» »

Win Vista HP in Daemon Tools - konflikt

Win Vista HP in Daemon Tools - konflikt

El Nino ::

LP
Prijatelju sem danes inštaliral original Windows Visto Home Premium. Vse lepo in prav, inštaliralo je kot po maslu, vendar pa se je zataknilo pri kasnejši inštalaciji Daemon Tools. Takrat sem jaz že šel domov in nisem videl, kaj točno se je dogajalo. Ko te pač vpraša, ali naj Windowsi pustijo programu da se zažene, je kolega kliknil 'da' in sistem naj bi zaštekal in ven mu je vrglo (citiram): neko kodo na modrem ozadju in še nekaj besedila zraven. Se pravi je šlo za t.i. Blue screen. Kolega pa, izkušen kot je, je enostavno resetiral računalnik brez da bi podrobno prebral besedilo (sicer mu je angleščina tuja), vendar si ni niti kode prepisal :| :| ;( . Kot nekakšno zadnjo možnost sem mu svetoval, naj gre v Safe mode in pobriše Daemon tools (komunikacija prek telefona :| :| ) in to je tudi naredil. Še vedno je problem ostal in sicer ni in ni mogel priti v windowse. Nato sem mu razložil postopek, da je zadevo sformatiral in naložil še enkrat in zdaj (zaenkrat) dela vse lepo in prav. Daemon tools seveda ni še enkrat inštaliral >:D .

Po skupnem iskanju vzrokov (metoda več glav več ve), sumim, glede na to, da se je pojavil Blue screen, napako na hardware-u. Sedaj je prečekiral inštalacijsko datotoeko (preventiva) za virusi in nikjer sledu o kakšni pi*dariji. NOD 32, Spyware terminator nista našla ničesar. Takoj ko zopet vzpostavim stik z njim, mu bom še rekel, naj pregleda RAM-e z memtestom.

In sedaj po 'prostem spisu' vas prosim, da če imate kakršnokoli idejo, za kaj bi tukaj šlo oz. kaj je bilo narobe. Zelo bi bil hvaležen.:D :D

Hvala lepa že vnaprej in LP

lukapawlinac

EDIT: če vam kaj pomaga, tukaj je konfiguracija:

Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz
RAM 2GB 800MHz nevem proizvajalca
nVidia NX GeForce 8600GT
napajalnik HKC Rohs mislim da 550W

EDIT 2: mogoče bi bila kriva lahko stara verzija Daemon toolsa, ker ne podpira Viste? Namreč rekel je tudi, da je imel najbolj uporabljane programe zapečene na enem CD-ju, staro pa naj bi to bilo pol leta pribl. ;(( ;((

Hvala še enkrat LP
  • spremenilo: El Nino ()

Tr0n ::

Najnovejsi DT instaliraj, pa ne bo problemov.

El Nino ::

No, ponovilo se je še enkrat. Po doslej znanih informacijah izgleda da Daemon tools nima nič veze s tem, ker je Vista mrknila kar medtem, ko ni tekel noben program razen antivirus (nod 32). Zopet je vrglo ven blue screen vendar kolega pravi da kode ni uspel prepisati ker baje ta blue screen je kazalo cca. 5 sekund in nato je sledil ponoven zagon računalnika, s tem da je tokrat prišel normalno v windowse in od tam naprej normalno delal. Še bolj zanimivo pa je to, da so (prav tako licenčni) xp-ji na istem računalniku s popolnoma istimi komponentami delali brezhibno.
@tr0n: zgleda da Daemon tools, kot sem zgoraj napisal, nima nobene povezave s tem in da je bilo tisto le naključje.

Če se komu kaj sanja, bom vesel vsakršnega odgovora.

LP

jan01 ::

Lahko, da je kriv sptd-deiver, ki ga uporabllja daemon tools. Zloadaj novejšega download

El Nino ::

Dobro jutro,
Bomo poskusili, vendar kot sem že napisal, dvomim da so krivi daemon tools, ker se tile blue screeni pojavljajo 'randomly'. Ni določeno, kdaj zadeva zmrzne. Mislite, da bi lahko šlo za kakšno nekompatibilnost z driverji?

bluefish ::

naj vklopi možnost, da bo BSOD ostal in se računalnik ne bo resetiral. Potem pa naj naredi sliko z fotkičem na mobitelu.

