» »

nov računalnik crknu

nov računalnik crknu

maticbadboy ::

živjo!sem kupil nasledne komponente-
intel core 2 quad 6600
Asus striker extreme
3x 1gb ocz ddr 2
2x 8800 gainward bliss
lc power 850w

ko sem vse priklopesetiralil mi je računalnik prišel v bios in potem zamrznil!sem resetiru in potem mi sploh ni hotu več u biosa pridt!full čudn !računalnik se je pržgau ampak ekran je sam utripu kot da bi bil v mirovanju!z zaslonom ni nč narobe srekl da sm mogoče em preizkusil!potem pa nesel na servis in mi tm rekl da sm mogoče ploščo skuru ker sm firewire in usb od ohišja narobe prklopu na matično!zdej pa me zanima a je to sploh lahko res??ker po mojem mnenju če bi skuru plato se računalnik sploh nebi več pržgau!hvala za komentarje!

maticbadboy ::

sorry za napake!sam mal mudil se mi je pisat!
Asus Striker Extreme & Intel Core2quad Q6600 2.40/8MB& 3x1GB DDR2 800Mhz
Nvidia 8800 GT Gainward Bliss 2x SLI mode@ Samsung LCD 22''
Audigy2 @ Logitech Z5400, LC 850W Arkangel & Antec P182

opeter ::

Daj, prosim, poskusi vsaj kolikor-toliko normalno napisati, da bomo vsi razumeli, kaj si sploh hotel napisati. Morda ti bo kdo celo pomagal.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Adrijan0 ::

Če je tisto mogoče ti piše u knjigi od matične. Sem 1x neki gledal in ja.. notr je pisalo da če narobe usb in firewire priklopiš (zamenjaš) da se zadeva skuri. In tudi če je plata za nič se računalnik lahko še vedno užge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

solatko ::

Čist prov so ti povedal v servisu. Pri priklapljanju USB in firewire konektorjev, pride po navadi do skurjenja plate, tako da garancija odpade.

rokxboy ::

Se enkrat...poznam situacijo ker je to moj prijatelj

Racunalnik se je sestavil tako kot mora biti sestavljen z izjemo usb in firewire prikljuckov. Ob prvem zagonu je uspel priti v bios kjer mu je vse skupaj zmrznilo. Pomagal je samo izklop preko napajalnika. Pri ponovnem poskusu pa se je racunalnik zagnal a monitor je obsstal v standby-u, zadaj na lcd-ju od plate pa mu je pisalo cpu inti...something. Mogoce je pomembno tudi to, da se je racunalnik zagnal z vsemi tremi rami. Po vecih poizkusih in nazadnje ponovnem sestavljanju racunalnika in preverjanju ali so vsi napajalni kabli dobro prikljuceni...smo obupali. Eno njegovo palcko OCZ rama sem tisto noc tudi sam odnesel domov in preizkusil in glej ga zlomka... pri meni isto pa ceprav na drugem sistemu...kaksen sistem je napisano spodaj. Tako da zdaj se jst ne vem ali je kriv ram? Mogoce ocz in asus? Tudi sam sem takoj zagnal paniko in potegnil njegov ram ven in probal z mojim...in tema..racunalnik v istem stanju kot njegov. Usposobil sem sele s parimi poizkusi resetiranja biosa s premikov jumperja in baterije. Nato sem usposobil sele ko sem dal prvo eno palcko rama in nato drugo in tretjo. Pri njemu pa tudi to ne deluje. Na zalost pa nisva uspela sprobati mojega rama v njegovem sistemu ker je racunalnik sel prej na servis. Tako da sem bil malo zacuden ko je serviser rekel da je skurjena plata zaradi usb in firewire. Upam da sem bil dovolj jasen..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rokxboy ()

Adrijan0 ::

Kot je že blo napisano če narobe priklopiš usb in firewire se ponavadi zadeva skuri in to ni čudno, ampak piše kot sm že omunu med opozorili v knjižici od matične. Jaz sem to zasledil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

solatko ::

Poglej kako so razporejeni kontakti in boš videl zakaj. Maso ima firewire drugje, kot USB in ko priklopiš narobe pošlješ elektriko po masi na plato in to je to. Rame je lahko vzel hudič tudi zaradi tega, pa lahko tudi procesor in vse ostalo, če vztrajaš dolgo časa pri napačnem priklopu.

Pyr0Beast ::

Au!...
Kot prvo, dokler ne priklopiš kaj na napačno priklopljen konektor, se nima kaj skurit.
Drugo, FW in USB nimata veliko skupnega z rami

Čist prov so ti povedal v servisu. Pri priklapljanju USB in firewire konektorjev, pride po navadi do skurjenja plate, tako da garancija odpade.
Ja, in potem se zbudiš. Grancija velja še vedno, sej se proizvajalc ukvarja s tem, ne serviserji.

Odklopi disk, ter vse kar ne potrebuješ in pusti noter samo 1 palčko rama, proc s hladilnikom, grafo, ter nato prižgi komp. Če imaš PC-speaker prkloplen in začne piskati, je stvar živa. Če ne, iztakni ven še grafo ter poizkusi ponovno. Seveda komponente menjaš pri odklopljenem kompu (počakaš še dodatnih 20s da se kondiji spraznejo).

