» »

secondary ide channel no 80 conductor install

Lizard ::

izklopil ide kable, da malce počitim kišto, priklopim znova in se mi noče več bootat. javi to napako

zatem išče boot s cdja, diskete in se ustavi....

nekaj malega sem bral po spletu, pravijo da bi moral v biosu izkljucit moznost prepoznavanja kabla. ampak kako naj pridem v bios če ne gre!?
Pijani gost se kar nekaj časa trudi na zobotrebec natakniti čevapčič. Natakar ga nekaj časa opazuje, nato pa pristopi, vzame zobotrebec in nanj natakne čevapčič: 'Vidite gospod, povsem preprosto!' 'Seveda, ko sem ga pa že jaz utrudil.'

Stratus ::

a kable si dal enako nazaj kot so bili in kaj imaš priklopljeno na sec. IDE
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

na sec ide je dvdpekač. kabli so 100% isto nazaj kot so bli. sm pa bil v biosu in nastavu očitno to možnost prepoznavanja kabla....jebemo mater....ne gre v bios z del, f2, f12....kwa naj!?
Pijani gost se kar nekaj časa trudi na zobotrebec natakniti čevapčič. Natakar ga nekaj časa opazuje, nato pa pristopi, vzame zobotrebec in nanj natakne čevapčič: 'Vidite gospod, povsem preprosto!' 'Seveda, ko sem ga pa že jaz utrudil.'

če ne gre drugače odklopi začasno sec IDE dol in bootaj pejt v BIOS in izklopi prepoznavo kabla. Samo prepoznava nebi smela delati težav, je samo info da no oz. je 80 žilni kabel priklopljen. Še enkrat preveri da nisi na pekaču zgrešu kakšen pin ko si natikal kabel gor (se zgodi včasih)
Nije žvaka za seljaka !

čim odstanim dvd (torej sec ide) mi javi atapi incompatible al neki tazga
in seveda- tut ne gre v bios. ne, na pekaču nisem zgrešu....fora je v tem da ko zalaufa mi ne prepozna diska, dvd pa....

kolk diskov maš na IDE 1 in kaj na IDE 2 poleg pekača, za prit v bios pol probi izklopt vse z IDE in SATA če maš
tole men smrdi po napačno nastavljenih ali priklopljenih diskih, sploh če ni sata diskov ampak IDE preveri če so jumperji master slave na svojih mestih kot morajo bit. Preveri vseeno če jih nisi premikal lahko se delno sname ko odklapljaš IDE kabel pa te pol zeza
Nije žvaka za seljaka !

ide1: 1 disk(edini)
ide2: 1dvd(edini)
nimam nč sata, vse je na ide.
na ide1 je disk(ni jumperjev), na ide2 je dvdpekač(jumper na master)

sej fora je v tem, da sem šeu premikat vseskup samo zaradi tega, ker mi dvd kar naenkrat ni začel prepoznavat cdjev&dvdjev(kao so prazni), pa sem posumu na ide kabel (ker sem dal čiiist nov dvd not, ki pa so ga winsi prepoznali). da bi stestiral ide2kabel, sem dal potem pekač skupaj z diskom(seveda nastavu na slave), pa na ide2(chanel), pa oboje ni pomagalo. in potem karnaenkrat mrk in tale error.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lizard ()

Ok, če prav razumem imaš 80 žilne kable na obeh kanalih in po eno napravo na vsakem kablu. Potem si dal skupaj dvd in disk na en kabel in prestavil jumper, na dvd, na slave na disku pa sploh nimaš jumperjev. Sedaj si dal narazen, vsako napravo na svoj kabel (upam da si prestavil jumper na dvd nazaj na master) in ti zadeva noče delovati več. Če odklopiš oba, disk in dvd a potem prideš v BIOS ?

Edit: Hmm spomnil sem se da nekatere DVD/CD naprave ne marajo 80 žilnega kabla poskusi z navadnim 40 žilnim če ga nimaš pa bi zadeva morala zalaufat če odklopiš DVD se pravi samo disk na IDE 1 brez ostalega
Nije žvaka za seljaka !

