Forum » Omrežja in internet » tomato, t2 tv, dhcp
tomato, t2 tv, dhcp
mte ::
živjo,
Trenutno imam tv port na modemu in aminota vezana na lan omrežje (da lahko gledam tv enostavno preko vlcja), kar pa mi povzroča probleme z dhcpjem. Se pravi če imam na routerju dhcp server vklopljen, se amino ne postavi, poleg tega pa tudi računalniki ne dobijo vedno pravega ip naslova - enkrat se priklopijo na moj router, drugič na nekaj neuporabnega iz t2-ja.
Zdaj me pa zanima, ali obstaja možnost na kakšen način to dogajanje preprečiti BREZ da izklapljam dhcp server na routerju? Pač gre le za to, da pogosto menjujem lokacije s prenosnikom in želim na čim več krajih imet poštiman dhcp. Če ni možno, bom že preživel, ampak bi pa bilo fajn :)
Kot je iz naslova razvidno, uporabljam Tomato firmware.
hvala,
lp matej
Trenutno imam tv port na modemu in aminota vezana na lan omrežje (da lahko gledam tv enostavno preko vlcja), kar pa mi povzroča probleme z dhcpjem. Se pravi če imam na routerju dhcp server vklopljen, se amino ne postavi, poleg tega pa tudi računalniki ne dobijo vedno pravega ip naslova - enkrat se priklopijo na moj router, drugič na nekaj neuporabnega iz t2-ja.
Zdaj me pa zanima, ali obstaja možnost na kakšen način to dogajanje preprečiti BREZ da izklapljam dhcp server na routerju? Pač gre le za to, da pogosto menjujem lokacije s prenosnikom in želim na čim več krajih imet poštiman dhcp. Če ni možno, bom že preživel, ampak bi pa bilo fajn :)
Kot je iz naslova razvidno, uporabljam Tomato firmware.
hvala,
lp matej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9707 (9376) | Hanzek |
» | Wireles internetOddelek: Pomoč in nasveti | 1923 (1589) | Mitch |
» | Router z nastavitvami firewalla po imenih ali mac naslovih???Oddelek: Kaj kupiti | 1196 (1128) | tomaz321 |
» | SwitchOddelek: Pomoč in nasveti | 1785 (1445) | amigo_no1 |
» | Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?Oddelek: Omrežja in internet | 1967 (1853) | Racunalnik |