» »

TUŠ Telekom omrežje

TUŠ Telekom omrežje

bosko555 ::

Pozdravljeni !!!

Zanima, če kupim mobitel pri TUŠ Telekom, katero omrežje bom potem imel? Ima mogoče TUŠ Telekom svoje omrežje ali imaš potem omrežje od Mobitela?

Hvala za odgovor!! LP!

jest10 ::

Tuš ima nekaj svojega omrežja, nekaj se pa šverca preko mobitela.

Calligulla ::

Na telefonu takoj rocno nastavis Mobitelovo omrezje. Tus in Mobitel imata sklenjeno pogodbo, na Mobitelovem omrezju pa aenkrat vse deluje precej bolje. Zate ni nic drazje. Skratka takoj rocno preklopi na Mobitelovo omrezje. Drugace ti bo se pogosto kaj nagajalo, bos nedosegljiv ipd..

Tekom tega leta naj bii na svojem omrezju odpravili tezave, pogodbo z Mobitelom pa imajo zaenkrat do konca tega leta.

d0rK ::

Ocetu je dovol placevanja po 300EUR na mesec za telefon tako da premisljuje o prehodu na TUS.

Lahka prosim nekdo pove kaksno je stanje omrezja, zanesljivost, customer service, etc.


Hvala.

Calligulla ::

1. Cene so dalec najnizje in telefoni tudi anjcenejsi.

2. Najboljse je, da se omrezje na telefonu takoj nastavi na Mobitelovo, ker potem ni tezav. Tusmobil ma do konca leta sklenjeno pogodbo z Mobitelom in do takrat naj bi svojega porihtali.

3. Bile so neke tezave pri prejemanju racunov ampak kot mi je znano so to nekako postimali.

4. Ce foter veliko potuje v tujino je dobro, ce obdrzi tudi Mobitel narocnino (tistih 6 Eurov na mesec ni nic), ker ma Tusmobil se malo gostovanj sklenjenih. Se pa hitro nabirajo. Skratka, ce potuje naj gre na TUS ampak naj se vedno obdrzi tudi Mobitel SIM za v tujino. Pac se en telefon z sabo.

5. V prodajnih centrih je studentarija se malo zmedena ampak se to popravlja pa tudi ob klicih na center so stvari solidno resene. Ce ima 300 Eurov racuna naj gre tja po narocnino ze jutri. Sploh naj ne izgublja casa.

Thagirion ::

se strinjam z Calligulo, ampak kolikor vem ima Tušmobil sklenjeno pogodbo za gostovanje v mobitelovem omrežju do konca leta 2009, če pa do takrat še nebodo imeli dovolj central pa bodo tako ali tako podaljšali.
Sam sem nov naročnik pri tušmobilu in zaenkrat zelo zadovoljen 8-)
Res je da še je nekaj pomanjklivosti, ampak le te se bodo z časom odpravile.

Cokolesnik ::

Sam lahko povem, da imam mobilnik za razliko od mnogih nastavljen kar na samodejno iskanje omrežja in sem večino časa priklopljen na Tušmobilovo in ne Mobitelovo omrežje. Ob tem lahko še povem, da nimam nikakršnih težav, kakovost so v zadnjih mesecih vidno izboljšali, zato kakšne posebne razlike praktično ni. So pa lahko povsod težave (kratkotrajne motnje), kar velja tudi za Tuševo gostovanje pri Mobitelu. Roko na srce, odpovedi so imeli in jih lahko imajo vsi.

Očetu bi tudi svetoval, da pogleda 2-3 pretekle račune in si glede na paket, ki ga je uporabljal pri dosedanjem ponudniku, poskusi na hitro izračunati, koliko minut govori mesečno (tarife so lahko zelo različne glede na klicano omrežje, a obračunske postavke so ponavadi na računih lepo razvidne tudi glede na klicano omrežje).

Za začetek bi si upal reči, da bo zagotovo potreboval paket 30 (vključenih 500 minut) ali 50 (vključenih 1000 minut). K tema paketoma lahko dokupi še pakete z oznako + in si zakupi še dodatne minute.

Prihranek bo v vsakem primeru več kot očiten, zna se zgoditi, da bo prihranil polovico od 300 EUR, prihranek ali del prihranka pa lahko denimo nameni tvoji žepnini. ;)

Povzamem lahko, da bo po Sloveniji govoril po največ 5-6 CENT-ov na minuto (in seveda še manj), ne glede na to, kdaj bo klical in v katero omrežje bo klical.

In ja, za potovanje v tujini naj še vedno uporablja Mobitelovo SIM kartico/številko, razen če mu gostovanje oz. dosegljivost v tujini ni prioritetno oz. ni kritično, če bo tu in tam glede na državo ali območje nedosegljiv.

