» »

Acer Aspire 7520G Vista downgrade na XP.

Acer Aspire 7520G Vista downgrade na XP.

Bergy ::

Ker je živalca od Viste zelo sistemsko potratna me zanima če ma kdo izkušnje z instalacijo XP-jev na Acer Aspire 7520G?
Gonilnike sem kljub zatrjevanjem Acer supporta da jih ni, našel na Acer panam strani. Baje zadeva deluje popolnoma OK. Za TV tuner je potrebno vzeti Vista gonilnik, ki baje ustreza tudi XP-jem. Ker nebi rad zgubil Viste me zanima kakšna je najboljša varjanta ob inštalaciji XP-jev. Ali bom, če naredim Backup z Acer Recovery tool-om lahko kasneje po formatiranju inštaliral Visto (če bo potreba), ki je baje nameščena na skritem delu particije (instalacijska verzija). Razmišljal sem tudi, da uporabim program Acronis in z boot diskom naredim backup celotnega sistema.

Če ma kdo kako idejo kako najlažje nardim downgrade brez da bi zgubil licenčno Visto naj pove.

nurmaln ::

Za začetek ne boš delal downgrade ampak boš delal običajno svežo namestitev drugega OS. Če želiš, da bodo XP licenčni boš moral uporabiti posebno licenco, ker downgrade velja samo za Vista Ultimate in Business (AS7520 v sloveniji pa so samo z Home Premium).

Če imaš original Visto imaš nekje med programi tudi nek backup software s katerim si narediš image diska, katerega lahko kasneje kadarkoli namestiš nazaj.


Gonilnike dobiš na tejle strani.

Ker XP niso prov prijatelji s SATA diski boš moral pred namestitvijo v BIOS poiskat nastavitev AHCI in jo spremeniti v IDE mode.


Od tukaj naprej ne bi smel imeti problemov. Če ti kaj ne bo šlo pa prašaj.

Bergy ::

A z Acer eRecovery programom bi zadeva stekla brez problemov al naj rajše uporabim Acronis boot CD??

nurmaln ::

easyrecovery bi mogu delat čist ok, če ap imaš možnost si narest dva ločena backupa pa ne more škodit

Bergy ::

SEm se lotil bekapiranja Viste z Acronis Boot CD-jem. Zadeva je stekla kar tekoče razen parih nenačrtovanih ustavitev. Ko sem v laptop vstavil CD sem moral v biosu prestaviti na Boot CD da je zadevo zagrabilo. Potem, ko sem izbral meni Backup, zadeva požene in ostane črni ekran dokler ponovno (enkrat) ne stisneš On/Off gumba. Če to ne narediš se ne bo zgodilo nič. Potem sem naredil backup sistemske particije na USB prenosni disk in vse je steklo OK. Tudi kontrola imiđa ni pokazala napak. Nato sem ugotovil, da na drugi particiji obstaja še vrsta datotek za katere prvotno nisem vedel za kaj gre a sem jih kljub temu hotel arhivirati. Po zagonu Acronis Backup-a se mi je zadeva ob arhiviranju te particije vsakič ustavila in ni hotela nadaljevati (stisnjeno ali brez kompresije). Nato sem dojel, da so na tisti particiji datoteke za Acer eRecovery oziroma instalacijska Vista (6GB) in če ne arhiviraš te particije in jo kasneje formatiraš adijo Vista! V glavnem, datoteka sem prenesel kasneje fizično ker backup očitno ni hotel delovati. Bom pa uporabil še Acer eRecovery na DVD (2 kosa) če se slučajno kje zalomi. Aha pa še to, ko sem poskušal narediti backup sistema na USB prenosni disk z uporabo Acer eRecoverija ni šlo saj omogoča le arhiviranje na DVD ali nekam na disk (tudi te datoteke nisem uspel najti saj ne moreš poprej določiti kam naj jo shrani).
Še eno vprašanje: Ali je potrebno ob instalaciji XP-jev formatirati vse particije ali lahko formatiram le sistemsko in pustim tisti original Vista fajle na miru?

nurmaln ::

dovolj je da formatiraš samo sistemsko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formatiranje ACER prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
142140 (1785) Voluharr
»

Servisi se ne zaženejo, računalnik obstoji

Oddelek: Pomoč in nasveti
91270 (1153) fosil
»

Acer One / Partition Magic / Zrušitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
171648 (1473) jest10
»

Cuden virus na racunalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
161497 (1235) Pyr0Beast
»

PRENOSNIK - ACER 5920G vs. SOLONOTE FL90 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506068 (4347) Zheegec

Več podobnih tem