Forum » Šola » [naloga] enakoroba 3-strana prizma
[naloga] enakoroba 3-strana prizma
urosz ::
lp, rabil bi pomoč pri reševanju 1 naloge za oš:
v enakorobi 3-strani prizmi meri plašč 432 cm^2. kolikšna je prostornina prizme?
v enakorobi 3-strani prizmi meri plašč 432 cm^2. kolikšna je prostornina prizme?
Wrop ::
Kaj moraš tukaj storiti? Ker je enakorobna 3-strana prizma pomeni, da ima vse stranice enako dolge(se mi zdi). Ti potrebuješ samo eno stranico! Kako? Površino prizme dobiš iz dveh trikotnikov(enakostranična) in treh štirikotnikov(kvadratov)! Ploščina enakostraničnega trikotnika s stranico a je a*a*koren(3)/4. Ploščino kvadrata veš kako izračunati. Površina=2*(ploščina trikotnika)+3*(ploščina kvadrata). Ko poračunaš dobiš stranico a. Ker je tudi višina prizme kar a je Prostornina=(površina trikotnika)*višina.
No mislim da je to to! Poračunaj pa sam!
Lp
No mislim da je to to! Poračunaj pa sam!
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wrop ()
El Nino ::
Bo kar držalo.
Off topic: Kaj šele zdaj mate te prizme? Mi smo jih obravnavali že rped novim letom, smo zdaj pri piramidah...
Off topic: Kaj šele zdaj mate te prizme? Mi smo jih obravnavali že rped novim letom, smo zdaj pri piramidah...
El Nino ::
Sklepam da si 16 stara po tem sodeč. Nadalnjega komentarja se zaradi Greenpeaca, društva proti mučenju živali, ipd odpovem , čeprav je to demokratična deželica in bi si lahko dal duška.
Inteligenca pa taka. Zgleda da ono pod imenom ne zastonj piše
Inteligenca pa taka. Zgleda da ono pod imenom ne zastonj piše
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tristrane POKOČNE PRIZMEOddelek: Šola | 2141 (1693) | Bikica195 |
» | Matematika - trapezOddelek: Šola | 8968 (5971) | Yacked2 |
» | [Naloga] MatematikaOddelek: Šola | 1976 (1483) | lebdim |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3251 (2620) | manniac |
» | matematika-pomočOddelek: Šola | 2329 (2080) | Math Freak |