» »

Težave ob pošiljanju mailov

Težave ob pošiljanju mailov

gemini ::

Imam eno zares čudno težavo, kateri ne morem priti do dna. Zadeva je sledeča, na mojem PC-ju deluje vse odlično, preko določene domene lahko preko outlooka lepo pošiljam in prejemam pošto. Sem na siolu. Na enem drugem PC-ju pri znancu pa iz iste domene lahko samo prejema pošto, pošiljati ne more, je tudi na siolu. Enako se je zgodilo pri tretji osebi na prenosniku, lahko samo prejema, pošiljat ne more, je na T2. Ko je ta oseba prinesla svoj prenosnik in se priključila na moje omrežje pa lahko lepo prejema in tudi pošilja. Skratka zame popolnoma nerešljiv problem, nevem več kaj sploh gledati, sem poskušal tudi z raznimi nastavitvami ampak ne pomaga pa tudi ni logike, saj pri meni dela brez karkoli posebej urejat. Ima kdo kakšno idejo?
  • spremenil: gemini ()

OmegaBlue ::

T2 blokira port 25 na dinamičnem ip (uporabi SSL ali submision port) statični je brez omejitev in siol blokira na vseh.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

gemini ::

Hmm, ne razumem najbolje odgovora, a lahko malo več poveš. Namreč sam sem na siolu (dinamičen ip) pa nimam nikakršnih problemov brez karkoli rihtat, dva druga pa jih imata in sicer eden je prav tako na siolu, drugi pa na T2, tako da mi ni jasno. Lepo prosim če malce obrazložiš kaj si hotel povedat, kaj je potrebno pri nekaterih nastavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gemini ()

urban99 ::

em... se bom prištulil k temi - ma še kdo zadnje dni probleme pri pošiljanju mailov prek siola? S priponko ali brez, meni vsake toliko noče poslat ničesar.

Chessman ::

gemini: kateri SMTP strežnik uporabljaš ti in ona dva ??

gemini ::

Gre se za eno privat domeno, tako da so nastvaitve preproste, tako pop3 kot smtp so mail.domena.com. Sem tudi vprašal tam kjer gostujem domeno in so vse stestirali in rekli da je vse ok, da mora delat in seveda sam nimam nič proti, saj pri meni res vse lepo dela. Sej zato pa nič ne razumem, sej če bi šlo samo za t2 bi rekel da pri njih kaj ne štima, ampak kaj ki ima enak problem tudi nekdo na siolu. Nevem, čudna stvar, s temi SSL-ji res nisem še nič poskušal, niti ne vem kaj bi lahko tam nastavljal, za kak submision port pa še slišal nisem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gemini ()

fizolcek ::

To da siol blokira na vseh, seveda ne drži ali pa sem narobe razumel. Možno bi bilo, da ima uporabnik na siolu okuženo mašino in je fasal blokado porta 25, o tem bi bil obveščen na svoj siol mail.

gemini ::

Torej kako je zdej s temi porti, a lahko tam namesto 25 napišem kaj drugega, če t2 tega res blokira in katerega? Kaj pa SSL, po kakšni logiki se to nastavlja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kakšen brezplačni email brez SSL

Oddelek: Omrežja in internet
91299 (1157) dr1m
»

Problem s pošiljanjem pošte - Outlook

Oddelek: Omrežja in internet
82590 (2554) NoName
»

Siol mail, T-2 internet

Oddelek: Omrežja in internet
4818071 (16419) barakus
»

Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošte

Oddelek: Omrežja in internet
425289 (4678) Matko
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16316469 (16469) Bakunin

Več podobnih tem