» »

Problem s sosedi

Problem s sosedi

|ke ::

Stvar je taka: ena soseda/sosed nima tok jajc, da bi nam u glavo povedal, da ne smemo parkirat pred blokom. Smo namreč študenti, ki nimamo tukaj stalnega prebivališča. In ta predragi sosed nam vsake toliko ponoči uničuje avtomobile (beri: uničevanje brisalcev, jajca po avtih itd..).
A ma kdo kakšno idejo kako bi jo najlažje (in najceneje) nekak posnel, da bi bil to zadosten dokaz magari za prijavo na policijo??;((
Razdalja je max. 10 metrov, problem pa je ker je to ponoči. Sicer je nekej malga javne razsvetljave, sam pomoje ne dost.

Dejte prosm čimveč idej! Mogoče če bi bil kdo celo prpravlen posodit opremo??ž

Hvala,LP

aljazh ::

Na video nadzor pozabi, ker boš na koncu obravnave pristojnih organov lahko deležen ti.

Če vas je več, najbrž ne bo problem organizirati "nočne straže". Nekdo naj straži in ko storilec izvrši dejanje (ja, mora ga izvršiti, sicer ne boš imel dokaza, da je sploh kaj hotel), ga pridrži in takoj pokliče policijo. Če gre za kaznivo dejanje (kar poškodovanje tuje stvari je), sme državljan storilca, ki ga je ujel in flagranti, pridržati do prihoda policije.

ja in kako nej pol karkoli dokažemo?? kje pa piše d ne smeš "narave" snemat ponoč?:)
Ike

aljazh ::

In kaj boš s posnetkom "narave", na katerem človek ne bo prepoznaven? Če pa je človek na posnetku prepoznaven, gre za videonadzor in tukaj moraš upoštevati določbe ZVOP.

In tudi če bi zadevo pripeljal pred sodišče, bi bil takšen "dokaz" najverjetneje izločen.

>ja in kako nej pol karkoli dokažemo??

Priče, pa prstnih odtisov tudi ne gre zanemariti. Vprašanje če si človek pred zvijanjem brisalcev natakne rokavice.

Pa še nekaj - vsak primer poškodovanja prijavi policiji. Če bodo dobili več prijav, bo tudi njih začelo zanimati in lahko ponoči pošljejo kakšno civilno patruljo.

V vsakem primeru pa se zadeve ne lotevaj "po svoje". Boš morda na koncu celo ti plačeval osebi, ki je tebi delala škodo.

Mimorgede poznam primer, ko je bila oseba obsojena zaradi povzročanja škode na avtomobilu (sicer iz drugačnih vzgibov) na podlagi pričanja enega očividca in večih prijav škode policiji.

Pujcek ::

"Stvar je taka: ena soseda/sosed nima tok jajc, da bi nam u glavo povedal, da ne smemo parkirat pred blokom."

cudn, ves da ne smes pa vseen parkiras... s takimi se ni dost za pogovarjat...
:)

OrkAA ::

Men se zdi, da ima on vso pravico parkirat pred blokom, ker tam pač živi :\
Se pa najdejo zafrustrirani dedki, ki so si v glavi postavili svoja pravila.

"cudn, ves da ne smes pa vseen parkiras... s takimi se ni dost za pogovarjat..."
Tut jest tle žvim in mam vso pravico parkirat! amapk to je off topic zdej!!

Jst sm sam hotu vedet kšno pametno idejo kko tega človeka dobit.. Ker nima nobene pravice uničvat tujo lastnino. Vse se da zment če se hoče..

se prav bi blo tega človeka lih na delu dobit al kaj?ni druge.. ja nč bo pa straža vse noči:) sej nas je dost..
Ike

fiti ::

cudn, ves da ne smes pa vseen parkiras... s takimi se ni dost za pogovarjat...

