» »

Dell Studio 1555

Dell Studio 1555

moxon ::

Pozdravljeni so-pisci, sem nov na forumu in bi predvsem rad resil tezave v kolikor se le da s prenosnikom Dell Studio 1555, ki sem ga kupil pred dvema tednoma. Najprej bi rad predstavil specifikacije prenosnika:

Specifikacije Dell Studio 1555:

# Procesor: Intel Core 2 Duo P8700 (2.53GHz,1066MHz,3MB)
# Pomnilnik: 4096MB (2x2048) 800MHz DDR2 Dual Channel
# Trdi disk: 500GB Serial ATA (5400RPM)
# Grafična kartica: 512 MB ATI Mobility RADEON HD 4570
# Zaslon: 15.6in Widescreen Full High Definition (1920X1080) WLED with TrueLife

Opis problema:
Ko sem se odločal za nakup prenosnika, sem imel v mislih predvsem dober procesor za dober denar, saj se ukvarjam z računalniško grafiko in solidno grafično kartico za preganjanje prostega časa z igranjem iger. Do tukaj vse vredu in prav. Ko sem na računalnik namestil Windows 7 32bit (licenčne) se saga prične... Driverji itd vse nameščeno, naložil Call Of Duty - MW2 in zadeva špila super, celo na privzeti relativno visoki resoluciji 1920x1080 za prenosnik, nato na prenosnik namestim Adobe CS4 paket in ugotovim, da računalnik da od sebe zelo manj, celo tako malo, da ga moj prejšnji 3 leta stari HP s procesorjem Dual Core 1.9MHz prehiti v vseh pogledih. Čist praktično povedano, na obeh prenosnikih sem zagnal template za nek page, ki ga razvijam (dokument velik borih 50MB) in že premikanje levo desno texta v dokumentu na novem prenosniku šteka (tk tk tk) med tem ko na starem dela super. Zato sem ponovno namestil driverje a tokrat iz ATIjeve strani in zgodba je enaka. Rekel sem si, da morebiti je res kriv 32bit sistem, kateri bojda ni podprt (kakor pise na strani proizvajalca dell za ta prenosnik). Zato sem nabavil nove ponovno originalne Windowss 7 64bit in situacija ni nic kaj boljša. Čudi me predvsem to, da igre delujejo OK, full HD filme tudi vredu predvaja, grafičnega oblikovanja pa žal ni sposoben. Tako sem klical na Dellov servis in tudi njim ni povsem jasno kaj se dogaja, dejali so da lahko zaženejo benchmark za procesor in druge komponente a dvomim da bo to kaj pomagalo, pa tudi sam lahko to naredim. Seveda sem zavkup vzel tudi, da kopija Adobe CS4 ne deluje ok čeprav sem isto verzijo gnal na prejsnjem prenosniku. Testiram sem tudi druge verzije Adobe izdelkov prav tako iz kolekcije CS3 a je zgodba na žalost enaka :( Kot zadnjo možnost nisem niti izključil visoke resolucije (1920x1080) zato sem le to hotel nastaviti na privzeto resolucijo za 15.6'' zaslone (1366x768) a je ta prenosnik ne podpira. Mislite da je res kriva resolucija in je izvajanje grafičnih procesov povezanih s procesorjem zaradi nje toliko zahtevno? Pol je vse kar lahko rečem bad luck glede na to da nobene druge ne podpira. Povdaril bi rad, da device manager prikazuje, da so vsi driverji pravilno nameščeni razen za zvok, ki je spet poglavje zase in tako ali tako ne vpliva na mojo težavo. Ne vem če mi preostane še kaj drugega kot da naložim še sistema XP in Vista v upanju na boljše delovanje čeprav dvomim.

Ima kdo podobne izkušnje kot jaz s tem prenosnikom? Res sem zelo razočaran nad izdelkom vrednim 980€! Nakup tega prenosnika definitivno odsvetujem.

Hvala za posluh in nasvete v naprej,
Gregor

P.S.: Se opravičujem za morebitne čudne stavke in napake, prste komajda še čutim saj kadim na mrazu :)))

R O N I N ::

Probaj namestit različne grafične gonilnike. Drugače je ta grafična 4570 precej povprečna, tako da me niti ne čudi, da se na 1920x1080 zatika. Moral bi vzeti nvidia grafično s CUDA, ki je podprta v CS4.

JayKay ::

zanimiva težava. Sam imam ta prenosnik z istimi specifikacijami. Si v nastavitva photoshopa vklopil openGL? Meni namreč zadeva dela normalno kot treba.

moxon ::

@R O N I N:
A mislis za druge modele in serije? Namestil sem dva različna driverja, eden je bil napisal za celotno serijo ATI 4000 series, ta drugi tocno za mojo grafično

@JayKay:
Z nastavitvami v photoshopu sem se poigral in prečesal vse opcije :/

JayKay ::

katero verzijo Catalystov? adobe pravi vsaj 8.8
dol potegni catalyst suite pa mobility modder, da ne boš omejen samo z driverji iz dellove strani,

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

moxon ::



bi mi lahko prosim lepo posredoval link za predlagano, hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

JayKay ::

ne bi vedel kera verzija je to. moja je 2009.11.04.959.17837 so pa catalyst 9.11. v 3d nastavitvah pod All je na dnu triple buffering pod openGL. mogoče kaj pomaga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

moxon ::

JayKay si mogoče dobil zraven prenosnika CD z driverji? V kolikor si, bi te prosil ce bi ga lahko presnel in poslal po pošti seveda na moje stroške.

