» »

wirless antena

wirless antena

friki89 ::

Rad bi ojačal signal na acess pointu. Odločam se med Antena Cyberbajt Panel 11,5 in Antena TP-Link TL-ANT2405C 5dBi. Prva je enkrat močnejša od druge, vendar mi ni čist jasno glede tistega kota (kot 25°/28°). Rabil pa bi da pokrije 2 nadstropno hišo (acess-point je v 1.nadstropju), ter vsaj 30 m okoli hiše.

Prosim če mi kdo svetuje kaj bi blo njbolš, pa če mi lahk razložu glede teh kotov :).

Gapi ::

Prva antena je panel in je usmerjena antena in seva pod tem kotonm. Vse kar je izven tega kota je ne vidi ali je pa zelo slab signal. druga antena je pa verjetno omni antena. Ta seva v kotu 360 stopinj torej v vse strani. Zato ima prva antena večji doseg ker seva v samo določeno smer, druga ma pa prednost ker nima mrtvih kotov no v vodoravni smeri. Z malo volje in dobrim načrtom anteno lahko nardiš tudi sam.

friki89 ::

Hvala za odgovor,
kaj pa drugo antena bo zadovoljila moje potrebe (dober signal v 2 nadstropni hiši (acess-point je v 1.nadstropju), ter vsaj 30 m okoli hiše)?

Glede samogradnje pa se še tudi odločam :).

Chessman ::

Težko je reči katera antena ti bo pokrila celotno področje katero želiš imeti pokrito. Veliko je odvisno od števila, materijala sten pa še kaj bi se našlo. Sem videl že primere kot je z anteno katera je bila originalno priložena ruterju delovalo čez cca 5 betonskih sten v bloku, zunaj pred blokom pa je signal vleklo iz 5 nadstropja do prtličja pa dalje čez celi parkirni prostor še vsaj 50m. Po selitvi iz bloka v hišo isti ruter več ni uporaben saj signala v montažni hiši (10cm debela stena) ne spravi iz hodnika na sredi hiše niti do dnevne sobe na razdaliji 10m in eno steno. Pa sem sprobal celo z 10dB anteno katera je na koncu spravila moč signala na moč da internet ravno deluje.

Sem pa ravno zaradi tega razmišljal da bom počasi moral nabaviti en nov ruter iz serije RangeMax nDraft Gigabit z povečano hitrostjo in dometom

Steinkauz ::

Če rabiš samo anteno brez kabla, v comshopu kupi 9db omni antena za okol 16 eur. Jst sm kupu 5db za 9eur pa je tut uredu. Prej sm lovil 30%, zdej pa okol 42%.
Evo tole mam jst link
9db pa ne najdem v internetni štacuni, sam jo majo drugač...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Steinkauz ()

friki89 ::

Kaj pa tole: dipole-9dbi ? :)

guslovd ::

Pozdravljeni, zanima me ali mi lahko kdo napiše ali je mogoče z programom Visual Basic brati podatke z USB-ja. Rad pa bi naredil sledečo nalogo, imam USB Wireless ključ in sedaj bi si rad sam naredil exe program, ki bi mi meril jakost signala, lahko nekih številkah in mi to izpisoval na zaslon, podobno kot USB Termometer, ki je tukaj objavljen.

Hvala vsem in lep dan še naprej

LP Dragan
Guslov


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516296 (2651) Senitel
»

Wifi oddajnik

Oddelek: Operacijski sistemi
186059 (5160) Ahim
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011773 (9627) Pyr0Beast
»

2 x acess point ? se vidi mreža (bridge)

Oddelek: Pomoč in nasveti
281657 (1451) pujsek_
»

brezžična mreža (ma ne že spet!)

Oddelek: Strojna oprema
141909 (1628) ferdo

Več podobnih tem