Pujcek, tvoja izjava je naravnost butasta, ce bi dobro prebral bi videl, da se je Ke le malo nerodno izrazil. Ce ima zacasno prebivalisce ima vso pravico parkirati. Zmeraj pa se najdejo primitivci, ki mislijo, da je vse njihovo...tudi pri nas je tako (pa sem lastnik stanovanja, da ne bo pomote)...

bluefish ::

pa so tudi drugi avtomobili parkirani pred blokom?

Sicer pa naredi tako, kot je bilo predlagano malo višje, da ob vsaki poškodbi pokličeš policijo. Slej ko prej bodo postali pozorni oz. se bo sosed odpovedal svojim principom.

zee ::

nočna straža pa "hop Cefizelj, pa te imam!" varianta je po mojem še najbolj efektivna, potem pa klic na policijo...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Soon ::

Vprašanje:
Ali parkiraš na parkirišču ali "pred blokom" kjer ni prostor za avto ?

Drugače: zaseda

Lp
Miran

madmitch ::

No ja, s študenti imamo tudi pri nas problem pri parkiranju, na parkirišču je že tako malo prostora in lepo smo jih prosili, da naj, tako kot ostali stanovalci, parkirajo tu le en avto. Z večino ni problema, le tisti z registrsko oznako CE so prepričani, da oni pa lahko vse 4 avte parkirajo tam, kjer jim paše, tudi na parkirišču za invalide, travniku (nihče drug tega ne počne), saj imajo vendar pravico.
Če se tako obnašate, me ne čudi, da kdo znori, kar sicer ni izgovor za poškodovanje tuje lastnine. Kot najemniki imate enake pravice in dolžnosti, kot ostali stanovalci. Sigurno je takega pravičnika najbolje ujeti in se najprej z njim do dobra pogovoriti, mu razložiti kako in kaj ter mu zagroziti, da bo naslednjič miličnik pel. Ponavadi to zadostuje.

Drugače je pa najboljša metoda spuščane gum (ne predrtje), ker to NI poškodovanje tuje lastnine in ti nihče nič ne more. >:D
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Good Guy ::

en ga počaka.. vrečo čez nejga.. prebutat fajn pa bo mir..

dokaza da si bil to ti nima.. in je stvar rešena>:D
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Sc0ut ::

Samo pazi, da imaš z najemodajalcem napisano pogodbo in urejeno začasno bivališče. Če ne še lahko kako dodatno škodo nardiš.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

AndrejS ::

Pač ne parkiraš več tam, pa uničiš tisti avto ki bo tam parkiral >:D

opeter ::

jaz bi tudi tako naredil kot je rovtar predlagal
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gre se sam zarad mal človeškega odnosa.če nekomu ni všeč tvoje parkiranje-naj ti to pride u glavo povedat.vse se da zment. ne pa tako jeban**** u glavo. zato bi rad to temeljito vrnu nazaj. magari bo nočna straža sej pravm:)

...bedaki!!;((
Ike

kixs ::

Men gre tudi to na k...c, ko parkiras zraven hise, ki je ograjena. Zunaj pa seveda prakirajo lastniki hise, ki jim je garaza v hisi premala.

Kar se mene tice, je vse kar je izven ograje, javna povrsina in je tako moja kot njihova.

Zdej, ne recem, da ne smejo tam parkirat, ampak kdor pride prvi, prvi melje ;)

lp

230-DC ::

js bi ga čaku da pride 1x ponoč da mi pride do avta da bi vidu js da hoče kj nardit, pol bi ga pa nalamu da mu jasn ne bi blo :D
*the gates of valhalla are near*

T0RN4D0 ::

No ja, s študenti imamo tudi pri nas problem pri parkiranju, na parkirišču je že tako malo prostora in lepo smo jih prosili, da naj, tako kot ostali stanovalci, parkirajo tu le en avto. Z večino ni problema, le tisti z registrsko oznako CE so prepričani, da oni pa lahko vse 4 avte parkirajo tam, kjer jim paše, tudi na parkirišču za invalide, travniku (nihče drug tega ne počne), saj imajo vendar pravico.

