» »

rugelj je umrl!

rugelj je umrl!

««
2 / 2
»
»»

Yossarian ::

jype, ni pomembno, ali je grda (beseda, kot jih je pač uporabila ona) ali vulgarna, point je v tem, da pač včasih poimenuješ stvari takšne, kot so, ne pa jih nekaj olepšuješ. In to je tudi delal Rugl ****

W1: ni potrebe po popačenkah.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

Avby - zdi se mi, da boš moral razčistiti razliko med enakopravnostjo in feminizmom, tole je naravnost smešno. Mi je bil poskus razlage Master D-ja bolj všeč, čeprav bi po 'fitness logiki' obisk ženskih kozmetičnih salonov lahko bil posledica naraščujočega šovinizma :)

Avby ::

Avby - zdi se mi, da boš moral razčistiti razliko med enakopravnostjo in feminizmom, tole je naravnost smešno. Mi je bil poskus razlage Master D-ja bolj všeč, čeprav bi po 'fitness logiki' obisk ženskih kozmetičnih salonov lahko bil posledica naraščujočega šovinizma :)


Resnično - ampak res resnično meni niti malo ni pomebno katera razlaga je komu bolj "všeč". Razlika med enakopravnostjo in feminizmom pa boš moral nenazadnje ti razčistiti kakšna je. Če ne druga pač idi po liniji kot si šel dosedaj in vzemi iz vsake razlage ven tisto kaj ti je pač "všeč".

Avby, lahko prosim poveš kaj več o feminiziranosti prava, in kako se to kaže.


Koliko mi je poznano se ti na tem forumu ukvarjaš z raznimi pravnimi vprašanji. Torej ali si hooby pravnik ali pa si dejasnko pravnik.

V prvem primeru bi še razumel zakaj rabiš razlago, v drugem pa bolj težko...

urban99 ::

@Avby - "Razlika med enakopravnostjo in feminizmom pa boš moral nenazadnje ti razčistiti kakšna je."

em... zakaj že? Ker tebi ne gre al kako? Upam le, da boš zdržal pritisk prihajajočega osmega marca, feminizem in zlobne sufražetke so pred vrati !

Dr_M ::

urban99: ti ne poznas mnogo zensk, ane? Ko bos spoznal ksno staro okoli 40-50 in samsko, ti bo jasno o cem gre beseda, dokler pa poznas samo svojo mamo in sestro, se bos pa sprenevedal...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jype ::

Dr_M> Ko bos spoznal ksno staro okoli 40-50 in samsko

A te je kakšna pretepla? :)

Jaz poznam eno k je že skoraj 70. Strupena, da je joj! Včasih je bla blazno lepa, danes je pa "samo" še pametna in pri izbiri, ki jo ima, me nič ne čudi, da je ostala samska.

BigWhale ::

Jaz bi prosil vse, ki se strinjajo z Rugljem naj preverijo kolikokrat so kak izpit na faksu padli. Koliko letnikov so ponavljali.

Sedaj bi pa prosil, da mi kar na kup prinesejo izpisnice. Ker ste itak... ... no nevem vec kaj je Rugelj rekel. :)

OrkAA ::

Me prav zanima kakšno mnenje je imel o celodnevnih forumaših :P

Pravi moški mora seksat ne pa po tipkovnici tapkat!! Kaj ste poženščeni...

Thomas ::

Uvrstil bi nas med skribomane, kamor je uvrščal tudi sebe.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr_M ::

jype: na sreco me ni nobena pretepla, ampak ucasih zna taka zenska kej takega povedat, da je cloveku kar zal,daje Rugelj umru. Seveda, jaz sem ze take gospe/gospodicne na lep nacin poslov v "lepe kraje" kjer ne morejo skodovat ljudem. (zal mi je samo,da jih lahko poslem tja samo z besedami).

BigWhale: nikoli nisem hodil na faks. zadovoljen? :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ziga Dolhar ::


Avby, lahko prosim poveš kaj več o feminiziranosti prava, in kako se to kaže.Koliko mi je poznano se ti na tem forumu ukvarjaš z raznimi pravnimi vprašanji. Torej ali si hooby pravnik ali pa si dejasnko pravnik.

V prvem primeru bi še razumel zakaj rabiš razlago, v drugem pa bolj težko...


Ma, pa rečva, da sm ne preveč uspešen (skoroda faliran!) študent.

Vseeno bi rad še toliko bolj izvedel, v čem se kaže feminizacija prava.

Hvala.
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

urban99 ::

Dr_M "urban99: ti ne poznas mnogo zensk, ane? Ko bos spoznal ksno staro okoli 40-50 in samsko, ti bo jasno o cem gre beseda, dokler pa poznas samo svojo mamo in sestro, se bos pa sprenevedal..."

roflmao... res sem se narežal do solz, spravil si me v napačen predal. A Mary Wollstonecraft šteje?

Dr_M ::

Lepo. da te zabavam. Meni je pa vazno, da imam prav. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

imagodei ::

No, skratka, moje mnenje je, da je bil Rugelj tudi malo provokatorja in je s svojimi skrajnimi izjavami včasih želel samo izzvati kritično razmišljanje. Dvomim, da je glede vsega, o čemer je imel uradno skrajna stališča, tudi dejansko tako razmišljal. V stilu: daj na ovinek znak 40 km/h, da bodo ljudje vozili vsaj 60 (in ne npr. 80).

