» »

Resetiranje kompa

Resetiranje kompa

DOOM_er ::

Jah mam sledeč problem. Računalnik se mi resetira tko kdaj kr mal na random, ponavad k špilam kej, ko se ponovno zažene ni nobenga ram countinga tko kt pr force restartu. Dogaja se mi pa to samo na windowsih ter občasno, občasno na linuxu. Krivim CPU ter njegovo visoko temperaturo. Zaradi plate asus a7n8x ne vidim točne temperature procesorja, ker je senzor za core temp predelč za verodostojne podatke.

moj računalnik je:

AMD athlon xp 2500+
1,5 gb rama

Disk, pa grafa ne štejeta ker zarad diska se mi ziher ne, grafa je bla pa menjana 1 mesc nazaj in mi je na prejšni grafi isto delal tko da se je resetiral skos ;((
Robots will steal your job. But that's OK

Vuli ::

po mojem mnenju se ti nekaj pregreva. Si poskusil s programom Everest ultimate edition? ta zelo dobro meri temperaturo komponent.
Če ne pa ko se ti restarta comp. potipa j hladilnik os cpu-ja oz grafične. in če ne boš mogel držat prsta na hladilniku sekundo al pa dve, je tam vzrok.
Zna pa bit tudi napajalnik, sem že videl primere, ko je bil švoh napajalnik in je po recimo enem letu začelo resetirat comp.
Moj sodelavec ma tak comp:
Athlon 64 3000+ (s939 ?)
512mb rama
6200 TC
in napajalnik je imel pa 300W kar neka leva firma. In on je sprva sumil grafo, ker ima samo hladilno rebro brez ventilatorja in se mu je segrela tudi do 70C in če ne še več.Samo, ko sem mu posodil napajalnik 400W je bilo in še zmeri je, vse kul.Zgleda, da se mu je po približno enem letu zjebal, ker je bil že tako prešvoh in je skoz delal na max in ga je počasi skurilo.
Tko, da prvo pretipaj hladilna rebra, če nikjer ne moreš razbrat temperature in če je v redu, je sigurno napajalnik.
Lahko bi napisal še ostale komonente kake maš. (kero grafo, PSU, itd).
Jaz bo prej sumil napajalnik, kot kaj drugega.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

DOOM_er ::

napajalnik mam 550 W, LCPower
Robots will steal your job. But that's OK

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505488 (4536) lordgreg
»

komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
694247 (3478) Pyr0Beast
»

računalnik se mi resetira med delom

412171 (1625) gpetrov
»

Comp se dela norca

201385 (921) Dodgeviper
»

Radeon Tweak