Forum » Elektrotehnika in elektronika » Bliskavica :]
Bliskavica :]
T0RN4D0 ::
Rad bi izdelal stroboskop. Zanima me če mi lahko kdo priporoči kakšno čim bolj enostavno vezje in trgovino kjer bi dobil vse potrebno. Specifikacije in prioritete so sledeče;
-vse komponente morajo bit dostopne v trgovinah
-napajanje iz avtomobilskega akumulatorja
-čim močnejši flash (velik kondenzator?)
-proženje s tipko (ni potrebno da je strobo)
poleg tega bi vse rad zapakiral v eno kompaktno ohišje, ker predvidevam da strobo cevi niso preveč robustne in itak bi mogu fokusirat svetlobo...
Gledal sem pr HTE majo na netu strobo žarnco in transformator, to je najbrž najtežja komponenta za dobit, ostalo kolkr vem ni ravno rocket science pri teh vezjih. ž
to je to, če se še kej spomnim bom dopisal :)
-vse komponente morajo bit dostopne v trgovinah
-napajanje iz avtomobilskega akumulatorja
-čim močnejši flash (velik kondenzator?)
-proženje s tipko (ni potrebno da je strobo)
poleg tega bi vse rad zapakiral v eno kompaktno ohišje, ker predvidevam da strobo cevi niso preveč robustne in itak bi mogu fokusirat svetlobo...
Gledal sem pr HTE majo na netu strobo žarnco in transformator, to je najbrž najtežja komponenta za dobit, ostalo kolkr vem ni ravno rocket science pri teh vezjih. ž
to je to, če se še kej spomnim bom dopisal :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
T0RN4D0 ::
Sem še neki časa posvetil temu in trenutno pršu do sklepa, da najbrž iščem bliskovno cev ranga kW... (oz kWs al kakšna je enota pr teh rečeh, ni povsod isto označeno)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED svetilka - diode utripajoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1980 (1460) | taz |
» | bliskavica na računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 908 (767) | M@73Y |
» | Se en stroboskopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1855 (1553) | Mr. Wally DJ |
» | Stroboskop -> mocnejsi stroboskop (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6942 (5985) | DimmniBurek |
» | modul za zakasnitev?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1722 (1554) | TylerDurden |