» »

Dell Inspiron 1520 T7500 xp driverji

Dell Inspiron 1520 T7500 xp driverji

Markowich ::

Lep pozdrav!

Uspešno sem downgradu Wisto na XP (to sem lahko naredil, ko sem v BIOS-u onemogočil Flash Cache ter Sata nastavitve spremenil iz AHCI v ATA).

Toda sedaj se postavi par vprašanj. Kje naj najdem ustrezne driverje? Ali je že kdo imel podobne izkušnje s tem in bi me lahko usmeril?
Nekaj osnovnih driverjev sem pobral kar iz Dellove strani (čipovje,audio). Čeprav imajo tam tudi grafiko, se mi zdi, da tisti driverji za grafično niso posebej dobri. Ali uporabljate katere alternativne?
Prav tako imam probleme z audio driverji. Zdi se mi da včasih ko poslušam glasbo vmes zašteka za kakšno milisekundico, kot da bi ostali procesi(brskanje po internetu) prekinjali glasbo. Kateri driver uporabljate za wireless?

Poleg tega me še zanima, ali nastavitve v BIOSU pustim na teh vrednostih, s katerimi sem lahko instaliral XPje?

Hvala vam za vsak odgovor, saj boste zagotovo v veliko pomoč

gapy1981 ::

Seos!

Jz sm pred 1 tednom nabavu isti laptop in downgradu na XP. Šel sem točno po postopku opisanem v spodnji povezavi (določeni driverji v spodnji povezavi so že novejši). Men vse dela BP, je pa res, da še nism vseh stvari sprobu. Upam, da sm ti s tem malo pomagu. Sporoči kako je šlo.

Klik

LP

Gapy

Scorpia ::

Men isto zašteka oz. bolj se popači zvok, ampak to mi je delalo tudi pri visti. So pa vsi driverji tazadnji, uporabljam pa XP. Za grafiko pa na strani od NVIDIE ni, sam za 8700m je gor.

mihec87 ::

Z dellove strani driverji delajo bp..preizkušeno, za grafo so pač starejši drgač pa laptopvideo2go pa so gor predelani zo predelan .inf file da driverji delajo z mobilnimi grafičnimi karticami.

Samo je včasih pri teh driverjih problem da ko gres iz hibernacije ni slike na ekran in mors resetirat...

Zvok men tut dela ql sm mel prkloplen na receiver pa Dali zvočnike..pa nisn nč opazu..sem pa res zbrisal particije ter jih naredil na novo..Za inštalacijo sm uporabu winxp z integriranim sp2 ter sata driverji..nisem v biosu nič spreminjal.

Markowich ::

Hvala za pomoč. Upošteval sem gapyjev nasvet in namestil dellove driverje po opisanem postopku. Zaenkrat je sistem stabilen, tako da mislim da je to res stabilna varianta.

Ko bom mel čas se bom še malo poigral z grafičnimi driverji, ker sem opazil da imajo na Laptop2go strani res veliko novejših grafičnih driverjev, le da je postopek malo bolj zamotan, kot pri običajnih namestitvah.

Hvala

mihec87 ::

Niti ni zamotan tam potegnes driverje dol jih razširiš potem pa noter skopiraš .inf file ki ga dobis tam kjer si dobil driverje pa samo se zazenes setup pa je..

Shkis ::

Zdravo!

Ej majstri a pa zdej ta stvar deluje uredu, se splača to nardit?

tnx

Markowich ::

Ok, res ni zamotano nainstalirat, ampak problem je katere zbrat, ker jih je milijon:) Sam zdej mam pa ene fuuuuuul velke probleme z zvokom. To sem ze opazu na Visti, sam zdej ko dlje casa uporabljam xp je bolj ocitno. Zvok mi steka ko musko poslušam, pa če še kej druga zraven delam. Sploh se ne da zdržat. Groza.... Pooblaščenemu serviserju za dell v sloveniji sem pisal pa mi je odgovoril, da naj probam driverje nalozit po tem vrstnem redu: cipovje,zvocna,grafa.... ker tam na tem linku ko ga je dal gapy je drugace. Edino kar upam, je to da ni kaksna strojna napaka, ker ko sm brskal po tujih forumih se velik ljudi pritožuje nad tem in to ravno pri tem modelu.

Scorpia ::

Glede težav z zvokom mi je zgleda uspelo rešiti. Sem dal nazaj visto gor,uporabil tisti instalacijski cd, ki ga zraven dobiš in ne obnovitev sistema. Driverje sem dal sam tiste, ki jih vista ni imela. Ostali driverji so tudi 2006 letnik. Sam za zvočno sem najnovejše uporabil. Zaenkrat sem probal sam prek dvd-ja poslušat mp3 in zaenkrat ne prekinja oz. lepo dela.
Spomnil sem se da bi lahko bil hdd problem, ker ima prenosnik tri funkcije kako naj disk dela. Če lahko gre kdo v bios, pa pod hdd nastavitve izbere polno zmogljivost hard diska. Privzeto je nekje umes med tihim delovanjem in hitrostjo. Mogoče je lahko težava v tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell Studio 1555

Oddelek: Pomoč in nasveti
201327 (1095) JayKay
»

Siol akcija - Dell 500 za 1 EUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14632691 (9754) zuz3k
»

ustavljanje videa po dveh sekundah

Oddelek: Zvok in slika
211536 (1536) OtoReper
»

bluetooth problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
111529 (1318) Kanc
»

Modem motorola

Oddelek: Pomoč in nasveti
422736 (2116) joco

Več podobnih tem