C2D plate (in proci) neverjetno rade crkujejo drgač ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

maticbadboy ::

hvala lepa res za vse odgovore sam zanima me še neki v komentarju Pyr0Beasta-Ja, in potem se zbudiš. Grancija velja še vedno, sej se proizvajalc ukvarja s tem, ne serviserji.
kaj si s tem mislil??
drugače pa sedaj ne morem nič več narediti saj je računalnik že na servisu in se tm ubadajo z njim!samo preden sem ga odnesel sem to tudi sprobal da odklopin nekatere stvari!ko sem odklopil diske ni predvajalnik ni bilo nič!ampak ko sem pa odklopil napajanje grafiče je računalnik oz. plata takoj začela piskati!samo takrat nisem vedel kaj to pomeni!
Asus Striker Extreme & Intel Core2quad Q6600 2.40/8MB& 3x1GB DDR2 800Mhz
Nvidia 8800 GT Gainward Bliss 2x SLI mode@ Samsung LCD 22''
Audigy2 @ Logitech Z5400, LC 850W Arkangel & Antec P182

Pyr0Beast ::

Mislil sem to, da ti distributer nima popolnoma nič za jamrati o tem, kaj si delal in kaj se je naredilo.
Nazaj sem dobil že napol polotane (delujoče) plate, s prekinjenimi potkami, okrušenimi čipi ... tako da to o tem, da proizvajalci nočejo videti crknjenih plat ne drži, saj plate ne neseš nazaj v trgovino zaradi tega, ker dela...

Ja, potem je nekaj z grafično, mogoče se je malenkostno iztaknila ali kaj podobnega... sicer pa stvari crknejo ali po nekaj urah ali pa po nekaj letih (oz. takoj po izteku grancijske dobe).
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

solatko ::

pyro.. - tovarna lahko zavrne reklamacijo, če je plata skurjena zaradi napačnega priklopa. Ponavadi sicer ne, če pa bo kljukec na servisu napisal, da je napaka uporabnika pa sigurno.

Pyr0Beast ::

Jao, pol pa kljukce tepst ! :D
Sicer pa osebno nisem še zavrnil plate zato, ker bi bila vidno skurjena ... :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tomay ::

Finta je, da reklamirane stvari v glavnem nikoli več ne vidijo fabrike. Ko kak večji uvoznik nabavi kontejner robe je nekaj % samo za reklamacijo. Kar kupci vrnejo in je zamenjano v reklamaciji gre v smeti. Pošiljanje nazaj k proizvajalcu je dražje kot roba sama.
Voodoo 4Ever

Šimpanz ::

Tomay ne govori stvari o katerih nimaš pojma. Če bi uvozniki delali tako bi hitro propadli. Pri nas vračamo blago proizvajalcem vsaj enkrat na mesec in nič ne mečemo v smeti. Logično je da bo servis odklonil garancijsko zamenjavo. Asus ma namreč zelo dobro diagnostiko in najdejo tudi najmanjšo izvengarancijsko napako. Včasih zavrnejo plato že če ima malo odkrušen rob plate. V primeru da servis zamenja plato Asus pa zavrne garancijo bi servis zgubil skoraj 300 eur kar ni malo.

Tomay ::

@ printer
Pošiljate robo nazaj proizvajalcu ali uvozniku (dobavitelju)

V reklamacijo smo dali že robo, ki je bila skurjena, pa so vseeno zamenjali, in vem, da to niso samo moje izkušnje.
Voodoo 4Ever

Volta ::

Na servisih niso tako tipi-top, kod bi morda kdo mislil. Seveda zamenjajo tudi kakšne skurjene stvari, vsaj do zdaj sem imel takšne izkušnje in ne komplicirajo preveč ( vsaj ponavadi ne ). Narediti se moraš po domače butla, pa ponavadi zaleže >:D

Šimpanz ::

Tomay mi kupujemo skoraj vse direktno pri proizvajalcih. V Sloveniji kupujemo samo nekaj odstotkov vse robe. Je pa res da večino blaga v servisu sploh ne testiramo, tako da stranki ponavadi zamenjamo del in pokvarjenega pošljemo k proizvjalcu. Pred nekaj leti smo delali pregled in ugotovili da je 85-90% robe ki pride v servis res pokvarjeno. Torej nima smisla plačevati ljudi da bodo 85-90% delovnega časa samo potrjevali ugotovitve strank. Se pa zato tudi opečemo, ko nam kakšen dobavitelj zavrne kakšen artikel ker je mehansko poškodovan ali skurjen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Abit Motherboard IEEE Driver

Oddelek: Pomoč in nasveti
6954 (889) solatko
»

Fire-wire vs. USB?!?

Oddelek: Strojna oprema
293830 (3667) Vikking
»

problemi s priklopom sony digital8 kamere - lastniki nf7s

Oddelek: Strojna oprema
5898 (877) boštjan
»

PC primeren za urejanje videa

Oddelek: Zvok in slika
321731 (1281) Caligula
»

Via KT333 in SIS745!

Oddelek: Kaj kupiti
5838 (691) govno

Več podobnih tem