» »

[Laptop] Standby ali Hibernate?

[Laptop] Standby ali Hibernate?

PJani ::

Pozdravljeni...
Zanima me kaj se v šoli bolj splača,...hibernirat prenosnik ali ga dati v standby. Recimo včasih pridejo 5min odmori al pa 45min razlike med urami pri katerih uporabljam prenosnik...

Hvala
LP
C/C++

Mavrik ::

Standby porablja nekaj energije, hibernate ne kuri praktično nič. Standby je opazno hitrejši kar se tiče tako ugašanja kot ponovnega zagona, hibernate v obeh primerih traja nekaj časa. Odloči se sam.
The truth is rarely pure and never simple.

Highlag ::

Hybernate naredi image trenutnega stanja če imaš odprte programe, ki nekaj delujejo in na disk shrani vsebino pomnilnika računalnik ugasne. Ko se vrneš iz hibrernate-a se naložijo vsi programi in dokumenti, kot računalnika nebi ugasnil. Seveda mora vse programe in dokumente naložiti z diska, kar traja. Če nimaš nekih hudih programov, ki delajo non-stop je podobno kot bi računalnik ugasnil...

Standby pa v bistvu "ugasne" procesor (zniža takt ...) In verjetno še kakšno periferijo, vendar računalnik ostane prižgan. Kar pomeni, da kuri tudi nekaj elektrike. Zbudi se potem v trenutku, saj mora samo zagnat CPU...
Never trust a computer you can't throw out a window

Mavrik ::

Pri S3 standbyu kot ga uporabljajo laptopi, se izklopi vse razen RAMa (tudi procesor). Cela zadeva v takem stanju kuri komaj kak watt.
The truth is rarely pure and never simple.

bond007 ::

Jst sm od začetka deval hibernate, pa sm pol ugotovil, da se ne splača. Ker računalnik itak vsak dan uporabljam, standby pa res zlo mal žre - rečmo čez noč mi gre 5% baterije, tko da sedaj vedno uporabljam standby. Moj čas je pa tudi nekaj vreden:)

PJani ::

Stvar je taka...
Na mojem prensniku ko disk res bere ko zmešan ali piše žre tudi baterije več, zato tudi sprašujem če se mi splača dajat v hibernate za 5min, ko ga dam v torbo in nazaj vn, ker ko zapiram ali zaganjam je disk zelo zelo v uporabi, medtem ko je v standbayu pa tudi seveda žge nekaj baterije...
Vrjetno za daljše prekladanje in nošenje je bolj hibernate
za krajše postanke pa vrjetno standby...
C/C++

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hibernate ali sleep mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
152897 (2592) Lonsarg
»

Podaljšanje avtonomije Win tablice

191722 (1330) beni
»

Prenosnik ne preide v stanje pripravljenosti

252663 (1913) solatko
»

koliko hitro se vam prižge komp(za foro pač) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658403 (7165) BlaY0
»

Zaganjanje sistema windows

132214 (2028) In Extremis

Več podobnih tem