Forum » Operacijski sistemi » Problem z videom Suse 10.3
Problem z videom Suse 10.3
digital_sarm ::
Živjo,
Inštaliral sem Suse 10.3, pa imam kljub temu, da sem inštaliral vse potrebne kodeke in vse odvisne pakete problem s predvajanjem videa vseh formatov. Namesto videa se prikazujejo le črte, zvok deluje brezhibno. Poskusil sem z večimi playerji (mplayer, vlc, kaffeine, xine, ...) povsod ista zgodba. Smešno je da če med predvajanjem videa, odprem datoteko za predvajanje še enkrat deluje v redu (je pa seveda zelo zoprno, da ne deluje že takoj). Če štartam video iz konzole mi ne izpiše nobenih errorjev. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe, mogoče driver za graf. kartico? Sicer imam Radeon Express m200.
Hvala vnaprej za vsakršno pomoč pa lepe praznike!
Inštaliral sem Suse 10.3, pa imam kljub temu, da sem inštaliral vse potrebne kodeke in vse odvisne pakete problem s predvajanjem videa vseh formatov. Namesto videa se prikazujejo le črte, zvok deluje brezhibno. Poskusil sem z večimi playerji (mplayer, vlc, kaffeine, xine, ...) povsod ista zgodba. Smešno je da če med predvajanjem videa, odprem datoteko za predvajanje še enkrat deluje v redu (je pa seveda zelo zoprno, da ne deluje že takoj). Če štartam video iz konzole mi ne izpiše nobenih errorjev. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe, mogoče driver za graf. kartico? Sicer imam Radeon Express m200.
Hvala vnaprej za vsakršno pomoč pa lepe praznike!
snup
kriko1 ::
Verjetno je gonilnik od grafične, poskusi kak drugi video rendering, npr. v mplayerju poženi mplayer z enim od dodatnih parametrov:
-vo x11
-vo xv
... prvi ali drugi bo verjetno naredil razliko...
-vo x11
-vo xv
... prvi ali drugi bo verjetno naredil razliko...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel VLC 1.0.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 15448 (10269) | MrStein |
» | Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5477 (4238) | M.B. |
» | Kraja GPL kode MplayerjaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2598 (2598) | darh |
» | Sergio & Predavanje od Voodoo do GeForceFX (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6405 (4661) | Jeebs |
» | Predvajanje videaOddelek: Pomoč in nasveti | 734 (651) | horr |