» »

Ali se takšna napaka na LCD-ju šteje v garancijo? Pomoč prosim

Ali se takšna napaka na LCD-ju šteje v garancijo? Pomoč prosim

Tomaz27 ::

LP,

na mojem LCD monitorju se je pojavila na levi strani nekakšna lisa, ki je svetlešja od ostalega dela monitorja. Povsem vseeno je kakšne barve je ozadje ker je ta del skoz svetlejši. Je nepravilne oblike, poteka pa od levega zgornjega roba, širine nekje 3 cm do levega spodnjega roba, kjer se stanje normalizira in je pas ožji, nekje 1 cm.

Ali lahko takšen monitor zamenjam, ima namreč še garancijo? Vsa stvar je namreč moteča, ne gre pa za mrtvi pixel, ampak mislim da to tukaj ne bi smelo igrati kakšne vloge.

Za orientacijo so tu še slike, sicer se ne vidi tako dobro ampak vsaj približno.

Slika 1

Slika 1

Slika 2

Slika 2

hvala za pomoč

Tomaž

Matek ::

Hmmm, ne upam trditi zagotovo, ampak pomoje da ja. Stvar se očitno vidi in je moteča. Prav tako gre skoraj 100% za nekakšno manj pogosto okvaro in ne za dead pixle ali backlight bleeding ali kaj podobnega, glede cesar so zadeve bolj precizno deklarirane in naklonjene proizvajalcu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

Pesimist ::

hm v kolikor se nevidi ko je izklopleni si ok. drugac pa te bo vpraso z cem si pucal :D

Hmm, hec je da se tudi ko je prizgan ne vidi vedno. Ravno sedaj gledam in se ne vidi. Verjetno ker je bil cez noc vgasnjen. Se mi zdi da se pojavi ko je dalj casa prizgan. Vceraj recimo je cel dan blo vidno. Tecno je ker bom priso na servis pa se takrat slucajno ne bo vidlo in bodo rekli hvala nasvidenje. Bi mogo servis prit sem na dom pogledat ko bo vidno :)).

Mi pa ni jasno kak te vcasih je in pol spet ni. Ocitno se pojavi ko se kaj pregreje al kaj? Nimam pojma,.

Kebab11 ::

Ja, takoj moreš it zamenjat! Imel sem isti problem, 1x je bila tam črta drugič ne... Vse skupaj se je dogajalo nekje do pol leta in iz dneva v dan je bila osvetlitev močnejša... na koncu je bila dobra 1/9 ekrana mrtva! Naredilo se mi je na Samsungu s TV-tunerjem leta 2006...
Nujno moraš nest da ti ekran popravijo, resnično

Še sami mi niso znali povedati kaj je pravzaprav narobe... Zato so mi enostavno dali novejši model enakega ekrana, ki pa je občutno slabši... zato pazi kaj ti bodo dal novega, če ti ga ne bodo le servisirali...

Če me ne boš poslušal ti bo v roku parih mesecev resnično žal ;\... upam da nimaš samsunga (pogosta napaka pri samsungih, poleg tega pa so kar kvalitetni ekrani)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebab11 ()

LP,

imam Samsunga hehe. Maloi mi je edino tecno nest na servis ker ne vem kaj naj vmes brez monitorja :)).

A so tebi dali kaksnega nadomestnega? Se lahko to zahteva, glede na to da je monitor stvar brez katere skoraj ne mores bit, jaz pa racunalnik uporabljam dnevno in to veliko.

Pokliči tja in prašaj je moj predlog :)
Jaz sem dobil nadomestnega kolikor se spominjam, bil je črne barve in malo slabši od originalnega... Zahtevaj nadomestnega če ti ga ne bodo takoj dali...
Vso srečo!

Upam da ta monitor ni SAmsung SyncMaster 9xxMP serije kot je bil moj :P

Ni MP je pa Samsung SyncMaster 940B :)

Je pa zdaj 2.5 leta delal super, zdaj pa je zacel zajebavat ampak se dobro da ima 3 leta garancije :)

men je un začel jajcat po 0.5 leta... srečkič :p

Golnar ::

sem imel isto napako kot ti. tko je blo ene pol leta, je blo kar opazno in moteče, vendar morm rečt da zj že lep čas nism opazu tega. samsung 940N

Saj to mi je ravno najbolj smesno, da potem kar izgine. Ocitno more bit nekaj v zvezi z zarnico in se pojavi komaj ko se malo bolj segreje al kaj jaz vem kaj. Ce bi bil panel kot tak zanic pol bi blo verjetno skoz. Morem res se nest dokler mam se garancijo ja pa upam da mi bojo dali vmes kaksnega nadomestnega ko 14 dni ravno nebi bil jaz brez racunalnika in na cakanju. Se najrajsi bi kr kaksno 22 novo vzel, ce bi mi tega vzeli v racun :))

Men so ga popravljal 2 meseca, pol so pa končn ugotovil, da se ga ne da popraviti in mi tako dal novga xD

Pesimist ::

Ma to je svinsko ja. Sej si naredo fotografije. Mej jih zram na USb kljucku :P.

Drugac mi pa deluje kot da se je leva stran odlepla oz zvila od toplote. Kaj se pa zgodi ce malo pritisnes gor?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test Drive Unlimited 2 - TDU2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
15127214 (17640) BorutK-73
»

LCD

Oddelek: Kaj kupiti
192403 (2002) Olimzy
»

Mirror's Edge (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
17014067 (6095) Tomozuki
»

Medal Of Honor Airborne (strani: 1 2 )