» »

Računalnik se mi ne zažene več. Kaj je narobe?

Računalnik se mi ne zažene več. Kaj je narobe?

jernej__ ::

Pozdravljeni,

Imam problem, ki sem ga opisal že v naslovu, in sicer računalnik se mi ne zažene več :) Kaj bi lahko bilo narobe?

Bilo je pa tako: Nekajkrat preden je dokončno odšel, se mi je kar na lepem izklopil, ampak ni blo problemov, si ga vkljucil in je delal naprej, do pred kratkim. Prvo sem imel na sumu napajalnik, sem ga menjal, in še vedno se ne zažene, sploh ni zivljenja iz njega.

Sem ga malo bolje pogledu in ugotovil naslednje: Takoj ko ga priklopim na omrežje se za trenutek (ampak res trenutek :) obrne ventilator na procesorju in skupaj s tem poleg RAM-ou zasveti na matični pološči rdeča lučka (samo utripne) in to je to. Kaj bi lahko šlo?

Konfiguracija: celeron 900, matična nimam pojma kakšna je, grafična kartica 64MB od ATI-ja, napajalnik 235W, RAM-a dva (128MB in 512MB)...pač računalnik za nezahtevno osebno rabo.

Hvala!

LP Jernej

Spike Edin ::

Živjo!

Najbolje bi bilo da priklopiš samo osnovno se pravi: Napajalnik, osnovna plošča, procesor, ram in grafično kartico in probaš če je kej življenja če ni... Bi lahko bil napajalnik ampak koker si omenil si ga že menjal. Tko da moje mnenje je tuki plata sumljiva ...
The PC Doctor

Sem poskusil. Isto sranje :)

Hvala vseeno.

Še kdo kako idejo kaj bi bilo?

El Nino ::

Probaj RAMe malo premenjat po slotih oz. probaj samo z prvim nato pa še z drugim, razne kombinacije...

Ethical ::

Lep pozdrav!

Iz napajalnika gre en kabl v matično plato, ki skrbi za napajanje. Okrog tega konektorja na matični plati so eni kontedzatorčki. Oglej si jih in nam povej če so na vrhu malo zabombirano, zaokroženi ali napihnjeni. Je velika verjetnost da je šla matična plošča.

lp
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

RAMe sem menjal in premenjaval...nič od tega :)

Sem pa pogledal kondenzatorje, kot je priporočal Ethical, in res so trije malo napihnjeni, eden pa zgleda, kot da je stekla tekočina iz njega.

Zdaj ali se te kondenzatorje menja ali to pomeni konec matične?

LP Jernej

Pyr0Beast ::

Menja, pa še drago ni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215254 (5005) acookook
»

PC ugasnil med pregledovanjem BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
131928 (1702) solatko
»

Racunalnik se ne zazene

Oddelek: Strojna oprema
151954 (1748) B0rg
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )