» »

Problem z LCDTV

Problem z LCDTV

Veron ::

Sicer nisem čisto prepričan če spada sem, vendar me zanima ali se splača TV dat popravit (garancije nima več).

Težava pa je sledeča:
Prvo se je začelo s tem, da je TV rabil par minut, da se je prižgal, nato je delal normalno (ko se je prižgal).
Za tem je sledilo, da se sploh ni hotel prižgati, sem mu moral elektriko oduzet (torej iz štroma izklopit) in nazaj, pa se je prižgalo (se zgodil tudi da ni).
Sedaj pa se dogaja,... eto posnetek sem dal kar na Youtube (tkole žmiga neki časa, potem se prižge, vendar samo na začetni kanal, ne morem ničesar prestavljat, ne morem glasnosti štimat, niti preko pilota ne morem ugasnit, lahko samo z oduzemom elektrike ugasnem)..

Je mel kdaj kdo podobne težave in se je to dalo z dokaj malo denarja rešit težavo? Ali mi ne ostane druge kot nakup novega televizoja (no verjetno bo bol opcija, da bom ostal brez, ker mam druge finančne izlive, ki mi poberejo vej denar)

Azrael ::

Več možnosti je:

a.) prah, ki je "zmešal" pamet vgrajenega računalnika
b.) hladen spoj (napajalnik, inverter, ali okoli računalnika)
c.) napihnjeni kondiji
d.) defekten računalnik

Mislim, da gre za mžnost b ali c, saj se težave vedno bolj stopnjujejo, opisani simptomi nakazujejo, da napetosti v TV, zaradi razloga b ali c niso stabilne.
Nekoč je bil Slo-tech.

torej sklepaš, da bi bilo smiselno popravilo TVja?

Jah, tako je, če bi bil TV moj, bi najprej spihal prah (včasih že to odpraviti napako) in pogledal, če je videti kaj poškodovanega (napihnjeni kondiji, hladni spoji, kuhani elementi) in to popravil.

Če to ne bi pomagalo, ali ne bi bilo nič vidnega, bi še poskusil izbrskati shemo ali servisna navodila in preveril najpomembnejše napetosti.

Če bi se izkazalo, da je crkbil kakšen hudo drag sestavni del ali čiperaj, ki ga ni moč dobiti, potem pa ni rešitve.
Nekoč je bil Slo-tech.

serviser mi zaračunal 90eur, dobim tv po dolgem času nazaj, sprobam, prvo pilot ne dela (nova napaka od kar sem dobil tv nazaj, pilot pa preizkušeno na drugem tvju dela normalno - ni problem v pilotu). TV spet zmrzuje že po parih minutah delovanja in ima simptome kot v začetku s težavam, rabi par minut da se prižge... Tako da bo verjetno čez 2 mesca spet rabil 4-5h da se prižge ;((

Reklamacija, ni druge. Kdor je bil že tako korajžen, da je vzel 90€ za popravilo, ki to ni, naj še da garancijo na svoje delo in stvar zrihta tako kot mora biti. Moje laično mnenje.

Upam, da bo zadevo pokomentiral še kakšen pravnik.
Nekoč je bil Slo-tech.

Sem ga klicu sevede nazaj in mi pravi "glede na to, da je to firma ki jo v slo ne poznamo tako dobro (Veraben) kao ne more garantirat, da bo to delal". Za pilota je reku, da prnesem in bo preveru ter zadevo uredil (seveda brez toplačila) - sam mi dol visi za pilot, raje vidim da tv dela kot se šika (ker mam itq siol tv, tak da šaltam z tistim) - tko da mu bom lepo reku: lej za 90eur pričakujem da je zadeva urejena, če tega ne zmoreš, mi vrni vsaj 3/4 dnara, neki pač le treba pustit, da je odpru (če je sploh).

Vsekakor kak nasvet poznavalca na tem področju bi bil koristen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vmesno poročilo: pilota Boeinga 737 Max sledila navodilom in urjenju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7923725 (18974) fikus_
»

Pc v okvari

Oddelek: Pomoč in nasveti
312456 (1776) Brane22
»

Ugasanje racunanika

Oddelek: Pomoč in nasveti
7651 (476) amigo_no1
»

pred vklopom gretje compa