» »

Sklad za boj proti raku

Sklad za boj proti raku

SaXsIm ::

Rad bi pomagal zbolelim za rakom, pa iščem na netu kakšen pameten slovenski sklad ali fundacijo za pomoč zbolelim za rakom. Pa da majo po možnosti čimveč podatkov objavljenih na internetu, ker telefonirat je tečno (gre za bolj delikatno zadevo). Če ima kdo izkušnje s temi fundacijami pa tudi na plano, prosim.
SaXsIm

doublemp ::

harvey ::

Thomas ::

Tkole bom reku.

Cel kup je enih hudih bolezni. Rak je mogoče ena najhujših. Ali skupek bolezni, da zadostimo pojmovnim čistuncem.

Veliko ljudi bi rado pomagalo. Veliko ljudi daje denar. Veliko ljudi misli, da če bi investirali pa 1000 milijard dolarjev, bi bil rak premagan.

Žal stvari niso tako enostavne. Vprašanje je KAM in KAKO bi bil ta denar porabljen. Če ves za kakšno zgrešeno teorijo o raku, ne bi vse skupaj pomagalo nič.

Jaz nisem tako pameten, da bi vedel, kam dati, za kakšne raziskave, kje so možnosti prebojev.

Včasih sem bolj konzervativen, pa si mislim. Ko jebe raka! Vzameš pač en hud NMRI, pa gledaš rakavo bulo. Zraven ga obstreljuješ s kakšnimi eksotičnimi delci iz akceleratorja, postavljenega tja, posebej v ta namen. Pa naj crka rak, karkoli že ga povzroča. Včasih se mi zdi to najboljša možna metoda.

Ampak kot sem povedal - o teh rečeh preprosto premalo vem, da bi meritorno sodil.

V vsakem primeru, denar sam po sebi ni dovolj. Potreben, a ne zadosten pogoj je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

Thomas, veliko in še več se preprosto da narediti s preventivo in pravilnim obravnavanjem simptomov.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Roko na srce, s preventivo narediš en drek. Odložiš prihod raka za kakšnih 20 ali 30 let (če smo optimisti, veliki).

Preventive pred staranjem in rakom, ni. Te slejkoprej doleti, če te kaj ne pobere že prej.

Samo bomo izvlekli tavelke kanone nekega lepega dne ... in udarili nazaj.

A letos še ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vice ::

20-30let pri 40, 50, 60 letniku res ni nič. Večja utopija je pričakovati 100 let

opeter ::

Večja utopija je pričakovati 100 let

Odvisno... danes morda še, kaj pa okoli leta 2050? Takrat bo recimo kak povprečni petdesetletnik lahko pričakoval, da bo doživel recimo 100 let (oz. da bo živel do leta 2100. Predvsem mislim tukaj na razvoj medicine pa to. Morda pa se motim. Ali pa namesto Startrekovske prihodosti naj pričakujemo kak madmaxovski postapokaliptični svet, kjer bo šlo samo še za zadnje kapljice bencina in seveda samega preživetja?

Jaz bi imel samo eno vprašanje: zakaj pravijo (vsaj splošna oz. povprečna raja, v katero se štejem tudi sam) vsaki bolezni - recimo tudi možganskemu tumorju - da je rak? Ker skoraj na vse pravijo/mo, da pa je "ta oseba obolela za rakom".
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vice ::

Tudi 2050 ali 2500 bo težka dočakati 100, prej se bo zgodilo da bo takrat komaj 70 "luksuz" dočakati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi visoke učinkovitosti prekinili klinično študijo zdravila za zdravljenje raka p (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7029232 (14625) poweroff
»

Zdravljenje raka-alternativa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18443189 (23582) next3steps
»

Novi pristop k boju z rakom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
13024065 (13712) Spy
»

A se obolelost z rakom s časom povečuje?

Oddelek: Problemi človeštva
395597 (4347) Map

RAK

Oddelek: Loža
272193 (1475) Tic

Več podobnih tem