Forum » Loža » katra, charade?
katra, charade?
Simko ::
Najprej mi moderatorji oprostite, ker pišem na forum, ki naj ne bi bil namenjen takim temam. Ampak na ostalih forumih ni niti slučajno takega obiska in posledično je zato malo odgovorov.
Kupujem avto. Rabljen. To bo moj prvi avto. sem študent zato bi rad kupil ekonomično vozilo. Razmišljal sem o katri. Baje je kar fajn avto, ampak zadnje čase mi ni všeč cena bencina, pa še pihalo bi naj v katrah pozimi. Ni pa še iz igre.
No, je pa druga stran. Kolega je vozil do zdaj dahatsu charade-a. In ker je dobil novi avto, starega prodaja.
Lastnosti:
je letnik 90, 130k km, redno servisiran na servisu, kolega ni divjak, to vem, ker se vozima skupaj na fax, ima radio, bil je malo potegnjen po eni strani, vendar je zglihano in pobarvano, turbo diesel motor, mala poraba...registriran je le do sredine avgusta,lepo ohranjen.
A mi ga predlagate? Baje ima ze kupca za 200k SIT. Ampak tudi jaz ga lahko dobim za tolko. Ga vzamem? Je vreden tolko? Malo je gužva, ker verjetno bo avto prodan že ta teden ...
Za kaj sploh potrebujem avto? Hja,predvsem za mestno in predmestno vožnjo. Pa na morje bi se kdaj peljal.
A se mi sploh splača vzet dizlca? Kolko npr. pije charade, ki je bencinc?
S predlogi na dan. Prosim :)
Kupujem avto. Rabljen. To bo moj prvi avto. sem študent zato bi rad kupil ekonomično vozilo. Razmišljal sem o katri. Baje je kar fajn avto, ampak zadnje čase mi ni všeč cena bencina, pa še pihalo bi naj v katrah pozimi. Ni pa še iz igre.
No, je pa druga stran. Kolega je vozil do zdaj dahatsu charade-a. In ker je dobil novi avto, starega prodaja.
Lastnosti:
je letnik 90, 130k km, redno servisiran na servisu, kolega ni divjak, to vem, ker se vozima skupaj na fax, ima radio, bil je malo potegnjen po eni strani, vendar je zglihano in pobarvano, turbo diesel motor, mala poraba...registriran je le do sredine avgusta,lepo ohranjen.
A mi ga predlagate? Baje ima ze kupca za 200k SIT. Ampak tudi jaz ga lahko dobim za tolko. Ga vzamem? Je vreden tolko? Malo je gužva, ker verjetno bo avto prodan že ta teden ...
Za kaj sploh potrebujem avto? Hja,predvsem za mestno in predmestno vožnjo. Pa na morje bi se kdaj peljal.
A se mi sploh splača vzet dizlca? Kolko npr. pije charade, ki je bencinc?
S predlogi na dan. Prosim :)
kaninerror ::
Men kuri Nissan Micra pod 5 l /100 km, neglede ali vozim po mestu ali pa po avtocesti. Res pa je, da vozim varčno.
Yohan del Sud ::
Samo opozorilo. Takle krš lahko hudirjevo veliko stane (pije olje, menjava sklopke, odtrgan volan, tehnični dvakrat letno). Vem da nimaš keša za kaj več, ampak dejstva so dejstva.
Ja saj to me tudi zanima, kolk kaj vzdrževanje charade-ov? Katro vem, da je zlo poceni vzdrževanje, že celo mašino dobiš za 10 jurjev, ce je kaj narobe ,pa je problem resen :) Kupil bi pa ziher letnik 92, starejše ne.
Samo po moje tudi charade ni tak drag, kar se vzrževanja tiče, a? Tehnični je tak 4k SIT in je to 8k SIT na leto-ni tak problem, registracija je tak minimalna....slišal pa sem, da so kar vzdržljivi avti...kaj pa vem.
Saj, če mate kak predlog povejte.
Microte od Nissana sem tudi že gledal ja, samo so kar dragi...kaj pa vem.
Samo po moje tudi charade ni tak drag, kar se vzrževanja tiče, a? Tehnični je tak 4k SIT in je to 8k SIT na leto-ni tak problem, registracija je tak minimalna....slišal pa sem, da so kar vzdržljivi avti...kaj pa vem.
Saj, če mate kak predlog povejte.
Microte od Nissana sem tudi že gledal ja, samo so kar dragi...kaj pa vem.
