» »

Printer shranjuje informacije?

Printer shranjuje informacije?

sword ::

Torej, zanima me dokaj preprosta zadeva. Mnogo se govori o enkripciji in zaščiti podatkov ... kaj pa podatki, ki jih sprintaš (pa ne dejanski dokumenti na papirju)? Ali lahko te zadeve spraviš ven iz printerja ali gre za povsem "neumno" napravo, ki tega ni zmožna?

madmitch ::

Wow, tole je pa huda paranoja, pomoje.

Jaz sem mel problem z enim starim HPjom, nekaj se je zataknilo, in karkoli sem počel, je trmaril, da bo tisto stran stiskal. Ko sem mu rep iz elektrike potegnil, je vse pozabil.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

sword ::

Ne gre lih za paronojo ...

Pač sem mač razmišlu, če bi POTENCIALNO recimo prišli polcija na tvoj dom delat preiskavo, bi seveda lahko zasegl vse zadeve. Bi lahko iz printerja nekak spravl vn informacije, k jih je sprintu ... sicer se mi zdi to precej neverjetno, a nikol ne veš. Oziroma je s pomočjo računalnika kako možno pridt to printing history, če ke tazga sploh obstaja ...?

bluefish ::

pri tistem mini pomnilniku, ki ga printer ima je malo verjetno. Druga zgodba pa morda pri lasercih.

Loki ::

barvni laserji sprintajo na vsak (barven) list svojo serijsko (proti poneverjanju bankovcev), to je pa mislim da to.
I left my wallet in El Segundo

Azrael ::

Laserc shranjuje v RAM kompletno stran, preden jo natisne. Ne gre drugače, mora narediti celo stran naenkrat, tudi če je list čisto prazen.

Ink Jet in matrični pa RAM stalno prepisujejo z novimi podatki in je v tisti malenkosti RAMa v najhujšem samo kakšna vrstica ali dve, če ravno ne printaš direktno iz DOSa ali Beležke.

Samo brez štoma bo tak ali drugačen tiskalnik vse pozabil.

Bolj je hec kam z naprintanim in drugič, če pošiljaš grozilna pisma, ali zadeva na vsak list dopiše svojo serijsko številko.
Nekoč je bil Slo-tech.

Opkow ::

Na firmi imamo en Canon all-in-one multipartik zadevo, samo bolj profesionalno samostojeco mrdo. In ima moznost, da se vse naprintane zadeve shranjujejo na interni disk. Zadevo lahko zaklenes, namenjena za nadzor ali pa za ponovne printe, ce se kdo kej spomne...

t0mekk ::

Samo za informacijo.

Pred leti (2) policijska preiskava. Odpeljan tiskalnik. Odkrit ves repertoar printanja. Naprava je bla HP all in one. Očitno se nekam shranjuje. Ne sprašujte pa kako, ker ne vem.

opeter ::

Nekateri laserji, ki imajo vgrajen trdi disk seveda shranjujejo vse podatke oz. tudi zbrisane podatke se da z namenskimi orodji ponastavit.
Kar se tiče ostalih: večina poceni laserjev ima nekaj MB ali celo več RAMa. Lahko seveda ustvariš npr. RAMdisk (pri boljših, npr. kak Brother, Kyocera itn.), ampak po mojem se ti podatki izgubijo po izklopu tiskalnika oz. ponovnem vklopu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

Jup, boljši tiskalniki imajo trdi disk, kamor se shranjujejo podatki. In te podatke se da s forenzično analizo lepo obnoviti.

Glede RAM-a pa... se spomnite novice o obnavljanju RAMa izpred nekaj dni? >:D

P. S. Poznam tudi en primer, ko so heknili v printer in gor postavili P2P server. 8-) Torej - lahko bi naredili tudi tako, da se vse kar se tiska še posreduje nekam na internet.
sudo poweroff

Brane2 ::

Ja, ampak tisti printer je bil verjetno PostScript printer, tega pa verjetno nima ravno vsak doma...
On the journey of life, I chose the psycho path.

roli ::

Kaj dosti najbrž ne shranjujejo. Ampak sem opazil, da na mojem cheap lasercu (Lexmark E120) s pomočjo tipke z nadaljevanje dobim diagnostično stran. Na tej strani pa je poleg podatkov o modelu, uporabljenem papirju, stanju tonerja... navedeno tudi število vseh kopij narejenih z tem tiskalnikom za določen tip papirja. Da ne omenjam celo serijske številke tonerja in tiskalnika.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036711 (20425) gazer
»

Izkušnje z original in fejk - ponarejenimi kartušami

Oddelek: Strojna oprema
161848 (1497) OZZY
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335505 (26153) Tomi
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787246 (5785) BlaY0
»

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
787421 (6208) CaqKa

Več podobnih tem