» »

UPS za kotel centralne kurjave

UPS za kotel centralne kurjave

bijoloh ::

Pozdravljeni!

Kupiti nameravam UPS, ki mi bo služil za napajanje kotla za centralno kurjavo, ker je elektronska regulacija zelo občutljiva na sunke elektične napetosti!
Celoten sistem, ko je kotel v delovanju porabi okrok 120W moči, vendar ko ni v delovanju krmilna elektronika porabi nekje od 10-15W konstantno + po potrebi približno 50W (pupma, mešalni ventili...).
Prevdsem je kritično to, da bi moral UPS stalno dajati ven konstantno napetost, ki jo potrebuje krmilna elektronika kotla - to pomeni 24/dan celo kurilno sezono.

Prišel sem do zaključka, da bi zaradi tega poteboval ON line UPS, vendar sem pri prebiranju forumov zasledil, da je zelo pomembno tudi, če porabnik porabi "premalo" energije in da se v tem primeru določeni (ali vsi??) UPSi ugasnejo? Ali to drži? Jaz bi namreč potreboval UPS, ki bo ob polni obremenitvi peči oz. kotla (okrog 120W) in ob mirovanju - minimalno delovanje (okrog 15W) zmeraj delal in dajal ven ustrezno kakovostno napetost!

Gledal sem za tale UPS: Infosec XP SoHo 1100
Ker nimam pojma o teh zadevah raje vprašam tukaj ali je ON line UPS ustrezna rešitev (priporočate kak drug UPS) ali kakšna druga rešitev?

LP

flashroyal ::

Za enak namen imam jaz že več kot 2 leti tega. Zadeva se je odlično obnesla. Skupma moč je približno enaka - kotel, 2 črpalki za centralno, obtočna črpalka za primarni krog, obtočna črpalka za toplov vodo in vse potrebe elektrike in elektronike peči.
Primarno sicer zaradi nihanja napetosti, saj se je peč sama izklopila in kot diagnoza je sledil izpis o prenizki napetosti. Po merjenju je bila ugotovljeno naključno nihanje napetosti od 160 do 208 VAC, kar ne zadovoljuje nikakršnih standardov, istočasno pa imamo ogromno izpadov napajanja, ki trajajo od nekaj minut do nekaj ur, v večini primerov pa do 2 uri - in glej ga zlomka, večinoma UPS normalno preživi tudi te izpade.

Edit: Dopolnitev

Zgodovina sprememb…

bijoloh ::

Živijo!

Hvala za odgovor in obrazložitev! Ne veš koliko si mi pomagal :)
Sem mislil, da smo edini s takimi problemi!
Pri nas pa ponavadi zmanjka elektirike v parih sekundah nekajkrat in cela elektronika ne več kaj bi delala...
Tudi računalnik se ob takih situacijah sesuje in ga moram za nekaj časa iztaknit iz štroma in ponovno priključit, da ga obudim!

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS in avtomobilski akumulator.... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7615176 (4232) Assass1n
»

Zamenjava baterije na UPS-u (močnejše baterije)

233169 (2764) int47
»

Software za design centralnega ogrevanja ipd...

Oddelek: Programska oprema
354448 (3175) Lukzii
»

UPS in fotovoltaika

117077 (6582) G-Rega
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

6310448 (8387) Pyr0Beast

Več podobnih tem