IceIceBaby ::
vozil sem se ze z dvema charadoma. Prvi, dizler, je mel 230tisoc km pa se vedno dela. V avto je bilo pa vlozeno minimalno denarja.
Drugi je pa en bencinar ki je mel pa 190tisoc km pa isto lepo dela.
moje mjenje, kupi charade dizl
Drugi je pa en bencinar ki je mel pa 190tisoc km pa isto lepo dela.
moje mjenje, kupi charade dizl
nojus ::
Jest sm bl za katro. malo pokur, pocen vzdrževanje (rez. deli), trpežen,...
Ko boš kupoval res fajn preglej cew avto , da se ne boš potem;(( . Res pa za 200$$$ ne boš dobil varnega in prav udobnega avta.
Ko boš kupoval res fajn preglej cew avto , da se ne boš potem;(( . Res pa za 200$$$ ne boš dobil varnega in prav udobnega avta.
No ja, katro dobim tudi za 50k SIT :) Ponavadi pa so nekje 120 al kaj podobnega...nekateri jih celo podarjajo.
Predvsem me vzdrževanje zanima pri daihatsuju, rezervni deli ipd. Tisto kar bom našparal pri gorivu, sem pripravljen dat v vzdrževanje, več se mi pa ne splača....
Kaj pa vem, še kak predlog?
Predvsem me vzdrževanje zanima pri daihatsuju, rezervni deli ipd. Tisto kar bom našparal pri gorivu, sem pripravljen dat v vzdrževanje, več se mi pa ne splača....
Kaj pa vem, še kak predlog?
Eh, Charade je šel po gobe, že prodan. :|
Zato sem spet začel gledat za katrami....tudi zato, ker mam nekak občutek, da me pri R4 dosti težje kdo naPi***, kot pa pri kakem drugem avtu.
Ma kdo tukaj katro? Kaj sploh tanka v njo in kolko kaj pije?
Zato sem spet začel gledat za katrami....tudi zato, ker mam nekak občutek, da me pri R4 dosti težje kdo naPi***, kot pa pri kakem drugem avtu.
Ma kdo tukaj katro? Kaj sploh tanka v njo in kolko kaj pije?
barbarpapa1 ::
Zdravo
Jaz sem vozil katro kar nekaj časa. Bila je GTL-ka letnik 92. Sem tankal 95 oktanski "bleifrei" (neosvinčenI) brez vsakršnih dodatkov in ni bilo problemov. Edino poleti se je v breg s celjske strani proti tunelom na avtocesti iz motorja občasno slišalo klenkanje, vendar skozi vsa leta ni povzročilo nobene opazne škode. Vozil sem dnevno v glavnem dolge relacije (Maribor Nazarje Maribor) po avtocesti in to štiri (vključno jaz seveda) ta prave dedce (najlažji 85 kg, ostali trije pa vsi čes 100 kil). Avto je po ravnini (in brezveterju ) komot dosegel 140km/h, žrl pa je cca 6,3 l/100km.
Edina pripomba gre kurjavi in ventilaciji. Ko stisne zima je hudo. Se pa da to popraviti, če zamenjaš radijator gretja s tistim od R18.
Omogoča pa stil vožnje, ki ga lahko nudi samo še spaček. Poleti odpreš okno, daš v četrto, vržeš levi komolec na rob okna, desni pa na šalthebl in odbrziš v daljavo....
Če boš mel katro, potem jidaj samo svežega olja na vsakih 10000 km, pa oljni filter in pa na platine ahtaj...Pa ne se zaletavat, ta avto ni za to...
Pa fajn vožno
Jaz sem vozil katro kar nekaj časa. Bila je GTL-ka letnik 92. Sem tankal 95 oktanski "bleifrei" (neosvinčenI) brez vsakršnih dodatkov in ni bilo problemov. Edino poleti se je v breg s celjske strani proti tunelom na avtocesti iz motorja občasno slišalo klenkanje, vendar skozi vsa leta ni povzročilo nobene opazne škode. Vozil sem dnevno v glavnem dolge relacije (Maribor Nazarje Maribor) po avtocesti in to štiri (vključno jaz seveda) ta prave dedce (najlažji 85 kg, ostali trije pa vsi čes 100 kil). Avto je po ravnini (in brezveterju ) komot dosegel 140km/h, žrl pa je cca 6,3 l/100km.
Edina pripomba gre kurjavi in ventilaciji. Ko stisne zima je hudo. Se pa da to popraviti, če zamenjaš radijator gretja s tistim od R18.
