» »

vprašanja glede sestavljanja kompa

vprašanja glede sestavljanja kompa

charlotte ::

Evo dans dobu matično (hvala Ivo), no pa je neb rad že takoj uniču, tko da vas uprašam, če morm jst s čim podložit šraufe k jo montiram v ohišje e.k. plastične podložke? Sicer nism dobu nič zdravn, ampak ker se gre za velike denarje rajš uprašam zdej ko pa pol k bo že kej narobe!

T-h-o-r ::

jaz nisem z ničemer podlagal, pa je vse ok, samo ne rabiš zategnit fejst, čist malo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

t3hn0 ::

^.^

Se prav če jst prov razumm!? Dobu sm zdraven ohišja te t.i. standoffs-e, so pa kovinski. In jst ko ugotovim kere luknje bi bile prave za monirat moj tip matične, potem v te luknje najprej notr navijem te standoffs-e in potem na drugem koncu prišraufam notr matično. Se pravi ti standoffs-i dvignejo matično mal stran od ohišja, in so edini kontakt z ohišjem le te kovinske "palčke"?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: charlotte ()

5er--> ::

Točno.

Kaj pa ti plastični? A nč ne škoduje matični če pr vseh luknah uporabm te kovinske nastavke, pa pol z druge strani samo šrauf prtegnem notr, brez kakih plastičnih podlog?

Ne bi bil rt spet tečn, sam a mogoče kdo ve kako je zdej s to plastiko? Kr une kovinske sm že naštimal in v kratkem matična leti notr:D

pozitron ::

Uporabiš standoffs-e in vijake, ki si jih dobil zraven ohišja. Plastičnih podlog pa že kr nekaj časa nisem uporabljal. Niti jih nisem dobil zraven ohišja ali plate. Že kr nekaj plat sem mel brez, pa vse dela ok, nobenega kratkega stika.

Vuli ::

Ti lepo uporab standoffs-e privij vijake in je mir. A se mogoče bojiš, da bo kak kratek stik? Ne bo.
Une plastične sem jaz pa sam enkrat uporabu in jih s prve vrgu stran ker so zanič, "se tolk zajebavaš", če spet podiraš sistem.
Uglavnem tisti kovinski so najbolj simple.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

Okej zdej sm dal matično notr, nikakor mi ne rata da so I/O izhodi lepo nacentrirani na uno plastiko ;( . Pa še en problem mam, lepo sem matično privil na une standoff vijake, mal sm jo pač rabu premigat levo desno da sem lepo vse vijake lahko privil in zdej mi zvočna kartica nikakor ne sede lepo v tisto PCI režo (ena ki je pač namenjena posebej njej), zmerej ko jo zadaj na ohišje privijem se kartica kr upogne in rahlo zlelze ven iz reže zadnji del, kaj to pomeni da nism lepo montiral matične notr? Čeprav lepo sede na vseh 9 vijakov.:\

No sem sestavu, se je vse lepo izšlo, zdej sm vstavu dvd z driverji in programi od matične notr, izbral da pač namesti vse kar mora, no in po resetu sem prišel v meni kjer mi izpiše:

Welcome to ASUS Motherboard Make Disk for DOS Menu

1) make intel ICH9R 32bit RAID/AHCI driver disk
2) -||- 64bit
3) make JMicron JMB36X 32BIT RAID/AHCI driver disk
3) -||- 64bit
5) Free DOS command prompt

Please choose 1-5:

Kaj naj tle zdej nardim? Disketnika nimam, na cd/dvd mi pa ne potegne, tut če dam reset vedno pridem nazaj v to okno???

Prosim :8)

garrv ::

LP, a si pred resetom dal ven cd z gonilniki? Pa če nimaš disketnika ga lahk v biosu disable-aš

JohanP ::

Predvidevam, da gre za Windows XP.
Če nimaš diskete potem obstaja postopek, da željene driverje dodaš na inštalacijski cd - postopku se reče tudi "Slipstream...".