El Nino ::

In kje se to vklopi? :8)

Tr0n ::

System Properties / Advanced / Startup and Recovery... / Settings / Automatically restart.

El Nino ::

OK hvala, bomo probali :D

El Nino ::

LP
Izgleda, da smo odkrili krivca. Ob čiščenju driverjev, katere sem že prej sumil, sem ugotovil, da driverji za chipset, ki so bili priloženi mamaplati (Biostar T series P35 chipset, točnega modela ne vem) niso bili kompatibilni z Visto. To sklepam tudi iz tega, ker je danes, ko je kolega prišel iz šole, opazil obvestilo o neki napaki in da so bili vmes omenjeni tudi chipset driverji. Zdaj sem sčistil vse satre driverje (grafa, chipset, lan, zvok) in potegnil najnovejše verzije z neta. Inštaliral sem samo zadnje driverje za grafo (8600GT), driverje za zvok in pa za lan. Zanimivo, da chipset driverjev za Visto ni bilo na uradni strani 8-O 8-O . Torej sem pustil normalno kot je bilo brez dodatnih (nepotrebnih?) inštalacij. Bomo videli, kako se bo obneslo.

LP

El Nino ::

LP
Krivca NISMO odkrili, driverji niso bili nič krivi. Prilagam pa zdaj poročilo o napaki, ki ga vrže ven po restartu sistema (blue screena nismo uspeli še nardit screenshot, ker je ponovno naložil winse in ni nastavil tako kot je Tr0n napisal :| :| ):

Podpis težave
Ime težave: BlueScreen
Različica operacijskega sistema: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Področne nastavitve: 1060

Datoteke, v katerih je opisana težava (nekatere datoteke morda niso več na voljo)
Mini032108-02.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Glej začasno kopijo teh datotek
OPOZORILO: Če je težavo povzročil virus ali druga varnostna grožnja, lahko odpiranje kopije datoteke poškoduje vaš računalnik.

Dodatne informacije o težavi
BCCode: d1
BCP1: 00000008
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 81B215B2
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 768_1
Zdaj, če ni v driverjih oz. bilokerem drugem software-u napaka, bo treba iskat napako na hardware-u. 'Super' pa je to, da ima računalnik garancijsko nalepko, se pravi bo treba za en klinčev ram,... prečekirat treba dat comp na servis.

Če to kaj pomaga (čeprav sam iz tega kakih koristnih informacij ne dobim), bi lepo prosil za morebitne odgovore. Čimprej bom poskušal zrihtat tudi kako sliko blue screena.

Hvala
LP

bluefish ::

iz tega res ne bo nič, potrebujemo sliko bsod-a.

mtosev ::

Kolk vem se bluescreen zabilezi v log. Poglej v system log ce je not kaj.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ahiles ::

Probi brez noda jest sem mel na visti64 probleme z nodom sem dobival random bluescrene odkril sem pa da je bla kriva konbinacija nod+utorent sem vrgu nod dol od takrat ni blo vec problemov file k ga je bluesc navajal je bil pa TDX.sys.

El Nino ::

Pardon, sem čisto pozabil na to temo, ki sem jo odprl. Problem je rešen. Daemon tools ni imel nič pri tem, krivi so bili neustrezni LAN driverji. Zato se je ob večji obremenitvi linije (zagonu uTorenta) sistem sesul (vsaj zgleda). Mašinca opravlja svoje delo brez problemov (tok tok tok) in uoam, da bo pri tem tudi ostalo. Hvala vsem, ki ste mi pomagali.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC freeze

Oddelek: Pomoč in nasveti
141553 (869) Krizmk
»

windows 7 se ne instalira

Oddelek: Operacijski sistemi
151701 (1258) sequAn
»

Noče me vpisat v msn! probal vse nasvete že!

Oddelek: Programska oprema
362947 (2450) ;-)
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
594792 (4127) BB4l
»

V čem je problem?

Oddelek: Operacijski sistemi
51678 (1560) andrej_brucek

Več podobnih tem