Forum » Pomoč in nasveti » PC šteka pri delu z USB diskom
PC šteka pri delu z USB diskom
MrStein ::
Če kopiram fajle z internega na eksterni USB disk, PC ful šteka. Recimo niti okvirja za selekcijo ikon na desktop ne riše na trenutke.
Disk je WD Elements 500 (WD5000AAJ 500GB).
Preden to pišem sem hotel stvar še enkrat preveriti, ampak sem vmes spremenil "policy" za disk z "Optimize for quick removal" na "Optimize for perfomance" (ter rebootal). In glej ga zlomka, zdaj dela lepo. (pa še hitreje)
Če se problem ne bo vrnil, super, sicer pa če ima kdo kaki pameten nasvet, se priporočam.
Plata : Asus P5K-E
vse up-to-date
Disk je WD Elements 500 (WD5000AAJ 500GB).
Preden to pišem sem hotel stvar še enkrat preveriti, ampak sem vmes spremenil "policy" za disk z "Optimize for quick removal" na "Optimize for perfomance" (ter rebootal). In glej ga zlomka, zdaj dela lepo. (pa še hitreje)
Če se problem ne bo vrnil, super, sicer pa če ima kdo kaki pameten nasvet, se priporočam.
Plata : Asus P5K-E
vse up-to-date
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Sem dal nazaj na "Optimize for quick removal" , rebootal (čeprav tokrat ni tega zahteval, kot prvič).
Zdaj pa nič ne šteka. Zgleda, da sem ga prestrašil
Zdaj pa nič ne šteka. Zgleda, da sem ga prestrašil
Motiti se je človeško.
Duhec ::
Z write cache sem tudi sam telovadil okoli USB (Quick removal vs High performance) in ni bilo razlike. PC je vedno zaštekal pri kopiranju iz internega hard diska na USB 2.0 zunanji 320GB disk.
No, po kar nekaj živčnih urah sem ugotovil, da štekne vedno pri kopiranju daljših avi, mpg ...solate, medtem, ko datoteke, slike in ostalo šaro brez problema skopira četudi je nekaj 10 GB teh podatkov. Samo, da naleti na nek avi ali mpg daljšo datoteko pa takoj zašteka explorer.
Menjal sem že tudi furman za plato okoli usb podpore pa ni nič bolje.
Tko, da vem, kje je moj problem, odpravit pa se mi ga ne da, ker se mi ne gre za avi in mpg datoteke ampak bolj za doc, xls, jpg in ostalo programje.
Mogoče se bom malo bolj poglobil v to težavo še 1x zdaj, ko vem, da jo imajo tudi drugi. :P
No, po kar nekaj živčnih urah sem ugotovil, da štekne vedno pri kopiranju daljših avi, mpg ...solate, medtem, ko datoteke, slike in ostalo šaro brez problema skopira četudi je nekaj 10 GB teh podatkov. Samo, da naleti na nek avi ali mpg daljšo datoteko pa takoj zašteka explorer.
Menjal sem že tudi furman za plato okoli usb podpore pa ni nič bolje.
Tko, da vem, kje je moj problem, odpravit pa se mi ga ne da, ker se mi ne gre za avi in mpg datoteke ampak bolj za doc, xls, jpg in ostalo programje.
Mogoče se bom malo bolj poglobil v to težavo še 1x zdaj, ko vem, da jo imajo tudi drugi. :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varno odstranjevanje strojne opremeOddelek: Operacijski sistemi | 3843 (2506) | darkkk |
» | Usb ključ ne predvaja določenih formatovOddelek: Strojna oprema | 11806 (9711) | Toros |
» | Corsair Flash Voyager GT 16GBOddelek: Kaj kupiti | 3281 (2693) | Icematxyz |
» | WD my book zmrzne na e-sataOddelek: Pomoč in nasveti | 2321 (1939) | MrStein |
» | USB ključ error => disk is not formattedOddelek: Pomoč in nasveti | 4292 (3849) | muzičar |