» »

Bluescreen med instalacijo Windows XP

Bluescreen med instalacijo Windows XP

cycoboodah ::

Prvič sem si nabavil PC, ki ima dva diska v raidu. Ko me vpraša za raid krmilnike, dam disketo not, računalo mi sprejme krmilnike, instalacija se nadaljuje in ko pridem do 'Windows is now starting windows', mi po 10 sekundah butne bluescreen in zadevo moram rebootat. To se mi je zgodilo 3x zaporedoma.
Kaj mi je storiti? Ima kdo kakšen nasvet?

Plata: Asus Maximus Formula
CPU: Procesor Intel® Core™2 Q6600 2.4GHz
RAM: RAM DDR2 PC2-6400 4GB DC KIT Geil Ultra
Trdi disk 320GB 7200rpm SATA RAID 16MB 2x

Izi ::

Skoraj sem siguren, da si instaliral napačne krmilnike :D

Asus pravi, da ima Maximus Formula Intelov ICH9R RAID controller
In JMicron JMB368 PATA controller (ta je za IDE diske, CD, DVD in podobne zadeve).

Ti rabiš Intelov ICH9R RAID driver na disketi.
Ko vstaviš disketo, ti sigurno napiše katere driverje ti bo instaliralo. Če si slučajno namestil kakšne JMicron driverje, ki jih ne rabiš, potem so ti krivi za BSOD.

Ali pa izberi Visto in ne boš rabil nobenih driverjev >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Instaliral sem krmilnike priložene na proizvajalčevem cedeju.
Tudi na Asusovi strani so na voljo le krmilniki JMicron... http://support.asus.com/download/downlo...
Visto bom pa to pot še preskočil. Mogoče ob naslednji instalaciji...

Imaš prav, z ICH9R dela ok.

Izi ::

Imaš prav, z ICH9R dela ok.

:D
Se mi je kar zdelo. Iz izkušenj vem, da so za več kot polovico vseh zmrzovanj in BSOD krivi povsem napačni gonilniki ali pa gonilniki, ki jih človek sploh ne potrebuje. Seveda so vsi sveto prepričani, da oni pa že niso namestili napačnih gonilnikov.

Glede JMicron gonilnikov pa jih ne nameščaj na Visto čeprav obstajajo, ker jih Vista že vsebuje in tisti Microsoftovi delujejo odlično. Če pa namestiš tiste, ki jih je naredil sam JMicron pa boš imel same probleme :\
Kako je na XP-jih ne vem, verjetno je podobno. Nameščaj samo tiste, driverje, ki jih v Device managerju kaže, da jih sploh ni.
Če pa je na izbiro Microsoftov driver ali driver prozvajalca pa vedno pusti Microsoftovega.
Edino pri Grafičnih driverjih potrebuješ driverje proizvajalca kartice, da zadeva podpre vse zmožnosti grafične kartice.

Če bi se ljudje tega držali in ne nameščali kar vse driverje, ki so priloženi matični plošči potem bi ugotovili, da Vista deluje precej bolje kot XP-ji, če imaš seveda dovolj zmogljiv računalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov disk(sata) + Gigabyte EP35-DS3R ne dovoli inštalacije W-Viste

Oddelek: Pomoč in nasveti
131244 (1111) ZaLoMaT
»

Intel Matrix zanič ? (test v reviji Monitor)

Oddelek: Strojna oprema
202253 (1523) _Dejan_
»

ICH9R in RAID

222160 (1656) T(he) Boss
»

vprašanja glede sestavljanja kompa

251160 (822) charlotte
»

RAID na Gigabyte P35C-DS3R