Forum » Pomoč in nasveti » Vista , eh ; BOOT ?! ; xp 64 !!!
Vista , eh ; BOOT ?! ; xp 64 !!!
stewox ::
ko sem dobo cist nov komp je dau gor Visto Ultimate , in delalo je odlično hitro ampak zaradi kompatibilnosti (malo starejse igre ,) tudi drugacne poti v registrih in kr pojma nisem mel z upravlanjem sem jaz lepo dau gor XP pro 32-bit , lepo formatiralo in nalozlo , cez 2 dni sem mel ze kr nekaj igr gor in vse je perfektno delalo (prvic v zivljeji) no edino programi so bili malo počasnejši , pozneje sem mislil met DVOJNE XP gor in sem pusto pac D: drive prazn (brez iger) in dal gor 64 bitne XP pro . [v visti je bil D: še unpartiticed in je dal formatirat v NTFS seveda , ko je slo do 36% , kr je tak dugo trajalo je dau cancel in potem quick format in je naredlo v trenutku (kaj je razlika v tem , nevem) Ideja je bla ze prej ampak sem potem pozabo za DUAL BOOT ki ga nisem najdo nikjer v Biosu (al pa se imenuje drugac) in so se Xp 64 nalagali potem na D: ki sem ga zmes formatiral . ko je nalozo datoteke v D: WINDOWS al kaj te jas vem kam , je rebooto in da bo potem nadaljevalo z instalacijo , ko se je bootalo je slo mimo prve "boot" slike v drugo (tam ko išče za CD) in je potem , CDja nisem dau ven zato nisem nic stisno , cez par trenutkov je zginlo par številk in črk (npr: ...Vendor > endor ) in neki kvadratki so se pojavli (rdeči zeleni modri rjavi ) v rdečem je nek trikotnik utripal(?!?!?!)
kr ni blo nic
Sem sol z v Recovery Console (Xp 64bit cd) in formatiral D: , kr spet ni blo nic , sem (na blef izbral neke commande povezane z bootom ; ja vem "ne se špilat" , nikol več ) dal BOOTCFG na default , spet nič , potem pa FIXBOOT (nekaj z sektorji) , in spet nič
in hvalabogu
da ni prej zastekalo preden ni pokazalo vseh pikic ko zaznava CD("press any button to load from CD .... " )in sem potem formatiro še C: in ponovno nalozo XP pro 32-bit (Tudi z hard diskom kot primary boot device ni delalo)
Xp pro 32-bit se naloži , vse kaze dobro , boot dela , potem pa mi pokaze (sem mislo da bom CRKNO)
Please select which windows to boot:
Win Xp profesional
Win Xp profesional 64-bit edition
OMFG
seveda 64 bit ni delal kr ni blo fajlov samo kak si je sploh lahk zapomno , pa še CMOS sem resetiral pa nič , sem pa ču za to neki da se to lahk popravi nekje in da to sploh ni nic kaj takega.
, ali se sploh da trdi disk cisto zbrisat kot da bi mel novega (no vsaj brez kakršnihkoli podatkov)
pa bi še lahko kaj ostalo not , ali pa da bi vplivalo na tote 32bit Xpje , me mora kaj skrbet al ni tak hudo
pa to , select which windows to boot option , kak razveljavim al fixam??
mogoce je malo prevec podrobno ampak vseeno bolse ko nic :)
-- vse kaj je z Visto je nek frend delal (ko ga je za potem bolo k)
plošča je GIGABYTE p35 ds4
kr ni blo nic
Sem sol z v Recovery Console (Xp 64bit cd) in formatiral D: , kr spet ni blo nic , sem (na blef izbral neke commande povezane z bootom ; ja vem "ne se špilat" , nikol več ) dal BOOTCFG na default , spet nič , potem pa FIXBOOT (nekaj z sektorji) , in spet nič
in hvalabogu
da ni prej zastekalo preden ni pokazalo vseh pikic ko zaznava CD("press any button to load from CD .... " )in sem potem formatiro še C: in ponovno nalozo XP pro 32-bit (Tudi z hard diskom kot primary boot device ni delalo)
Xp pro 32-bit se naloži , vse kaze dobro , boot dela , potem pa mi pokaze (sem mislo da bom CRKNO)
Please select which windows to boot:
Win Xp profesional
Win Xp profesional 64-bit edition
OMFG
seveda 64 bit ni delal kr ni blo fajlov samo kak si je sploh lahk zapomno , pa še CMOS sem resetiral pa nič , sem pa ču za to neki da se to lahk popravi nekje in da to sploh ni nic kaj takega.
, ali se sploh da trdi disk cisto zbrisat kot da bi mel novega (no vsaj brez kakršnihkoli podatkov)
pa bi še lahko kaj ostalo not , ali pa da bi vplivalo na tote 32bit Xpje , me mora kaj skrbet al ni tak hudo
pa to , select which windows to boot option , kak razveljavim al fixam??
mogoce je malo prevec podrobno ampak vseeno bolse ko nic :)
-- vse kaj je z Visto je nek frend delal (ko ga je za potem bolo k)
plošča je GIGABYTE p35 ds4
- spremenil: stewox ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 namestitevOddelek: Pomoč in nasveti | 2230 (1726) | Miha 333 |
» | Računalnik mi crasha, Prosim pomoč !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1521 (847) | Kenshin |
» | Dilema! Vista ali xp za igre! Velik blo napisan sam vseen rabim pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 2390 (1722) | nina__ |
» | XP pro 32 ali 64 bitOddelek: Operacijski sistemi | 3462 (2791) | Dr_M |
» | Kako ustvariti dual boot vista + xp ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1635 (1490) | demon#666 |