Omogoča pa stil vožnje, ki ga lahko nudi samo še spaček. Poleti odpreš okno, daš v četrto, vržeš levi komolec na rob okna, desni pa na šalthebl in odbrziš v daljavo....
Če boš mel katro, potem jidaj samo svežega olja na vsakih 10000 km, pa oljni filter in pa na platine ahtaj...Pa ne se zaletavat, ta avto ni za to...
Pa fajn vožno
Jah, varnost je res problem, ampak to je tak pri vseh avtomobilih z atak denar. mislim, da Charede ne bi bil kaj fosti bolj varen. BO pač treba paziti, samo kaj, ko se ostali včasih obnašajo kot, da so sami na cesti... Kolko bi pa ocenil katro npr.: letnik 92, registrirano celo leto, odbre gume, lepo ohranjeno - Čez 150k SIT?
Drugače pa me zanima tudi primerjava med:
R4
R5
Škoda favorit
Slednjo dobim za kakih 250 k SIT letnik 93.
Drugače pa me zanima tudi primerjava med:
R4
R5
Škoda favorit
Slednjo dobim za kakih 250 k SIT letnik 93.
R0K ::
Hmm...
Veš kaj še poglej za približno to ceno...
Kakšnega AXa 90/91 letnik ... to res malo pokuri, pa še vredi zgleda.
Aja, drgač pa še beseda, dve o Daihatsu ... ne kupt. Ker avto zgleda od zunaj lepo, sam pelji ga ti enem mehaniku pa boš dal že za nujna popravila 40-50k sit, da se boš lahko sploh pelal...Japonci šparajo na podvozju in mašini, kar se potem po 10letih oreng pozna. Katra je pa legenda! :) Zadnjič sm vidu k se jih je 6 pelal v njej...pa so se pelal prek ležečga policaja, pa je avspuh zlamal..jst sm skor crknu od smeha k sm to gledal ...
Pa če hočš poglej še za Fiat Tipo, Uno ... vsekakor še kr vredu avtomobili. Opel Kadet, Vectra ... vedno se najde kak pametn avtič.
Veš kaj še poglej za približno to ceno...
Kakšnega AXa 90/91 letnik ... to res malo pokuri, pa še vredi zgleda.
Aja, drgač pa še beseda, dve o Daihatsu ... ne kupt. Ker avto zgleda od zunaj lepo, sam pelji ga ti enem mehaniku pa boš dal že za nujna popravila 40-50k sit, da se boš lahko sploh pelal...Japonci šparajo na podvozju in mašini, kar se potem po 10letih oreng pozna. Katra je pa legenda! :) Zadnjič sm vidu k se jih je 6 pelal v njej...pa so se pelal prek ležečga policaja, pa je avspuh zlamal..jst sm skor crknu od smeha k sm to gledal ...
Pa če hočš poglej še za Fiat Tipo, Uno ... vsekakor še kr vredu avtomobili. Opel Kadet, Vectra ... vedno se najde kak pametn avtič.
Thrivial ::
ROK:
Se ti zavedas kaj si napisal?
Registracija, vzdrzevanje in to je pa odvecni parameter? Najbolje, da kupi enega XM-a V6 ane...
lp
Se ti zavedas kaj si napisal?
Registracija, vzdrzevanje in to je pa odvecni parameter? Najbolje, da kupi enega XM-a V6 ane...
lp
:: Member of Eror Team ::
... and Eror Team is gone...
... and Eror Team is gone...
Cosmo ::
Splaca se razmislit tudi o kaki Ladi Samari 1,5. Za ta denar dobis veliko avta, ki je ziher bolsi ko pa kaka katra (predvsem glede varnosti, ce ne drugega), pa tud za taki dnar ko dobis daihatsuja '91 dobis '94 Samaro in tud deli so strahotno poceni v nasprotju z japonskimi avti.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Thrivial : kdo je rekel, da mora kupt z najmočnejšo mašino? Naj kupi 1.0, 1.1, 1.2 pa ga bo pršlo pocen.
Z Vectro sem malo pretiraval.
Z drugim pa ne.
Z Vectro sem malo pretiraval.
Z drugim pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R0K ()
Heh, kaj pa pravite na tega malcka: Suzuki Maruti 800, npr kak letnik 92 al pa 93. Kaj je to za en avto? Kakšno je vzdrževanje kaj? Ker so kar poceni. Poraba mora po moje bit minimalna....
