» »

Nasvet pri nakupu 8800GT...

Nasvet pri nakupu 8800GT...

RiNC ::

Kupujem novo grafično, pa bi vas proso za en nasvet.
Možnost imam kupit:

VGA PCIe EVGA 8800GT SC 512MB
Pominilnik: 512 MB GDDR3
Takt procesorja: 650 MHz
RAM: 950MHz (1900MHz GDDR3)
S-video,Dual DVI

za nekaj centov manj kot 200€! :D

Sedaj pa me zanima če ima kdo to kartico, kako kvaliteten in glasen je ventilator, ali se da preverjat temperaturo GPUja in podobne ql zadeve?
Prebral sem kr nekaj postov o 8800GT in sem opazil, da je kar nekaj razlik med proizvajalci. Čeprav si nisem mogo povsem razjasnit katerega proizvajalca najbolj priporočate!?

Zanima me ali naj kupim zgoraj omenjeno grafično, ali pa naj vzamem kako cenejšo verzijo, npr:
- XFX GeForce 8800 GT "Alpha Dog Edition" --> 181,40€
- Gainward GeForce 8800 GT --> 185,40€
- Gigabyte GeForce 8800 GT (GV-NX88T512HP) --> lahko dobim za približno 155€ :D

Prav ta zadnja mi je cenovno precej zanimiva, mi pa ni všeč "ogromni" ventilator na njej...

Torej, kaj naj kupim?
CURIOSITY did not kill the cat...
...it was the BUS!

alibabar ::

Če kartice ne misliš kaj preveč navijati, ti je Gigabytova (Type A) najbolša izbira saj ima namontiran Zalman-ov VF700-AlCu hladilnik, ki preverjeno veliko bolje hladi kot pa "stock" hladilnik!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alibabar ()

TOP ::

To Gigabytko je kupu prijatelj in vent je glasen,kar se tiče hlajenja pa ni nič bolše.Sam imam to od XFX in vent je tišji kot tisti zalman in še bolše se navija .

Kot sem že napisal, tudi meni ni všeč ta zalmanov ventilator na Gigabyte-ki.
Tako da se načeloma odločam med to XFX-ko in EVGA 8800GT Super Clocked.

Argumenti ZA eno in drugo:

XFX 8800GT:
- je cenejša 20€
- tih ventilator
- dobro se navija
- zelo malo ljudi se pritožuje nad njo

VGA 8800GT Super Clocked:
- tovarniško navita
- ventilator ??? (na oko mi zgleda isti kot na XFX)

Zelo bi bil vesel, če bi našo nekoga, ki ima to EVGA 8800GT, da bi lahko povedal izkušnje iz prve roke.
...it was the BUS!

Kupi najcenejšo grafo in za tisto razliko v ceni si rajši privošči drugi hladilnik S1 in boš mel bolše hlajenje in tišje.In XFX je tud tovarniško navita,ker jo mam jaz točno takšno.

In še to tisto stran od AGT trgovine,ki si prilimal gor je napaka.Jaz ma to Alpha dog edition in je ta dalši hladilnik in tovarniško navita 640/950.Tista ki je tam na slike je pa ta navadna verzija,krajši hladilnik in nenavita.Tisto ni Alpha dog edition,ker ta stane točno 200e.

Za primerjavo kartic moraš kot prvo imeti iste pogoje (isto ohišje in prezračevanje le-tega, isto temp. okolice zraka, itd). En test za primerjavo! Osebno sem preizkusil na Gainwardovi in (sicer z ZALMAN-om VF900-Cu) in so razlike v temperaturi kar velike, predvsem na "Full load". Kar se tiče navijanja je pa bolj stvar sreče. Recimo moja je brez voltmoda šla do 715MHz GPU, z voltmodom pa 900MHz.

To so samo moje izkušnje, odločitev je pa tvoja RiNC.

lp

Alibabar ,ja obe grafi sem mel v mojem ohišju, tako da to vem in vent je glasnejši.Kar se navijanja tiče maš prav sam Gigabytka nima hladilnika gor na ramih,zato se tud poslečno slabše navija.

TOP, nastavi vent na 100% pa poročaj katera je glasnejša! Ker tudi Zalmana lahko stišaš (zmanjšaš obrate).

Ja sej tud pri XFX lahk reguliraš vent.

kmetek ::

kupi pri comshopu asusovo za 203€ ima glaciator hladilnik, preverjeno dobro hladi.

http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Po malo daljšem srfanju po drugih tujih forumih sem se odločil, da kupim EVGA 8800GT SC.
Ljudje so precej zadovolni z njo, saj se brez problemov flasha v KO oz. SSC verzijo.

Našo sem tudi en review...

The ram modules themselves are Qimonda HYB18H512321BF-10 modules which are rated at 1Ghz (2Ghz DDR) operation. This should give them quite a bit of overclocking headroom above and beyond what they are rated for.

Pomemben faktor pri odločitvi je bila tudi cena, saj bom zanjo dal manj kot 200€ (za primerjavo - v comshopu pride 239€).

Če pa si kdo lasti to ali navadno verzijo EVGA 8800GT, pa bom še vedno vesel kake dobre ali slabe besede o njej.
V nakup grem namreč v torek, tako da me lahko še vedno prepričate s kakšnim dobrim argumentom...
...it was the BUS!

nuclear ::

kje jo boš nabavil rinc? js se tt namreč za evga zanimam, ampak drugje ko na ebay in comshop nisn vidu kej po mojem okusu cene.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

novinec09 ::

kmetek ::

mimogrede 220 eur je pri švercerju DINOTU :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

nuclear ::

nam kupvau pr Dinotu, oz Elektronika oz Demise, ker se mi ne ljubi v ljubljani pelat, glede garancije,...
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

nam kupvau pr Dinotu, oz Elektronika oz Demise, ker se mi ne ljubi v ljubljani pelat, glede garancije,...

Od kod pa si? V MBju ti lahko mogoče jaz kaj zrihtam...
...it was the BUS!

IVo ::

Funtech ima MSI 8800GT OC verzijo z odličnim hladilnikom za 177€ (slike grafe ne najdem, oz. najbolje je da jih obiščeš in si grafo ogledaš v živo) FUNTECH;) .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

pikolin ::

Kakšna pa je Gainwardova 8800gt golden sample? Je katera v gt razredu boljša?
LP.

IVo ::

Edina razlika je v višini OCja in hladilniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov Sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
674743 (2895) Planetarium
»

GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Strojna oprema
179057906 (38933) msms
»

Grafična kartica?! (strani: 1 2 )

605299 (4141) Meizu
»

katero GF 8800? (strani: 1 2 )

694791 (3355) GrimReaper
»

Nadgradnja računalnika - katere komponente?

201786 (1280) RiNC

Več podobnih tem