Drugače pa IMHO njegove metode niso bile kaj posebnega. Medijsko odmevne in so zato imele učinek samoreklame; ampak kaj bistveno bolj uspešne od ostalih, bolj človeku prijaznih metod, pa ne. Če pač svoje paciente strogo selekcioniraš že na začetku (če ne misliš resno, nisi dobrodošel v moji terapiji), je očitno, da boš imel (veliko) večje uspehe, kot klasično zdravljenje, kamor se vključijo tudi tisti, ki v resnici niso pripravljeni na korenite spremembe.

Jasno je, da sta strogost in disciplina temelj odvajanja od odvisnosti. Najbolj, kadar smo strogi sami do sebe. Pri Ruglju si to moral sprejeti, drugače si se lahko iz njegovega programa izpisal. Zdrav način življenja in potrjevanje samozavesti in samopodobe z doseganjem zastavljenih ciljev, ter zastavljanje vedno novih in novih ciljev, so prav tako gradniki trdne osebnosti. Vsak odvisnik mora to pač razčistiti sam pri sebi. Odvisniki največkrat postanejo labilne osebnosti brez izdelane samopodobe, s slabimi delavnimi navadami, nagnjenostjo k lenobi oz. ljudje, ki jim v mladosti ni bil privzgojen čut za odločnost in odgovornost do sebe. Tako je terapija pač jasna - pri človeka je treba na novo zgraditi v smislu tega, da postane aktivna oseba, ki jo ne zaposlujejo lastna brezplodna razmišljanja in oseba, ki ne išče izgovorov ter vzrokov za lastno nesrečo zunaj sebe.

To je smisel vsake terapije za odvisnika. Psihiatrične bolnišnice, kjer zdravijo alkoholike, ravno tako lahko ozdravijo samo tiste, ki so se zares odločili za spremembo. Ravno tako komune za odvisnike. Vsem je skupno (med drugim)to, da gre za prevzemanje odgovornosti zase. Kako se to izvaja, je stvar osebnega okusa. Po moje bi lahko Rugelj več kot pol šovinističnega sranja izpustil. Skrivnost njegovega uspeha pa je prav v tem, da neodločnežev že v osnovi ni jemal v svoj program.

Tudi fakultete, ki nimajo omejitve in sprejmejo 1000 študentov v prvi letnik, imajo grozljiv osip. Tiste, ki imajo omejitve in sprejmejo manj študentov, imajo, tudi relativno, manjši osip.
- Hoc est qui sumus -

grex ::

Ironično je, da ljudje, ki fanatično in nekritično ponavljajo Rugljeve izjave, niti slučajno ne bi bili primerni za njegove programe.

dejanslo ::

username po tvojem prvem postu bi lahko sodili, da si zrel za obisk psihologa, saj si v njem ljubezen poistovetil s spolnostjo, kar je eden najpogostejših vzrokov (iz področja ljubezni) za obiske psihoterapevtov. Menim, da te je perci čisto upravičeno zbodel in ni šlo za bifejevsko zajebavanje. Najverjetneje se zavedaš, da ljubezen != sex, zato se poraja vprašanje, zakaj si to napisal? Če se prav spomnim, gre za motnjo, ki najverjetneje izvira nekje v otroštvu. Da si prihraniš stroške zakonskega svetovanja, ti toplo priporočam knjigo Formule ljubezni, avtorja Zorana Milivojevića, dr. med, ki v enem izmed poglavij opisuje ravno ta fenomen.

Loki enako velja za tebe. Povezava med zaljubljenostjo in njegovim postom je pa tako medla, da je skorajda ni. Gre za zelo očitno enačenje spolnosti z ljubeznijo, medtem ko je zaljubljenost nekaj povsem drugega..

Ruglja pa ne bi komentiral. Naj počiva v miru.
There`s More Than One Way To Do It

tony1 ::

A ni Milivojevič psiholog? :)

tsh2 ::

kdor se strinja z rugljem je bedak. še posebej, če je baba. >:D
saj z nekatermi njegovimi stališči bi se strinjal, ampak niso pa prav globokoumna. vsak kmetavz bi se jih lahko spomnil. nič posebnega. en neumen populist, kot jelinčič ali hitler.

Yossarian ::

tsh2, mater, si podal polno argumentov za svojo trditev. Pazi zdaj, kaj si napisal: saj z nekatermi njegovimi stališči bi se strinjal, ampak niso pa prav globokoumna Kaj si pravzaprav hotel povedat? S katerimi stališči pa bi se strinjal?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

Slo-One ::

Morda se pa spomnimo tega?
Mi niso bile njegove metode normalne.

tsh2 ::

edenpač, strinjam se o tistem o samoizpolnjevanju, o uspehu, da moraš delati v kar verjameš. je pa te stvari povedal na tak neprijazen način, da te vse mine, da te nič ne navduši. za moje pojme je bil preveč neprijazen človek. prijaznost je zame zelo visoko, čeprav sam nisem vedno nujno prijazen. :)
««
2 / 2
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moški ali Ženska (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
546873 (4772) Nejc Pintar
»

Feministke (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
657522 (6399) Ripmork
»

Spet ta Rugelj.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
643755 (2702) Tear_DR0P
»

ženski orgazem - brez truda ;)

Oddelek: Loža
274775 (3348) BigWhale
»

Feministke - kdo so? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
775645 (4501) undefined

Več podobnih tem