Bajo1 ::
Eh, pa mnde je ne boš nabavu marutija. Jst bi raj mel katro kot pa to ker grd zgleda - vsaj men. Pa ni mi jasno, kako bi se s svojimi 100+ kilami spravu not, kaj šele ven.
Ja ne vem...v živo še ga lih nisem videl :) Malo sem oglase po netu gledal pa slike, pa se mi zdi kar privlačen malček. Samo me zanima, če bi se s tem dalo it na morje - 2 osebi, recimo do splita :)
Sicer Katra tudi ni ne vem kaka lepotica, a? ;)
Sicer Katra tudi ni ne vem kaka lepotica, a? ;)
Uhh, Simko ... to sploh ni varen avto veš ... če se boš s tem zeletu kje na cesti bo huda ... od avta ne bo ostal nč ...
Pokur pa res mal ja ... 4l/100km ... sam zato se še ne splača tvegat glave ...
Kaj pa Petke se ne da nobene fine, pocen dobit?
Pokur pa res mal ja ... 4l/100km ... sam zato se še ne splača tvegat glave ...
Kaj pa Petke se ne da nobene fine, pocen dobit?
Ma petke se da poceni dobit ja, samo sem prevec kritik slisal in prebral. Crkuje vse po vrsti baje.
Pa saj katra ni nic kaj bolj varna od marutija, ali pač? Ker katra je papir....
Ti marutiji se mi pa zdijo zanimi tudi, ker so 94 letniki nekje 250 jurjev. Tudi kak 95 letnik bi se nasel....ne vem.
Pa saj mi ni taki vlki problem nasparat kakih 400 jurjev, samo se mi zdi skoda dat dosti denarja za avto. Ker pri rabljenih avtomobilih itak crkuje vse po vrsti in pol bolj je avto 'zakompliciran', tezje je kaj popravit oz menjat - po moje. Sploh kaka elektronika. Zato mi je katra zanimiva.
Varnost je pa pri malih avtomobilih itak na psu....clio bi naj bil kar varen, ampak ti so kar dragi.
Pa saj katra ni nic kaj bolj varna od marutija, ali pač? Ker katra je papir....
Ti marutiji se mi pa zdijo zanimi tudi, ker so 94 letniki nekje 250 jurjev. Tudi kak 95 letnik bi se nasel....ne vem.
Pa saj mi ni taki vlki problem nasparat kakih 400 jurjev, samo se mi zdi skoda dat dosti denarja za avto. Ker pri rabljenih avtomobilih itak crkuje vse po vrsti in pol bolj je avto 'zakompliciran', tezje je kaj popravit oz menjat - po moje. Sploh kaka elektronika. Zato mi je katra zanimiva.
Varnost je pa pri malih avtomobilih itak na psu....clio bi naj bil kar varen, ampak ti so kar dragi.
Hja saj ves ... mlajsi je avto, manj bo crkvalo ... in najboljše je če je avto narjen v Evropi (neka kvaliteta pač)
Cliota pa bi že ziher dobil za okol 300-400sit.
Cliota pa bi že ziher dobil za okol 300-400sit.
Bajo1 ::
Mogoče je še najboljš da nabaviš onga Daihatsuja Charade; če je zanesljiv in ne crkuje, je vreden svoje cene. Moja stara starša sta ga nabavla pred kakimi 10 leti pa še vedno laufa ok (čeprav vemo, kako in koliko se star folk vozi z avtomobili ). Peljal sem se že v petki, katri in daihatsuju in filing je pri slednjem sigurno najboljši, vidljivost iz kabine tudi ok, pa tudi izgled notranjosti in zunanjosti. V Marutiju se še res nisem peljal, ampak sem ga imel priložnost vsakodnevno videvati pred blokom in daje vtis malo večjega pičipokija. Aja, sem spregledal da je že prodan, smola.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bajo1 ()
SkIDiver ::
Lej računica je taka. Al daš za avto veliko pa šparaš na benzu pol enmalo, ker ti ta avto mal pokuri, al pa kupš mercedeza letnik 1980 3.0 diesel pa kuri minimalno 10 L/100km. Če računaš malo, pa kupš dračji avto, ki pokuri max 8 L/100km pa daš zanga 800k za mercedeza pa 200-300k pa se furaš lepo in udobno. Seveda je drug dejavnik pri takem nakupu tveganje kako vozilo boš kupil. Tuki pridejo v igro pa mehaniki, seveda so najboljši v takem primeru prijatelji, ki se na to spoznajo. Jz osebno bi kupil mercedeza in v 5-6 letih bi še vedno zapravil manj za vse skupaj kot pa za dražji avto. V 5-6 letih pa menda zbereš keš za nekaj boljšega. Vsedi se za mizo in računaj, potrošni materijal, kot so bencin, filtri, olje, pnevmatike, registracija, redno vzdrževanje. Izkjuči seveda nepredvidljive okvare, ki se ti lahko zgodijo na starem ali novem avtomobilu. Kot sem rekel najbolj tvegan dejavnik tukaj je kakšen star avto boš kupil.
