» »

thinkpad v okvari

thinkpad v okvari

Tero ::

Torej ker sem pomotoma naredil kratek stik na dc strani napajalnika mi je crnil moj notebook :(
Zadeva deluje na baterijo, če pa ga priklopim na napajalnik pa se baterije ne polni
Sem odprl gor prenosnik in izmeril napetost na dc priključku. zato sem 100% da sam napajalnik deluje.
Kaj se da sploh narediti razen menjava matična plošče?
Mogoče bi lahko nekako na pine od baterije priklopil primerno napetost da bi ga vsaj lahko uporabljal? Samo "v napoti" bi mi bila kontrolna elektronika od baterije?? Ma kdo kakšno drugačno idejo?

Azrael ::

>Sem odprl gor prenosnik in izmeril napetost na dc priključku. zato sem 100% da sam napajalnik deluje.

Ni nujno, lahko napajalnik nima moči, ne dosega ustrezne napetosti.

Če je napajalnik tak, da ima samo 2 priključka, nanj priklopi nekaj drugega, npr žarnico ali več njih vezanih zaporedno, če imaš 12V žarnice, polnilec pa je deklariran za 18V npr. Moč zarnic naj za začetek ne bo večja od ~20% moči polnilca.

Čudi me kako si naredil kratek stik. Če si ga naredil, ko je bil polnilec vklopljen v elektriko, njegov kabel pa ni bil priklopljen na prenosnik, je bistveno več možnosti, da je odpovedal polnilec (seveda ni nemogoče, da je ob priklopu na prenosnik pokvaril še tega).

Drugače ima IBM/Lenovo precej dobro poštimano servisno podporo. Poglej na uradni strani za service manual za tvoj tip prenosnika, mogoče je v njem kakšen uporaben namig kaj v tem primeru.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Možno je, da se ti napajalo sesede pod obremenitvijo. Sicer če si ga res spalil ti priporočam nakup novega.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556453 (4138) care20
»

Nov polnilec za računalnik ne polni nove baterije

Oddelek: Pomoč in nasveti
142322 (1404) rose2288
»

USB Spajkalnik (5V, 8W) + 18650 (Quad, Hex) PowerBank

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153843 (3383) Kamran
»

Predelava računalniškega UPS-ja