No ja, torej pr nas doma lahko folk parkira po dvorišču oz povsod okol vrta (edina ograjena stvar pač)... Če je prostor kjer lastniki hiše parkirajo njihov, je pač njihov. Če je tam pločnik, nimajo kej tam parkirat in ti tud ne. Če je prostor državna lastnina oziroma ni ne tvoj ne njihov, pol se pa strinjam s tabo. :)

|ke, teb pa predlagam on afriški twin flame thrower, mislim da ni več kot 500€ >:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

krho ::

Pa ne gre to za oni blok čez cesto nasproti FRIja v Lj.?

Jaz sem pustil avto tam 15min!! ko sem prišel nazaj, sem imel spredaj na steklu pred voznikom s onim rumenim lepilom naliman list A4 formata. Vem, da če bi modela vidu, k mi to dela, da ga prijavim.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Tear_DR0P ::

Vem, da če bi modela vidu, k mi to dela, da ga prijavim.

prijaviš v vsakem primeru, če če imaš 40 minut časa, da počakaš na policiste

čakat na človeka je a grozno - ker če ti to ne dela vsak dan, ampak enkrat na teden, boš moral prebedeti skoraj 6 noči, da ga dobiš - slej ko rej boš obupal - on bo a ravno ta teden bolan in ga ne bo :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Good Guy ::

ja bolš k pa da ti škodo dela pa da jo morš sam plačevat
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

JohanP ::

S takimi vosli je res križ. Riskirajte en teden za organizirano stražo, vsak naj straži z okna po 2h. Če ste vsaj trije bo šlo z minimalnim kratenjem spanca. V vsakem primeru pa bi na vašem mestu posnel dogajanje na parkingu, vsaj zato da sami identificirate dejanskega kršitelja in čas dogajanja.

V vsakem primeru, pa je potrebno dogodek prijaviti na policijo. Razen če mislite zadevo rešit na drugačen način. V smislu: "Po tem ko je zlomil brisalec na mojem avto je napadel še mene in me z glavo močno udaril v mojo nogo"

miko 55 ::

ne ga nabit ker te bo prijavil in boš plačeval za bedarijo. strori mu isto na njegovem avtu, če ga nima pa drek na predpražnik

živim v bloku. parkiram kjer je prostor. ko pridem domov in če ni placa pred blokom je to moj problem. znajdem se in se malo sprehodim
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: miko 55 ()

PacificBlue ::

Napiši mu pismo in mu v njem lepo razloži svoje argumente..včasih je pero močnejše od orožja;)..ampak ne mu grozit, ker to lahko samo škodo naredi..pač povej mu, da veš da to on počne in zakaj ti tega ne more povedati v obraz in ne da ti jajce meče po avtu..napiši, kako otročje se ti zdi to vse skupaj in da če se ima za kultiviranega človeka, ga z veseljem povabiš na en pir ali kavo, da se v miru pogovorita in najdeta rešitev, ki bi obema najbolj ustrezala..

T0RN4D0 ::

Anede, pa že skos govori da ne ve za kerga soseda gre :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

PacificBlue ::

Ja potem pa straža na 2 uri..da se pride do te informacije.

nastyboy ::

Prijatelju se je to dogajalo.. vsakič je imel dvignjene brisalce ker je imel napačne tablice... Potem je na šipo dal list, da če mu ma kdo kaj za povedat da je stanovalec bloka in da mu lahko sporoči tudi tako da se oglasi pri njemu... Verjetno je bilo malo bolj vljudno napisano, ampak potem teh težav ni več imel... očitno so mislili da je študent ki pač hodi na faks in ne stanuje tam...

Je pa res da lahk dobiš potem še kakšna jajca v vrata...

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14426666 (22587) Saul Goodman

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13641190 (36840) Gandalfar
»

Nepravilno parkiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19417453 (8528) jype
»

Vandalizem na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
314860 (4072) ShowDown

Več podobnih tem