» »

pomivalni stroj nardi LSISH

pomivalni stroj nardi LSISH

Anton013 ::

Ali ima kdo kakšno izkušnjo glede popravila vgradnega pomivalnega stroja NARDI LSISH.Javlja mi napako E5.Deluje pa tako:Ko ga užgem mi kar naprej izčrpava vodo,potem pa se ustavi in mi javi to napako.Zdi se mi da je ta napaka morda povezana z senzorjem AQUA-Stop,vendar nisem prepričan.Iskal sem tudi ta senzor vendar ne vem kje naj bi se nahajal,kakšne sheme pa nisem našel nikjer.Mogoče je tudi,da bi ga moral samo resetirati,pa ne vem kako se to stori.navodila pa sem nekam založilStroj mi je čist normalno delal,zamašill se mi je odtok in imel sem vodo v pomivalnem stroju.Hotel sem jo izčrpati ven v neko posodo,to mi je tudi uspelo po nekajkratnih poskusih,potem pa sem zrihtal odtok in priklopil stroj,potem pa mi ni več delal,še kar naprej mi črpa vodo vsakokrat ko uključim stroj.morda je samo za resetirat,ali pa je morda res tisti senzor.Ali ima kdo kakšne podatke o teh napakah,ali morda celo kakšno shemo?
Hvala vsem,ki se boste potrudili meni pomagati popraviti pomivalni stroj.
Lp.:\
www.slo-byte.net

Pyr0Beast ::

Pri nas stroj noče črpati vode po določenem številu pranj. Serviser je na zadnji strani odprl pokrovček, potegnil ven roza-barve cevko in odstranil čepek na njej. Izteklo kake 10mL vode, postopek pa preverjeno deluje tudi po tem, ko serviserja ni zraven :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Pri našem ElectroLux je bil podoben problem IMHO v nikakršni konstrukciji pretočnih cevi.

Namesto, da bi imele cevi velik premer, so narejene kot prekati na stranicah stroja (baje je to za manj hrupa). Vstopne in iztopne luknje so zelo ozke in se začne nabirati umazanija na teh mestih in po nekaj letih voda kroži (pre)počasi -> slabo pomivanje.

Prepočasen tok vode pomeni še, da se umazanija nabira v cevkah presostatov in posledično presostati ne delujejo več pravilno, sploh če se svinjarija zašuši, ko stroj kakšen teden ni bil v uporabi.

Stroj tako ves čas "misli", da je poln vode (lahko že ob vklopu), jo poskusi izčrpati, ampak ker po nastavljenem času presostati še vedno javljajo visok nivo vode, se vse skupaj ugasne.

Mogoče, če mu daš odtočno cev na tla in počakaš, da voda odteče, bo pri naslednjem vklopu stroj začel normalno, ko pa bi prvič moral izčrpati vodo (saj jo) se ustavi, saj mu senzorji kažejo da vode ni izčrpal.

Rešitev: čiščenje z vodo pod pritiskom vseh cevi, po možnosti v obratni smeri, kot običajno teče voda. V glavnem redno delo za servis.
Nekoč je bil Slo-tech.

Anton013 ::

Zadnje čae sem bil malo odsoten,ker sem bil službeno na terenu,tako da sem šele danes prebral vaše komentarjee.Na tebe Azrael sem pa prav pomislil,ko sem pisal to temo,saj si bil vedno prisoten na mojih temah bele tehnike,ki sem rabil pomoč.Hvala tudi tebi PyreOBeast,poskusil bom stroj poštimati po vajinih nasvetih.Stroj mi je res ni bil v uporabi kar nekaj mesecev,ker sem imel težave z odtokom,sedaj pa sem to zrihtal in sem poskusil ponovno vzpostaviti v delovanje tudi stroj,sedaj me je pa stroj zaj...Skoraj z vso belo tehniko imam vsaj nekaj izkušenj pri popravilih,s pomivalnim strojem pa res nimam prav nobenih izkušenj,tako da mi bo vsak vaš komentar dobrodošel.
Azrael,a si ti kakšen serviser bele tehnike,ker opažam da zelo veliko pomagaš nam na forumu pri raznovrstnih težavah ki jih imamo s svojimi aparati.
Hvala ,Lp.:\
www.slo-byte.net

