» »

windows 7 se ne instalira

windows 7 se ne instalira

stukaMB ::

Včeraj ko sm si posnel WIN 7 se mi računalnik ni hotel ugasniti resetirati ( ostal je na oknu shuting down in se ni premaknil ne naprej ne nazaj)

zato sem ta isti DVD probal se enkrat installirat windowse. normalno so se začeli butat se je zagnal windows loding in se pokazalo ozdaje in miška nato se je dvd nehal vrtet in računalnik je obstal tam
torej obstal je na začetku inštalacije windowsov

spet sem šel v windowse si posnel na dvd drugo verzijo.
poskusil z to verzijo
spet ista težava obstal je med inštalacijo windowsov


zanimivo je to da pa je 1. ko sm prvim dvdjem šou šlo normalno skos zdaj pa negre z nobeno verzijo in vedno isto obstoji na istem mestu!!!

ma kdo kakšmo idejo.

win64 ::

Katero verzijo beta, RC, RTM?
Priporočam da si najdeš RTM, če nimaš

vorantz ::

Počakat moraš(tja do 30 min v nekaterih primerih, lahko več)
Včasih rabi precej časa da premelje tisti del

stukaMB ::

moram sicer pogledat sam imam 2 povsem različne verzije. vem da ena ostalim deluje! nerazumem zakaj se instalacija ustavi sumim da je kaj strojno narobe!

uglavem računalnik se ni hotu ugasnit resetirat.drugače je vse lepo delal tud gonilnike je našlo čeprav sem še sam si snel najnovejše za win 7.in ker ugašamje ni delovalo sem razmišljal da sem mogoče kaj sam polomil z namestitvijo antivirusnega in podobno.sm pač reku bom še enkrat instaliru.

potem pa sem ugotovil da sploh nemorem ponovno naložit win7.poskusil sem še z instalacijo iz WIN samemega.pa ni šlo ker se ne resetira!!:)

nato sem si posnel drugo verzijo 7 in stvar ni bila nič drugačna!povsem enaka

kaj je to RTM?

misliš da tako dolgo!!!računalin je precej hiter ma 4gb rama 4 jedrnik in ostale svari v tem razredu.ok bom poskusil postiti dlje. samo ko cujem kako se dvd neha vrteti in računalik nič ne počne.pa sam sm tudi pustil lep čas pol ure res ne pa tudi zdi se da je prvič je šlo hitreje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stukaMB ()

win64 ::

beta je beta
RC - release candidate(še zmeraj beta, ampak nekako podobna končni verziji)
RTM - release to manifacture(verzija za OEM, ponavadi končna in taka kot bo prišla na trg)

AndrejS ::

Pokliči na 01 585 34 49 in vprašaj (MS slovenija)

chrush ::

Ko hočem namestit win 7 najnovejšo verzijo mi gre do windows loading files, nato tisti loader še load-a, nato pa blue screen: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Pa sem poizkušal z izklopom s-ata mode v biosu pa isto blue screen, samo da je napaka drugačna. Probal sem tudi več verzij windows 7 in vedno isto.

Matična plošča pa je: Abit NF-7 v2.0

Predlogi dobrodošli
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

bluefish ::

Poženi Memtest in testiraj RAM.

chrush ::

Ne morem verjet, ampak resnično so bili krivi rami. Imel sem 2x1GB Ceon ram in ni delovalo, potem pa sem zamenjal z Geilom in vuola - deluje. Hvala blueFish za hiter in učinkovit odgovor.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

bluefish ::

Možnost je, da je fuč le eden od modulov in lahko izmenično testiraš (vstaviš eno palčko, nato iztakneš in vstaviš drugo).
Če ne drugega, boš delujoči modul lahko vsaj prodal ali pa ga imel v rezervi :) .

stukaMB ::

krivec da se računalnik ne izklopi resetira je bila zvočna M-AUDIO, zvok sicer dela ce pa jo izklopim pa se tudi resetira!

chrush ::

Pri meni pa so vsi rami delujoči, ampak ne morem jih kombinirati recimo dx ceon in 1x geil ampak samo posamično, torej 1x geil ali pa 2x ceon. Sem ceona že zamenjal za Kingstona in isto. Zdaj imam pač 2x1GB Kingston in moram rečt, da zadeva presenetljivo dobro deluje. Sem enkrat poizkusil dati na obstoječi sistem Visto in sem jo hitro odstranil in ostal zvest WinXP. Zdaj pa bom testiral 7 in morda ostanem.
Imam pa težavo z zvokom. Ko deluje disk, se sliši v zvočnikih neprijetno cviljenje, ampak zdaj nadgrajujem celoten sistem in bom videl.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

sequAn ::

Pri meni gre pa za ta problem: Imel sem Win XP in sem želel namestiti Win 7 (na novo, ne upgrade). Ko se Win 7 boota pride do loading files, nato pa se pojavi BSOD, ki nakazujejo na ram failure, oz. grafična (kot sem uspel izvedeti iz rezultatov googla). Ne uspe mi priti niti v safe mode, prav tako ne dela Norton Ghost recovery (nazaj na XP). Sedaj sem formatiral s pomočjo Win XP CDja ter nazaj namestil le-te, o kakšnem RAM failure, oz. grafičnih težavah pa ni ne duha ne sluha - vse dela v redu. Še malo sem pogooglal in imam v namenu izklopiti vse nepotrebne USB naprave, namestiti najnovejše driverje za grafično ter iztakniti eno od dveh 2 GB ploščic rama. Kaj vi svetujete? (Win 7 sem preizkusil dve različni verziji, obakrat spečeni z najnižjo hitrostjo in verifikacijo). Mogoče brez pečenja, z Daemon Tools? Hvala za pomoč!

LP

chrush ::

Mogoče imaš enako težavo kot sem jo imel jaz.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

jest10 ::

Včasih je problem tudi disketni pogon. Izklopi ga v BIOSu

sequAn ::

Hvala za odgovore. Uspelo mi je urediti in sicer je bil očitno problem driver grafične kartice, saj je po namestitvi najnovejšega instalacija stekla kot je treba, kar mi je sicer čudno, saj sem pred inštalacijo Win7 nato formatiral disk...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211294 (1020) ST-777
»

Windows 7 namestitev

Oddelek: Pomoč in nasveti
132043 (1539) Miha 333
»

Windows 10 bo imel 'novo' jedro

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4915163 (10240) Lonsarg
»

Windows 8 RTM nared (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8821757 (17175) Sc0ut

Več podobnih tem