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stratus ()

ne, disk je 80žilni, dvd je 40.
najprej je bil vsak na svojem kablu. potem sem dal dvd zravn hdd(pa prestavu na slave), zdaj sta spet vsak na svojem(dvd na master). oba še nism probal odklopit.

stratus, tvoj edit: dvd je na 40žilnem:(

pomoje je narobe to, da čist na začetku ko sem vseskup začel štimat, sem šel v bios in nekaj sprobaval (al na hdd al dvd;nism ziher) in avtomatično kliknil save changes namest exit.

pomoje bi blo treba nekak restartat nastavitve biosa. neki sem bral o cmos restart jumperju.....

Dead_Eye ::

V BIOS-u imaš funkcijo "Load default settings" ali "load optimized setting" oz. nekaj podobnega.
The one and only

NE pridem do biosa, to je problem:(

kaj ko bi ga resetnil (vzel baterijo vn?)

a potem rabim vse na novo nastavlat al večina bo že nastavlena(po defaultu)?

Brane2 ::

Eni BIOSi so iemli varianto da ob zagonu tiščiš ali še bolje hitro pritiskaš tipko "Insert"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

je načeloma vseen če navbavim da bo tud kabel za dvd 80žilni? torej oba 80žilna?

Dead_Eye ::

zatem išče boot s cdja, diskete in se ustavi....

Če ti pride do iskanja s kje naj boot-a mora it tudi v BIOS. Kabel nima veze s tem, ker v BIOS mora it PREDEN sploh zaznava kable...
The one and only

piše press del to setup, itd ....ampak enostavno ne gre....kot da diska ne prepozna...ker potem gre boot s cdja pogledat, pa diskete še....

Opkow ::

Imas PS2 tipkovnico? USB vcasih dela tezave.

Lej nared tko k sem reku odklopi oba, disk in dvd pa pržgi PC pa probi v BIOS, če ne gre preveri še tipkovnico če je pravilno vklopljena, izštekaj vse česar ne potrebuješ ( miš, floppy, kake druge naprave če jih imaš) pusti sam tipkovnico in monitor pa probi it v bios če bo šlo ga nastavi na LOAD BIOS DEFAULTS sejvi pa rebootaj nato ugasni priklopi vse nazaj pa probi kaj dogodi
Nije žvaka za seljaka !

solatko ::

Obe enoti moraš dati na master in na zunanji priklop, srednji je za slave. Vzemi obe enoti ven, preglej napajalne moleke, da niso slučajno raztegnjeni in prihaja do slabih stikov. Prižgi računalnik in pojdi v bios, daj na default, posnemi, ugasni računalnik, priklopi napravi in poizkusi. Ponavadi se take stvari dogajajo, ko DVD enota nima stabilnega napajanja.

tipkovnica je ps2. sem probal izklopit oboje (hdd+dvd) in je pisal atapi incompatible (al neki tacga), v bios ni šlo. bom preveril kako je s tipkovnico (mogoče res zamenjal?!) in potem javim.
@solatko: ko je star cdpekač nehal delat(ni razbiral več podatkov), je bilo povezano tko: cdpekač na 40žilnega(zunanji priklop,jumper na master), hdd pa na 80žilnega(srednji priklop). potem ko sem zamenjal cdpekač z novim dvdpekačem in priklopil na isti način, tudi ni delal. sprobal sme bolj ali manj vse mozne kombinacije: le hdd, oboje, menjava kablov, master, slave, res vse...še ide kabel sm si drug nabavil, pa ista zgodba.

ej sam če v pondelk ugotovim da sm narobe štekal tipkovnico not, pol se pa grem šutnit:P
poročam v pon:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
361789 (1454) amigo_no1
»

jumperji na IDE ATA disku

111278 (1161) turist1
»

Pčasno delovanje XP-jev

71338 (1216) amigo_no1
»

BIOS problem!