Forum » Operacijski sistemi » OS problem pomoč nujno!!!
OS problem pomoč nujno!!!
prixon ::
Haj
Imam en problem in to je če ne priklučim zunanjega diska gor na prenosnika se mi računalnik nebo zagnal pač na zunanji disk sem dal ubuntona, ko pa je disk priklopljen se mi pa spiše kateri OS naj zaženem prvo je obunto in potem pise Other OS: in tam imam visto na izbiro.
Kako naj popravim to da se mi prvo zažene vista in ko ne priklopim zunanji disk da se mi vista normalno zažene.
pomoč prosim nujno!!!!!!
Imam en problem in to je če ne priklučim zunanjega diska gor na prenosnika se mi računalnik nebo zagnal pač na zunanji disk sem dal ubuntona, ko pa je disk priklopljen se mi pa spiše kateri OS naj zaženem prvo je obunto in potem pise Other OS: in tam imam visto na izbiro.
Kako naj popravim to da se mi prvo zažene vista in ko ne priklopim zunanji disk da se mi vista normalno zažene.
pomoč prosim nujno!!!!!!
forplan ::
Ej zajebo si ker si namestil linux na zunanji disk in s tem tudi verjetno zaganjalnik(boot) iz katerega črpa računalnik informacije za zagon.
Zaganjalnik ki pa si ga imel na internem disku pa ga je install linux-a verjetno zbriso in tako vsilo svojega.
Kako to reši pa ti ne vem pomagat ker še nisem imel takega primera.
Verjetno pa bi pomagalo da bi ponovno namestil linux in tam kjer te vpraša o nastavitvah in KAM namesti zaganjalnik pač izbereš interni disk.
Zaganjalnik ki pa si ga imel na internem disku pa ga je install linux-a verjetno zbriso in tako vsilo svojega.
Kako to reši pa ti ne vem pomagat ker še nisem imel takega primera.
Verjetno pa bi pomagalo da bi ponovno namestil linux in tam kjer te vpraša o nastavitvah in KAM namesti zaganjalnik pač izbereš interni disk.
da se strinjam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: forplan ()
Jenej01 ::
A ni mozno namestiti drugega OS (linux ubuntu) na npr usb disk, na primarnem disku pa imas xp-je. in sedaj, ko priklopis usb disk in bootas, ti da mbr na razpolago xp ali ubuntu. ce pa bootas brez usb diska pa ti normalno boota windowse.
LP, Jenej
LP, Jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D
vojko20 ::
najenostavnejša rešitev je da daš not sistemsko disketo (to dela za xpje, za visto ne vem) al pa win xp/vista install cd, poženeš računalnik greš v recovery conzolo pa poženeš fdisk /mbr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Complete PC RestoreOddelek: Pomoč in nasveti | 556 (480) | Cervantes |
» | Windows se ne zažene zaradi zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3255 (2635) | ManDriver |
» | Ubuntu 7.10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5951 (5377) | stalker |
» | Prvo linux potem XP zdaj ne morem v linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1728 (1396) | atlet |
» | GRUBOddelek: Operacijski sistemi | 1823 (1562) | ank |