» »

Eno vprasašanje glede LG L226WTQ-PF

Eno vprasašanje glede LG L226WTQ-PF

Black Metalc ::

Včeraj sem nabavil tale monitor in sem opazil, da se pri črnem ozadju pozna osvetlitev na spodnjem in zgornjem robu ekrana. Zanima me ali je to normalno? Ali lahko kdo, ki ima isti monitor sproba zadevo? Sam sem naredil tako da sem pri ugasnjeni luči v temi uporabil blank screen saver.

Hvala

Nemelk ::

sicer nimam tega monitorja, vendar iz izkušenj ti lahko povem da je to normalno, da "uhaja" osvetlitev. en "strokoven" izraz za to je backlight bleeding .) google it
Nemelk ™

fyf ::

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal, kajti tudi jast imam omenjeni monitor cca mesec dni...

Pri zagonu računalnika, ko se enkrat naloži do namizja ekran začne utripati, ravno tako kot bi ugašal in prižigal monitor v razmaku približno sekunde. To dela približno kakšne 3 minute potem pa je OK, če sem v namizju.

Nato se mi dogaja tudi pri nekaterih internetnih straneh (predvsem tale ali pa avto net) vendar z razliko da se popolnoma zatemni in na vsake prib. 15s pojavi slika in nato spet izgine. Včasih se slika rahlo premika levo-desno. Če stran pomanjšam za več kot polovico je zadeva dosti boljša.

Uporabljam: Xp-profesional, AMD athlon 3000+,528RAM, Grafična: Radeon 9800 PRO, Monitor: LG226WTQ 22" priključen na DVI

Preden sem kupil omenjeni monitor je bilo OK in potem še kakšne 14dni potem pa se je začelo. Poskusil sem spremeniti resolucijo pa ni nič bolje.

Nevem ali je problem v monitorju ali pa drugje.

Mi lahko kdo pomaga.

LP

Black Metalc ::

Aha, uredu. Kako imate pa kaj nastavlen monitor?

lolek84 ::

Jaz sem lasnik tega monitora nekje 3 dni.
Upam, da se pri meni ne bodo pojavljale iste težave. Žal ne vem na omenjeni vprašanji odgovorit, a ker tudi jaz potrebujem pomoč, ne bi rad odpiral nove teme.
Zanima me pa, kako lahko "štimaš" pozicijo monitorja? Namreč sam monitor je malce nagnjan navzdol, vendar ne vem kako bi ga lahko pozicionoral. Na internetni strani piše, da se lahko premika od 5-20 stopinj. Vendar sam ne vem, kako bi ga premikal? Zdaj ga trenutno imam podloženega z manjšim kartončkom.

Če kateri ve, kako ga lahko premikam, bi bil zelo vesel, če bi mi pomagali.

lolek84 ::

Black Metalc&fyf kot lastnika tega monitorja, ne vesta mogoče, kako se ga da pozicionirat gor in dol (se pravi naklon ekrana??)

fyf ::

Naklon gor dol.... hja s tem sm se že ukvarjal vsega skupaj približno 15min in rezultat.... nisem uspel ugotoviti, me pa tudi mene matra kako to fiksirat, kajti nagibati je možno tam do cca 15˙ na oko.
Kolikor se spovnem pri sestavljanju tega monitorja je pozicija ostala tam kjer sem pozicionirav, potem ko sem ga enkrat dal na nosilev enostavno ne stoji več v želenem položaju... bom enkrat razmontiral.

lolek84 ::

In majster fyf si kaj ugotovil?

Jaz res nevem kako bi ga premikal. Zaenkrat ga imam z majhnim kartončkom podloženega :)

fyf ::

Ja pa sem res ugotovil, kajti tudi jast sem podlagal monitor samo z druge strani da sem ga imel bolj naprej nagnjenga, ker sem gledal filme iz postelje.

Poskusi monitor do konca našponati v obe smeri (vertikalno) Zgleda da imajo napako ali pa je samo tako narejeno. Ko sem vzel stran nosilec sem tečaj do konca potisnil (kar malo bolj na močno) in se je nekaj zaskočilo (škljoc) in je sedaj vredu:)) Malo ga je treba pregoniti, zgleda.

lolek84 ::

Ej pa res imaš prav, da ga je treba malce "pregonit" gor in dol!

Hvala ti za pomoč!!!

fyf ::

Ne morem verjeti, da po tem ko sem se ukvarjal s fisksiranjem - pozicioniranjem monitorja, nimam več omenjenih zgornjih težav:))
Kaj je bilo :\ Lahko da je je bil kakšen konektor slabo pritrjen?

Zato tudi tebi hvala lolek:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hoferjev 23,6" TFT monitor! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14321529 (10558) lola0000000
»

Kupujem monitor ! Kakšne izkušnje z Wide Screen monitorji ?

Oddelek: Zvok in slika
412674 (1870) HyperKiller
»

Samsung SyncMaster 959NF

Oddelek: Zvok in slika
211425 (1076) Tovaris Stalin
»

Nastavitve monitorja-Hyundai

Oddelek: Zvok in slika
81044 (951) yjj

Več podobnih tem