Forum » Hlajenje in modifikacije » fan mate in atx napajalec
fan mate in atx napajalec
kuky ::
zanima me ali lahko naštimam fan mate za ventilatorv napajalcu?
fan mate ima konektor za tri žice, na ventu imam pa samo dve žice. in konekton za vent na napajelcu ima tudi samo za dve žice.
kako zadevo zvezat bojim se da bom kaj skuru.
fan mate ima konektor za tri žice, na ventu imam pa samo dve žice. in konekton za vent na napajelcu ima tudi samo za dve žice.
kako zadevo zvezat bojim se da bom kaj skuru.
reXor ::
Pomoje da bi se dal kako narest, sam ce sam mal razmisls al pa a poznas izraz RTFM?Fan mate podpera vse hladilnike k majo starting voltage 5V in to je seveda namenjeno samo venti. k so 12 V!Ce pa napajalnik pogledas k laufa na 230V al pa se vec....
Premisl preden se v kej spuscas ce si pa za "NOVO"stvar pa mal sm poglej!
Premisl preden se v kej spuscas ce si pa za "NOVO"stvar pa mal sm poglej!
HardwareMaster ::
Ti kr lepo povež une žice od ventilatorja na fanmate. Tretja žica (ponavado rumena) je za merit obrate ventilatorja. rdeča žiča je štrom( +5 ali +12-odvisno kolk hočeš), črna pa je nula (nima napetosti ).
Se opravičujem:8) nism mislu, ker sem bil mal pod vplivom alkohola, ko sm to pisu:D , tko da se oproščam. Tok seveda teče enak.
Se opravičujem:8) nism mislu, ker sem bil mal pod vplivom alkohola, ko sm to pisu:D , tko da se oproščam. Tok seveda teče enak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HardwareMaster ()
bedanc ::
HardwareMaster ! dej še mal poglej v kako knjigo glede črne žice in ne piši neumnosti. Skozi črni vodnik gre prav isti tok kot skozi rdečo, samo v drugo smer - po tvoje bi bilo zadosti priključiti samo rdeči vodnik, pa bi zadeva lavfala?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znižanje vrtljajev ventilatorja na procesorskem hladilnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 4221 (4023) | ST-777 |
» | utišanje crystal orb-aOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1449 (1170) | tx-z |
» | Priklop drugega ventilatorja na ohišju pri Epox 8K9AIOddelek: Pomoč in nasveti | 1142 (1065) | SisQ |
» | Trije ventilatorji v 5.2odprtiniOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1572 (1314) | Area_51 |
» | tri zicke na ventu?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1160 (952) | Binji |