Anton013 ::

Lep pozdrav.Uspelo mi je popraviti pomivalni stroj,upošteval sem vajine napotke in uspelo je.Stroj sem lepo očistil,še posebej tisto posodo ki se nahaja sol za mehčanje vode,na njo pa je tudi pritrjena ena tako imenovana(plastična pregrada)po kateri zakroži voda,prej kot pride v stroj.V tem prekatu je bilo tudi nekaj vode ali pa ali pa ta prekat ni tesnil in vakumski regulator ni uklopil ventil za točenje vode.Taka je moja razlaga,sicer pa ne vem kaj bi bilo,ker zamenjal nisem ničesar.Hvala za pomoč !.:)
www.slo-byte.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anton013 ()

cekr ::

Največ problemov pri pomivalnih strojih povzroča umazanija v delu za odtok. V veliko primerih pomaga čiščenje od izhodnega filtra do črpalke. Tam se največkrat ustavijo kakšni zobotrebci, kosti... Na vsake toliko časa se splača stroj pognati s sodo, da se omehčajo maščobe.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Pyr0Beast ::

Stroji so sam zato, da tehnikom ni nikol dolgcajt pr bajt :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

solatko ::

Bom kar to temo uporabil. Pri pomivalnem stroju Gorenje 45l, se mi je začela piskajoče oglašat črpalka, ki poganja vodo med pranjem. Glede na to, da na netu nisem našel skice ali načrta za pomivalni stroj, sprašujem, kako je ta črpalka narejena, ima morda kakšne ležaje, ki bi se lahko zamenjali ali je nujna menjava celotne črpalke (cca 100€).

Azrael ::

Najbolje bo, če pogledaš kako je motor sestavljen.

Če ga držijo skupaj vijaki, ležaje lahko menjaš.

Če je motor zvarjen skupaj (zelo pogosto), moraš menjati komplet, razen če si hudo dober elektro ali strojni mehanik in varilec.

Kot rezervni del se vedno prodaja komplet pumpa in motor, to pa zato, ker največkrat odpovedo ležaji in motor zaradi puščajoče pumpe, ki je pri Gorenje strojih zalita skupaj in semering uradno ni možno menjati.
Nekoč je bil Slo-tech.

solatko ::

Hvala za hiter odgovor, ker stroj še vedno pere, se bom lotil razkopavanja prihodnji teden, pa bomo vidli kakšna zadeva je v igri.

Pyr0Beast ::

Semering preprečuje vdor vode in umazanije v same ležaje. Včasih popusti, ali zato, ker razpade (vročina in pomivalno sredstvo) ali pa zaradi slabe postavitve.
Končni rezultat je izpiranje maziva iz ležajev ter uničenje le teh.

Včasih je krivec tudi puščajoča cev na spojih (sama cev skoraj nikoli ne poči razen če je stara ali preparela), voda nato opravi svoje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

marko11 ::

navezal se bom na to temo, pomivalni stroj Bosc mi ob koncu programa ko pokaže 1, še minuta do konca, nekaj časa "melje2 nato namesto na 0 preklopi na 5-10 minut in zopet izplakuje, kaj lahko naredim? zanima me še, ko stroj začne s programom, najprej izčrpa cca 0,5 l vode kar je pravilno, nato pa minuto ali dve kar ne more vzeti vode, ne vem ali je to prav, ali bi moral vzeti vodo takoj, ker se mu lahko pri koncu programa zmeša in mi namesto splakne posodo preklopi nazaj na 10 minut, ali bi lahko bila vzrok dotočna cev in kako preveriti to, ima aqua stop
hvala za nasvete
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomivalni stroj ne dela (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5020824 (4337) BCSman
»

pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
449402 (7785) mulc007
»

Pomivalec uničil bojler?

Oddelek: Loža
345563 (3821) ZloTech
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5930288 (24810) anjabebler
»

Pomivalni stroj

Oddelek: Kaj kupiti
346900 (6373) BigWhale

Več podobnih tem