JayKay ::

ja zraven je kr nekaj cdjev. kaj pa če ti naredim image in si ji dl? iz anglije bo trajalo vsaj 5 dni da pridejo do tebe. lahko ti dam tudi driverje, ki jih sam uporabljam na w7 64 bit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

moxon ::

V kolikor bi bil pripravljen zame narediti image-e iz CDjev, ki si jih dobil zraven prenosnika bi bil najhvaležnejši kar se le da :) Torej nisi namestil samo driverjev, ki si jih dobil na CDjih ampak si jih tudi snel z neta? Predvidevam da potem takem driverji na CDjih niso pisani za Windows 7 64bit in si jih zato posebej snel. Vsekakor bi za vsak slučaj imel kot driverje iz CDjev in posebej za 7ko. Full ti hvala, edino ne vem kako bova to izvedla, kajti nimam tolk velike kapacitete na svojem strezniku, da bi lahko uploadal vse te imiđe :/ imas kaksno alternativo?

JayKay ::

ja, na dellovi support strani maš driverje za w7
jaz sem namestil te driverje. lahko pa ti seveda naredim tudi image oroginalnih cdjev. bom naredil jaz lokalni strežnik iz katerega boš lahko dl. kontaktiraj me na zs da ti dam link

Scorpia ::

Podobne težave so bile z mano in imam isto dell. V xp-ju teh težav ni bilo, dokler nisem namestil 7-ko. Takrat sem pri edini igri katero igram opazil trokiranje. Pa windowsi so ocenili procesor na 2.2, kar je bilo malenkost boljše od mojega starega pentiuma! Pa takrat ko je windows ocenjeval naj bi po biosu procesor delal na frekvenci 1.6 Ghz . Ko pa sem izklopil in je delal na nazivni frekvenci 2.2 Ghz, takrat je tudi ocena windwosa poskočila na 6 :)
Ko sem prej tudi sam zagnal kake podobne programe je štekalo, prav tako text. Tudi če izklopiš aero ni pomagal.
V biosu imaš funkcijo ki ti procesor avtomatsko znižuje frekvenco procesorja, glede na obremenjenost. V xp-ju je lepo delal, v 7ki pa to ne deluje več. Najbrž zaradi driverjev ki jih je sam windows namestil. Men se pa niti ni dal iskat kateri driver je problem, ker sem enostavno v biosu izklopil funkcijo in je zadeva začela lepo delat. Aero pa tudi ne šteka več.
////

moxon ::

Scorpia hvala za namig, bom sprobal tudi to ceprav mi winsi delovanje procesorja ocenijo s 6.1 kar bi moglo bit ok predvidevam

moxon ::

@JayKay vem da so na dellovi strani driverji, sem jih namestil ampak ne funkcionira.

Snem sem jih s te povezave
http://support.dell.com/support/downloa...


Imam zraven tega še en problem, CDjev mi optična enota na pritisk gumba za eject na tipkovnici ne izstavi... trenutno uporabljam alternativo in sicer desni klik na Computer/DVD RW Drive ter eject

Katastrofa od laptopa :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: moxon ()

klinker ::

Bios update si poskusil?

moxon ::

@Scorpia:
Sem poskusil z disable-anjem avtomatskega nadzora delovanja procesorja v biosu kot si priporočal a ne deluje

@klinker:
preprosto ne upam :)

JayKay ::

kateri bios? A08 in w7 eject gumb ne dela, treba met quickset instalirano. A06 dela BP brez quickset-a.

Gost ::

Tudi dell studio 1747 ima na Windows 7 64bit neke začetniške težave, ker so driverji pač še hroščati.

Pri tem je še hujše. Če se vklopi disk preko eSate, se sploh ne boota v windows in potem uspe naložiti zadevo nazaj šele nekje v 5-em do 10-em poskusu. Podobno je tudi z zatikanjem zadev pri programih, zmrzovanja so precej pogosta. Po mojem imajo skoraj z vsako drugo strojno opremo še težave.

Bo očitno potrebno počakati, da se vse dodela tako kot je treba.

JayKay ::

očitno mam ful srećo pri vseh dell-ih ki sem jih kupil, ker zadeva laufa bp. :D

moxon ::

@ JayKay:
hmmmm, evo namestil sem driverje za grafično in ne dela nic kaj bolje :) Mislis da bi moral ponovno formatirat disk? Res je da predhodnjega driverja nisem odstranil in sem ga kar presnel z novim. Mi pa dela po novem eject + nekaj drugih zadev zarad quickseta, jupi jaja jupi jupi jeee! :) Kaj ce bi za foro sprobal in namestil XPje na prenosnik? Dear lord...

JayKay ::

priporočam tak postopek:
sformatiraj disk, naloži winse, posodobobi winse, naloži chipset driverje, naloži display driverje, naloži ostale driverje. seveda rebootaj ko zahteva. Naloži tiste driverje iz w7 mape. wi-fi in lan driverja mam jaz od winsev zato jih ni not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell 500

Oddelek: Pomoč in nasveti
231876 (1210) zuz3k
»

Grafično oblikovanje - Prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
427815 (6810) mmtu
»

Windows XP iz .iso fajla

Oddelek: Operacijski sistemi
18768 (641) JayKay
»

Kako naložit w7 iz usb ključa ?

Oddelek: Operacijski sistemi
71122 (1055) jest10
»

Gonilniki za prenosnik Tron M75 CWD

Oddelek: Pomoč in nasveti
62193 (2162) SkIDiver

Več podobnih tem