Moj prijatelj je kupil Mercedeza 123 modle, letnik 1980 3.0 diesel, bele barve, od 1. lastnika, ima 180k kilometrov, motor dela tko kot treba, nima kaplijice olja na motorju, sam praha dost, kar je pravilno. Ima avtomatski menjalnik, ki menja zeloooo lepo, centralno zaklepanje in pa šibedah. Vse to za 260k sit. Registriran do decembra leta 2002. Avto pokuri od 10-12 litrov na 100km. Vožnja je udobna, hitra (180 km/h leti), pospeški so zakon za dizlna in pa zelooo varna. Pa še jack je z njim. Registracija ga pride pa okol 100k z 5% popustom.
Razmislek je pa na tvoji strani.
Moj prijatelj je kupil Mercedeza 123 modle, letnik 1980 3.0 diesel, bele barve, od 1. lastnika, ima 180k kilometrov, motor dela tko kot treba, nima kaplijice olja na motorju, sam praha dost, kar je pravilno. Ima avtomatski menjalnik, ki menja zeloooo lepo, centralno zaklepanje in pa šibedah. Vse to za 260k sit. Registriran do decembra leta 2002. Avto pokuri od 10-12 litrov na 100km. Vožnja je udobna, hitra (180 km/h leti), pospeški so zakon za dizlna in pa zelooo varna. Pa še jack je z njim. Registracija ga pride pa okol 100k z 5% popustom.
Razmislek je pa na tvoji strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Hja no, ta mercedez varjanta mi ni prav všeč....nekak prevlki za prvi avto :) Bi pa bil luxus, to je pa res :) Pa varno ...
Ce bi se odlocali med katro in marutijem, kaj bi vzeli? In zakaj.
Ce bi se odlocali med katro in marutijem, kaj bi vzeli? In zakaj.
Tomi ::
Ničesar od tega. Raje bi počakal na injekcijo denarja ni nato nabavil enega od Renaultov, ali pa si sploh še ne kupil avta. Sicer pa se tudi sam ubadam s tem, samo sem vso zadevo prestavil za eno leto, ker kripe že ne bom imel.
metrodusa.blogspot.com
Ja samo do injekcije denarja, bom pa verjetno kar katro vzel. Kolko sem bral na netu review-e, opise ima same pohvale (recimo tukaj) . Najbolj me moti varnost, ampak hja...
Eno lepo ohranjeno vzamem, po možnosti od prvega lastnika...mislim, da bi mi morala zadostovati kot prvi avto. Saj ne mislim špilat đeka na cesti...v bistvu bi pa tudi s katro lahko po moje.....če bi jo malo predelal (npr v cabrio :)
Ko se je bom pa naveličal, pa jo lahko še vedno prodam za malo manj oz za isti denar, pa kaj 'modernejšega' ubodem. Do takrat pa lahko razliko v denarju za kaj večjega porabim za nekaj dolgih voženj, par večerj, nekaj HW, pa je :)
Eno lepo ohranjeno vzamem, po možnosti od prvega lastnika...mislim, da bi mi morala zadostovati kot prvi avto. Saj ne mislim špilat đeka na cesti...v bistvu bi pa tudi s katro lahko po moje.....če bi jo malo predelal (npr v cabrio :)
Ko se je bom pa naveličal, pa jo lahko še vedno prodam za malo manj oz za isti denar, pa kaj 'modernejšega' ubodem. Do takrat pa lahko razliko v denarju za kaj večjega porabim za nekaj dolgih voženj, par večerj, nekaj HW, pa je :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšne avtomobile vozite in kako ste z njimi zadovolni? Kritika, kakšna popravila in (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28723 (18016) | MrBrdo |
» | Kateri avto za 150.000 SIT (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4391 (3199) | Zdravko |
» | moj prvi avto (cheap one!)Oddelek: Loža | 3823 (3165) | [SkA] |
» | avto lih da jeOddelek: Loža | 1959 (1678) | ||_^_|| |
» | AVTeKOddelek: Loža | 1929 (1456) | Cosmo |