"Customer service" prav tako postaja...

Kot pravi slogan, vedno boljši. :)

V letošnjem letu lahko od Tuša pričakujemo tudi kakšno novo storitev, kot imajo bojda v načrtu.

Še nekaj konkretnih številk za bolj nazorno predstavo:

- imaš Mobitelov osnovni paket z naročnino 3 EUR in enoto ceno klicev 0,13 EUR v vsa omrežja in ne glede na čas
- če dobiš račun za 300 EUR in ne kličeš na brezplačne številke ali izbrano številko v Mobitelu (ugodnost Zveza) ter so tvoji klici tekom dneva (ne zvečer ali vikend), potem govoriš okoli 2300 minut mesečno.

Če bi pri Tušu zakupil fiksno 1300 minut za 70 EUR mesečno in k temu doplačal še dodatno porabljenih 1000 minut za 100 EUR, bi prišel na 170 EUR. Pa smo spet pri žepnini. :D Prihranek bo še večji, ko bo Tuš ponudil še večje pakete kot so 50 in 20+.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

Post in pol. Hvala vsem.



Fotr bo uzeu paket 50. Pomen da lahka dobi se en telefon za 1 EUR zravn. Za katerga bo pa do poletja pocakal na SE Xperio.

Cokolesnik ::

Mogoče to zadeva bolj Mobitelove uporabnike...

Kdor misli, da ima po 19. uri ali med vikendi brezplačne pogovore v Simobil, če se odloči za njihovo novo storitev Večerni in vikend pogovori,

se moti, saj ugodnost velja samo za klice v omrežja, s katerimi ima Mobitel podpisano pogodbo o medomrežnem povezovanju, to pa so vsi tisti ponudniki, ki uporabljajo Mobitelovo omrežje (Debitel, Izimobil, Tušmobil).

Tudi pri stacionarnih omrežjih je potrebno biti previden, saj ugodnost denimo ne velja za številke v omrežju Telemacha, Triere in podobno, kar ponovno predstavlja kar nekaj razlogov za previdnost.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Cokolesnik ::

V vednost le to, da je prispevek glede Mobitelove ugodnosti o brezplačnih pogovorih interpretacija enega od zaposlenih v MC, po interpretaciji centra za pomoč naročnikom pa ugodnost 11,99 EUR vključuje tudi klice v Simobil.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Calligulla ::

Se to: Narocnino prim Tusu lahko pac sklenes danes in telefon (bonus kuris) sele, ko pride na zalogo telefon, ki bi ga rad imel. Skratka ni treba cakat na tistega Ericssona v smislu narocnine. Se pac zaenkrat vzame samo SIM z paketom 50.

mchaber ::

Tudi jaz opazil, da fotr plača ogromno za mobitel, je pa res da je veliko v tujini ( EU). Kje bi našel cene za Mobitel, da bi jih lahko primerjal s tem? Mobitelova stran je v k*rcu.
.

PINki ::

@mchamber: Tukaj sem :)

mchaber ::

Tuš je celih 10 centov na minuto cenejš znotraj EU??? Ima kdo Tus pa klice po evropi?
.

Easy^ ::

Callligula, glede tega da takoj preklopiš na mobitelovo omrežje in potem zadeva deluje, to ni čisto res. Poznam vsaj 10 ljudi ki jim na tušmobilovem omrežju zadeva bolje deluje kot na Mobitelovem. Iz preprostega razloga, mobitel ima preveč uporabnikov in naj imajo še toliko baznih postaj zadeve ne zdržijo pristiska in se sesuvajo.

Drugače pa koker vem je tušmobil solidna zadeva za zelo ugodno ceno.

Calligulla ::

No, obcutek imam, da si tu za promocijo Tusmobila ceprav sam mocno podpiram njegovo uveljavitev. Mene pa recimo ZELO moti (in poznam precej takih), da si clovek ne more sam sestaviti paketa recimo za 30 ali 50 Eurov mesecno (ali vec) in pod enakimi pogoji dobiti telefona kot, ce bi vzeli ze sestavljen paket za 30 ali 50 Eurov.

Zaradi tega sam ne grem na Tusmobil. Dokler ne bo tega je ravno malo premalo, da bi se selil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach GSM

Oddelek: Mobilne tehnologije
3312435 (6410) Heisenberg
»

tušmobil neomejeni mingl (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13635803 (30654) Bobr123
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527516 (17131) Reycis
»

menjave mobilnih operaterjev

Oddelek: Mobilne tehnologije
254120 (3629) Lonsarg
»

Tretji operater mobilne telefonije: Tuš mobil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
4710518 (5157) neres

Več podobnih tem