Forum » Strojna oprema » Strojni write protect
Strojni write protect
poweroff ::
Zanima me, kako bi naredil strojni write protect - se pravi, da nikakor ne bi bilo mogoče pisati na nek trdi disk.
Torej, za IDE diske sem na Wikipediji videl, da Pin 23 pomeni I/O write. Se pravi, če bi ta pin zamašil oz prerezal kabelček, na disk ne bi bilo mogoče več pisati?
Kaj pa za ostale diske: SATA, SCSI (50-pin, 68-pin in SCA-80) ter USB/firewire?
Se da kaj kupiti, ali morda lahko naredim sam?
Torej, za IDE diske sem na Wikipediji videl, da Pin 23 pomeni I/O write. Se pravi, če bi ta pin zamašil oz prerezal kabelček, na disk ne bi bilo mogoče več pisati?
Kaj pa za ostale diske: SATA, SCSI (50-pin, 68-pin in SCA-80) ter USB/firewire?
Se da kaj kupiti, ali morda lahko naredim sam?
sudo poweroff
Matek ::
Doesn't look too good. Pa bi bilo pri IDE-ju to se najenostavneje. Koliko je mozno pri sata, scsi in ostalih, je pa se dosti bolj vprasljivo. Dejansko bi rabil vmesnik, ki zna analizirati promet in izlocati dolocene komande, kar najbrz ne bo preprosto, se posebej ne z USB-jem...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Dr_M ::
Kar dobra cena
Mors pa res fino premislit, ce se ti splaca.
Mors pa res fino premislit, ce se ti splaca.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Azrael ::
Radix kartica ne pride v poštev?
Podatkov je tudi več kot za en CD ali DVD, če rabiš za prenašati naokoli?
Podatkov je tudi več kot za en CD ali DVD, če rabiš za prenašati naokoli?
Nekoč je bil Slo-tech.
petrus ::
Ti je potem uspelo kako izvest to, nisi nikoli poročal.
Temo obujam ker sem se včeraj spotaknil čez Acard ACP-2127Q ohišje za 2.5" SATA diske z write protect stikalom. Celo cena je normalna, na Amazonu ga imajo za slabih 25 dolarjev.
Ve kdo tud mogoče kako je kaj s tem zdaj pri SSDjih? MACH4 recimo ima pri funkcijah napisano:
Temo obujam ker sem se včeraj spotaknil čez Acard ACP-2127Q ohišje za 2.5" SATA diske z write protect stikalom. Celo cena je normalna, na Amazonu ga imajo za slabih 25 dolarjev.
Ve kdo tud mogoče kako je kaj s tem zdaj pri SSDjih? MACH4 recimo ima pri funkcijah napisano:
multiple levels of security including password write-protection (enabled in hardware and software)
stati inu obstati
poweroff ::
Sam nisem izvedel, ima pa kolega napravo, ki to omogoča. Tableau forensic blocker.
sudo poweroff
il ::
Da izkoristim odprto temo
Ali obstaja sedaj kakšen USB ključek, ki bi imel "Write protect" stikalo?
Imam 128 MB verzijo, ki ima mikrostikalo, vendar je sedaj seveda premajhen. Ali je edina varianta SDHC kartica, ki ima malo "lock" stikalo in mini USB čitalec?
Pa še vprašanje, ali tako "zaklepanje" pomaga, da se USB ključ pri priklopu na okužen PC ne okuži?
Ali obstaja sedaj kakšen USB ključek, ki bi imel "Write protect" stikalo?
Imam 128 MB verzijo, ki ima mikrostikalo, vendar je sedaj seveda premajhen. Ali je edina varianta SDHC kartica, ki ima malo "lock" stikalo in mini USB čitalec?
Pa še vprašanje, ali tako "zaklepanje" pomaga, da se USB ključ pri priklopu na okužen PC ne okuži?
Pri nam sem našel te od PQIja, imajo modele od 2 do 16gb in niso niti tako dragi, dobiš jih tukaj.
U339 serija ključkov ima na spodnjem delu poseben gumb, s katerim lahko preprečite zapisovanje in brisanje podatkov na USB ključu.
stati inu obstati
Koristen bo tud ta seznam: USB flash drives with hardware write protection
stati inu obstati
dejanslo ::
Tukaj so precej negativni komentarji glede teh PQI U339H. So bile to mogoče le slabe začetne serije, ali..?
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB ključek - na kaj je potrebno pazitiOddelek: Kaj kupiti | 3056 (2561) | Pithlit |
» | USB ključ write-protectedOddelek: Strojna oprema | 3439 (3126) | hojnikb |
» | USB ključ ne pusti zapisovati datotek ali jih brisatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1785 (1705) | Unknown_001 |
» | kako odklenem USB ključ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7302 (6383) | WamPIRe- |
» | SanDisk predstavil WORM (Write-Once Read-Many) karticeOddelek: Novice / Diski | 5831 (4075) | MrStein |