Forum » Operacijski sistemi » [Laptop] Standby ali Hibernate?
[Laptop] Standby ali Hibernate?
PJani ::
Pozdravljeni...
Zanima me kaj se v šoli bolj splača,...hibernirat prenosnik ali ga dati v standby. Recimo včasih pridejo 5min odmori al pa 45min razlike med urami pri katerih uporabljam prenosnik...
Hvala
LP
Zanima me kaj se v šoli bolj splača,...hibernirat prenosnik ali ga dati v standby. Recimo včasih pridejo 5min odmori al pa 45min razlike med urami pri katerih uporabljam prenosnik...
Hvala
LP
C/C++
Mavrik ::
Standby porablja nekaj energije, hibernate ne kuri praktično nič. Standby je opazno hitrejši kar se tiče tako ugašanja kot ponovnega zagona, hibernate v obeh primerih traja nekaj časa. Odloči se sam.
The truth is rarely pure and never simple.
Highlag ::
Hybernate naredi image trenutnega stanja če imaš odprte programe, ki nekaj delujejo in na disk shrani vsebino pomnilnika računalnik ugasne. Ko se vrneš iz hibrernate-a se naložijo vsi programi in dokumenti, kot računalnika nebi ugasnil. Seveda mora vse programe in dokumente naložiti z diska, kar traja. Če nimaš nekih hudih programov, ki delajo non-stop je podobno kot bi računalnik ugasnil...
Standby pa v bistvu "ugasne" procesor (zniža takt ...) In verjetno še kakšno periferijo, vendar računalnik ostane prižgan. Kar pomeni, da kuri tudi nekaj elektrike. Zbudi se potem v trenutku, saj mora samo zagnat CPU...
Standby pa v bistvu "ugasne" procesor (zniža takt ...) In verjetno še kakšno periferijo, vendar računalnik ostane prižgan. Kar pomeni, da kuri tudi nekaj elektrike. Zbudi se potem v trenutku, saj mora samo zagnat CPU...
Never trust a computer you can't throw out a window
Mavrik ::
Pri S3 standbyu kot ga uporabljajo laptopi, se izklopi vse razen RAMa (tudi procesor). Cela zadeva v takem stanju kuri komaj kak watt.
The truth is rarely pure and never simple.
bond007 ::
Jst sm od začetka deval hibernate, pa sm pol ugotovil, da se ne splača. Ker računalnik itak vsak dan uporabljam, standby pa res zlo mal žre - rečmo čez noč mi gre 5% baterije, tko da sedaj vedno uporabljam standby. Moj čas je pa tudi nekaj vreden
PJani ::
Stvar je taka...
Na mojem prensniku ko disk res bere ko zmešan ali piše žre tudi baterije več, zato tudi sprašujem če se mi splača dajat v hibernate za 5min, ko ga dam v torbo in nazaj vn, ker ko zapiram ali zaganjam je disk zelo zelo v uporabi, medtem ko je v standbayu pa tudi seveda žge nekaj baterije...
Vrjetno za daljše prekladanje in nošenje je bolj hibernate
za krajše postanke pa vrjetno standby...
Na mojem prensniku ko disk res bere ko zmešan ali piše žre tudi baterije več, zato tudi sprašujem če se mi splača dajat v hibernate za 5min, ko ga dam v torbo in nazaj vn, ker ko zapiram ali zaganjam je disk zelo zelo v uporabi, medtem ko je v standbayu pa tudi seveda žge nekaj baterije...
Vrjetno za daljše prekladanje in nošenje je bolj hibernate
za krajše postanke pa vrjetno standby...
C/C++
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hibernate ali sleep modeOddelek: Pomoč in nasveti | 2897 (2592) | Lonsarg |
» | Podaljšanje avtonomije Win tabliceOddelek: Pomoč in nasveti | 1722 (1330) | beni |
» | Prenosnik ne preide v stanje pripravljenostiOddelek: Pomoč in nasveti | 2663 (1913) | solatko |
» | koliko hitro se vam prižge komp(za foro pač) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8403 (7165) | BlaY0 |
» | Zaganjanje sistema windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 2214 (2028) | In Extremis |