Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj šibek zvok iz originalnih DVD ?
Zakaj šibek zvok iz originalnih DVD ?
buflca ::
Praktično vsi playerji mi iz originalnih DVD filmov na PC predvajajo izredno šibek zvok.Drugače mi ostale video datoteke (avi, mpg,....) prevajajo ustrezno glasno. V čem bi lahko bil problem??
Hvala
Hvala
tsatthoggua ::
Ugibam vendar DVD filmi imajo navadno 5.1 zvok, avi pa stereo. Ce imas samo stereo zvocnike in izbran 5.1 zvok v filmu bi znalo to bit problem. Poglej po menijih filma in si probaj nastavit na stereo.
Tomson ::
Skoraj sigurno je problem v večkanalnem zvoku, kot je že tsatthoggua napisal...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
ender ::
Če imaš samo stereo zvočnike, obvezno vklopi downmixing, ker je večina govora na centru, in se brez downmixinga ne predvaja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
buflca ::
Mi lahko prosim poveš, kje je najdem ta downmixing. Ali na playerju ali na nastavitvah zvočne?
Hvala.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava zvočnikov 5.1 na Samsung TVOddelek: Zvok in slika | 6080 (5271) | s-adi |
» | priklop hišnega kina na pcOddelek: Zvok in slika | 1462 (1333) | hONDAgamer |
» | Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10891 (10166) | T-Majo |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11338 (5146) | Sarimner |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2362 (2093) | link_up |