» »

BOOT napaka

BOOT napaka

kamyyy ::

Hi!

Potrebujem pomoč!!!>:D >:D >:D
Rad bi si sformatiral comp, vendar med nalaganjem datotek iz XP CD-ja na comp se mi računalnik ugasne
(kot, da bi zmanjkalo elektrike). Zaradi virusa (ali črva), ki mi je eno sistem32 datoteko izbrisal, sem moral priključiti trdi disk na drugi comp,
da sem naredil backup tanujnejših datotek. Ko sem priklučil trdi disk nazaj na moj comp, ni hotel boot-at. V BIOS-u sem se zabaval z nastavitvami in sem morda kaj narobe nastavo, zato se mi pojavi ta napaka.

Ima mogoče kdo kaki nasvet ali predlog.

Lp

:)) :)) :))

Djz3l3 ::

kot prvo imas nastavljeno boot from cd?

ANGEL_B ::

Zelo raztreseno si napisal to kaj si nardil.
Torej na drugi racunalnik si priklopil disk in naredil backupp fajlov. Ok. Kaj pa formatiral si tudi disk al ne ? Ker napisal si da hoces formatirat disk potem v vsem opisu tega kar si naredil pa formata nikjer ni omenjenega.

Drugace pa predvidevam da ker ti je formatiranje bil cilj da si to nardil. Samo potem je nekak logucno da ti z diska ne boota ce si ga formatiral. Tak da kaj tocno potem sploh hoces ?

Splho pa napisal si tak da sploh ne razumem kako zaporedje stvari je blo ki si jih napisal, ker v zadnjem stavku pises "zato se mi pojavi ta napaka". To mislis ta ki si jo cisto na zacetku opisal ???
Pa se to, ce si disk formatiral potem virus nebi smel bit problem da ti ugasa racunalnik, ker po formatiranju virusa na disku vec nebi smelo bit. Niti nisem sigurn da je res virus pr tebi problem.

Drugace pa da si nebom glave razbijal in ugotavljal kaj si in kaj nisi nardil, naredi tak:
- disk daj v drug racunalnik in naredi backup fajlov
- formatiraj disk
- vrni disk v svoj racunalnik
- v biosu nastavi bootanje z cdja
- bootaj z cdja
- instaliraj windowse

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ANGEL_B ()

kamyyy ::

Že vem kaj je blo narobe.

Comp se je pregrel in ko se je to zgodilu je crkno. Spucal sem ventilator, tako da je temparatura sedaj okoli 60° (prej je bla okoli 90°).
Zdaj mi dela.

Hvala za vaše odgovore.
:) :) :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444408 (26448) BorutK-73
»

Windows 98; temeljit pregled ali format?

Oddelek: Operacijski sistemi
322091 (1567) Pyr0Beast
»

Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101733 (1615) alien13
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?

142011 (1812) Mamaplata
»

POMAGAJTE-NE RAZUMEM VEČ NIČ

201823 (1364) Kriko

Več podobnih tem