Forum » Pomoč in nasveti » starejši comp
starejši comp
B_Weeed ::
zdravo!
pred kratkim sem dobil neki stari comp brez ramov...sedaj sem si zrihtal 512mb in ko compa priklopim in pržgem ostane ekran črn...nič se ne pokaže...je mogoce kaj narobe z grafično ali bi bilo krivo kaj drugo? monitor pa drugace deluje brezhibno
hvala
pred kratkim sem dobil neki stari comp brez ramov...sedaj sem si zrihtal 512mb in ko compa priklopim in pržgem ostane ekran črn...nič se ne pokaže...je mogoce kaj narobe z grafično ali bi bilo krivo kaj drugo? monitor pa drugace deluje brezhibno
hvala
t0mekk ::
Sem imel isti problem...problem je v ramih..oz..poglej katere rame imas..so to sdram? ddr? katere ''rame'' podpira osnovna platica itd...
ja tam zraven rež za rame pise DDR1 in DDR2...sedaj pa imam v compu rame PC2700..samo ponavadi če niso rami noter prav vstavljeni neke piska..tu pa so napačni pa ni nič za slišati..no če so napačni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: B_Weeed ()
Azrael ::
Poišči manual za matično ploščo.
Pri mnogih ploščah, ki podpirajo 2 sorti RAMa, je potrebno pravilno nastaviti jumperje, da stvar dela z izbranim tipom RAM modula. Če ni nastavljeno pravilno, stvar ne dela. Prestavljati jumperje na slepo srečo pa nikar, lahko zakuriš tako ploščo, kot RAM.
Ali zadeva spušča kakšne piske, če ni RAM vstavljen? Če takrat ni piskov, je narobe še nekaj drugega, najverjetneje plošča ali napajalnik, lahko pa tudi procesor.
Pri mnogih ploščah, ki podpirajo 2 sorti RAMa, je potrebno pravilno nastaviti jumperje, da stvar dela z izbranim tipom RAM modula. Če ni nastavljeno pravilno, stvar ne dela. Prestavljati jumperje na slepo srečo pa nikar, lahko zakuriš tako ploščo, kot RAM.
Ali zadeva spušča kakšne piske, če ni RAM vstavljen? Če takrat ni piskov, je narobe še nekaj drugega, najverjetneje plošča ali napajalnik, lahko pa tudi procesor.
Nekoč je bil Slo-tech.
ja če rami niso vstavljeni spušča comp piske..isto se mi je zgodilo tudi na novem racunalniku ko nisem ramov vstavil pravilno...piski so bili isti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15201 (13763) | Berni_01 |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8334 (7080) | solatko |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5032 (3160) | Riff |
» | hladno (ne)priziganje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1852 (1395) | jerkovicj |
» | DFI LanParty nf3 ultra-DOddelek: Pomoč in nasveti | 1084 (920) | misfit |