Več najdeš tukaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohanP ()

Ja prov mata, če dam cd ven, pol normalno pride v windowse. Gre se za windows visto business 64bit. Zdej pač pri vsakem resetu dam cd ven in normalno nalaga driverje, vsaj napiše mi completed. A bo kriza če ne izdelam une diskete?

ma tist z disketo je za naložit RAID driverje na disketo. Dvomim da boš mel diske v RAID polju, tk da ni panike

Lepo zdej dela vse. Ampak o tistem obljubljenem kasperskem AV ni ne duh ne sluha. Na CDju pod utilities, so vsi programi vključno z 3D Markom ampak AV pa nikjer:\ Kdo ve kje bi lahko jst to dobil?

Fak ej, vista mi je skensala kasperskega ker se utegne zgodit da ogrozi stabilnost sistema, zato ga tut ni v meniju utilities 8-O ;(

M-XXXX ::

Imaš Maximusa? Če ga imaš je itak Kayspersky 5 zraven, tako da ni vredno truda...

Ja sej ta kaspersky sm hotu inštalirat k je zdraven formule. Pa se mi je že čudn zdel ker ga ni blo pod menijem utilities, pol sm pa odpru cel dvd, pa sm ga notr opazu inštaliral in ko sem ponovno zagnal visto (64bit), mi je napisal da je pršlo do napake, da ne podpira določenih servisov AV Kaspersky. ;( In noče se zalaufat, sm ga 2x namestil in zbrisal, pa nič bolš.

Ehm, a lahk vprašam kaj boš počel z računalnikom? A ga misliš navijat?

In kaj ma to veze?

Ker je to ena boljših plat za dobit, vsaj v SLO, in je v prvi vrsti namenjena high performance sistemom. Se da dobit tudi dost cenejše plate, ki so enako stabilne, recimo Intel in Gigabyte. Je pa res da ima maximus formula tanov x38 chipset.
V glavnem, zanima me zakaj boš rabu tak hudo plato. Ker glede na tvoja vprašanja se ne spoznaš dost na same PC-je in overclockanje, in se ti lahk zgodi da se ti plata kdaj ne bo hotla zbudit, če boš kaj spreminjal v Bios-u.
Ne kritiziram, samo opozarjam na možne posledice. Je pa fajn da prej vprašaš na forum, kot pa da bi brezveze kej crknal;)
Pa brez zamere!

Te razumm. Ampak vsi so 1x začel. Če trenutno še pač nimam pojma o teh stvareh, ni nikjer napisano da ga nikol ne bom imel. Maximusa sem kupill ker je enostavnejši za navijanje, vem da se čudn sliš, ampak ma pač neki funkcij ki tudi začetnikom omogočajo igračkanje z ploščo (med drugim ma prednastavljene nastavitve za različne tipe procesorjev, tko da omogoča kar se da varen OC, ko pretehtaš da pač tok obvladaš pa se tega lotiš sam). Če se plošča ne zbudi, pa itk obstaja gumb clr CMOS :D. Kako vse "skrbi" ko začetnik zapravla dnar za top dele:\

Zgolj preverjam če je z mojim diskom vse OK, ker se mi zdi hudo glasen. Sploh pa med iskanjem/zapisovanjem. Glasnost je clo še najbolj podobna temule raptorju, zvok je sicer bolj v počasnem tempu in nekolk globji, mogoče odtenek tišji, kej dost pa tut ne. Imam pa green power 750gb, za kerga pravjo da je kao tih, da se ga z 1m ne sliš skor nč, mojga pa tkole trga po črevesju. Prenesu sm si tut od wd diagnostic in hitri test ne pokaže nič, vse OK. A je to pol normalna glasnost? Sploh ker mam visto ki naj bi slovela po temu "praskanju" po diskih. A lahko še kako testiram disk, kej ukrenem (izklopu sem že indexiranje za hitrejše iskanje sam ne pomaga kej dost).

Ima kdo kakšno idejo? Danes je zadnji dan ko disk še lahko vrnem brez razloga, sm nism nekej navdušen nad tem, po tem k sm že vse namestil in nastavil!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

preizkus osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
422097 (1110) mulc007
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131240 (1086) snooze77
»

počen plastičen rob zaslona prenosnika (strani: 1 2 )

967897 (4716) 49106
»

maximus formula v rampage formula

381909 (1238) Fr33man
»

Zmodaj vse kar vidiš

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482179 (1273) krucymucy

Več podobnih tem