Forum » Strojna oprema » Problem z NTFS ali slab disk?
Problem z NTFS ali slab disk?
zavajon ::
Imam problem z NTFS v Windows XP SP2.
Po približno pol leta uporabe je začel OS bluzit z dostopom do fajlov.
Čekiral sem disk in dobil med drugim izpise v logu:
- The highest VCN 0x10 of attribute of type 0x80 and instance tag 0x4 is incorrect...
- Deleting corrupt attribute record (128, "") from file record segment 351.
- Unable to locate the file name attribute of index entry
- Recovering orphaned file...
- Cleaning up 6 unused index entries from index...
- Inserting data attribute into file...
- Correcting errors in the master file table's (MFT) BITMAP attribute.
- Correcting errors in the Volume Bitmap.
- Windows replaced bad clusters in file...
... in mogoče še kaj...
Po par čekingih sem dobil končno v logu
Windows has checked the file system and found no problems.
Preveril sem še disk z diagnostičnim programom proizvajalca (WD), advanced test je pokazal, da je z diskom vse OK, tudi SMART pravi, da ni nič narobe.
Rekel sem si OK, nekaj se je zbluzilo v NTFS, nekaj fajlov sem izgubil, ampak nič kritičnega.
Vendar je veselje trajalo le kake dva dni, nato so se ponovno pojavili problemi z datotečnim sistemom. Windowsi so sami zaznali napako in pri bootu zagnali chkdsk.
Vajo čekiranja sem ponovil, zopet isti rezultati.
Zanima me, ali je za to kriv OS in bi pomagalo formatiranje in ponovno nalaganje Windowsov (za več kot par dni seveda), ali pa je morda res kakšna hardwerska napaka diska. Bi bila lahko napaka kje drugje? Na mašini so inštalirani le običajni programi, nič takega, kar naj bi low-level dostopalo do diska. Vse komponente so integrirane v MB, razen TV tunerja.
Ker je disk še v garanciji, me zanima, kako bi lahko dokazal morebitno hardwersko napako, ko pa diagnostični program pravi, da je vse OK.
lp
Po približno pol leta uporabe je začel OS bluzit z dostopom do fajlov.
Čekiral sem disk in dobil med drugim izpise v logu:
- The highest VCN 0x10 of attribute of type 0x80 and instance tag 0x4 is incorrect...
- Deleting corrupt attribute record (128, "") from file record segment 351.
- Unable to locate the file name attribute of index entry
- Recovering orphaned file...
- Cleaning up 6 unused index entries from index...
- Inserting data attribute into file...
- Correcting errors in the master file table's (MFT) BITMAP attribute.
- Correcting errors in the Volume Bitmap.
- Windows replaced bad clusters in file...
... in mogoče še kaj...
Po par čekingih sem dobil končno v logu
Windows has checked the file system and found no problems.
Preveril sem še disk z diagnostičnim programom proizvajalca (WD), advanced test je pokazal, da je z diskom vse OK, tudi SMART pravi, da ni nič narobe.
Rekel sem si OK, nekaj se je zbluzilo v NTFS, nekaj fajlov sem izgubil, ampak nič kritičnega.
Vendar je veselje trajalo le kake dva dni, nato so se ponovno pojavili problemi z datotečnim sistemom. Windowsi so sami zaznali napako in pri bootu zagnali chkdsk.
Vajo čekiranja sem ponovil, zopet isti rezultati.
Zanima me, ali je za to kriv OS in bi pomagalo formatiranje in ponovno nalaganje Windowsov (za več kot par dni seveda), ali pa je morda res kakšna hardwerska napaka diska. Bi bila lahko napaka kje drugje? Na mašini so inštalirani le običajni programi, nič takega, kar naj bi low-level dostopalo do diska. Vse komponente so integrirane v MB, razen TV tunerja.
Ker je disk še v garanciji, me zanima, kako bi lahko dokazal morebitno hardwersko napako, ko pa diagnostični program pravi, da je vse OK.
lp
phenom ::
formatiraj računalnik in če bo po formatiranju spet problem da se nič ni spremenilo potem je kriv disk in lahko uveljavljaš garancijo, če pa nočeš formatirati pa vtakni disk v kak drug računalnik in če bo tam delal kot je treba potem so krivi windowsi, če pa ne pa kar garancija v veljavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z ramom ali diskom? Prosim za nasvet.Oddelek: Strojna oprema | 1107 (1009) | Duhec |
» | CHKDSK in Deleting index entryOddelek: Operacijski sistemi | 1930 (1518) | Hayabusa |
» | Reklamacija diska maxtor 80GB in zajebancija s strani prodajalcaOddelek: Pomoč in nasveti | 4415 (23) | SepoX |
» | eno vprašanje glede diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1477 (1322) | ~Speed |
» | Par problemov z XPjiOddelek: Operacijski sistemi | 2725 (1971) | Mercier |