Forum » Pomoč in nasveti » Problem z odpiranjem ikone C:(disk C)
Problem z odpiranjem ikone C:(disk C)
Mgreg ::
ko dvoklikenm na ikono C: v Moj računalnik, se mi ta ne odpre, ampak me vpraša s katerim programom želim odpreti disk C. Disk lahko odprem samo z desnim klikom miške in klikom na opcijo odpri. Opcija odpri ni na prvem mestu ampak na drugem. Na prvem mestu je opcija AUTO, ki je pri tej ikoni sploh nebi smelo biti. Zanima me če in kako se da to popravit. Vem, da ni to velika napaka, ampak je vseeno moteče.
StratOS ::
Upam da imaš kakšen NT sistem (NT,XP,Vista ...)
Veliko ljudi ima podobne zaplete, pa tudi na ST je kar veliko odgovorov, le pravilno moraš izoblikovati iskalni niz, no če posplošim :
Hja, ali so se uporabniki malo igrali z registrom ali pa je na delu bila kakšna koda, ki je nastavitve malce spremenila.
Možno je več načinov.
Imaš naštiman AutoPlay ?
Na disku ( Izbereš torej C:\ ) klikneš z desno miškino tipko, izbereš Properties izbereš Tab AutoPlay ter si izbereš nastavitve pri vstavitvi določenih tipov (ker ne gre za izmenjalni medij - torej gre za disk) povrni osnovne nastavitve - Restore Defaults.
Druga možnost je, da je na disku (lahko tudi skrita sistemska ) datoteka autorun.inf, lahko jo zbrišeš oziroma za dodatne informacije pregledaš autorun.inf.
Dostop oz. pregled če obstaja pregledaš v konzoli na rootu diska z ukazom attrib
Če obstaja lahko atribute spremeniš z attrib -h -r -s autorun.inf
Datoteko lahko potem spremeniš in nastaviš po lastnih željah ali zbrišeš.
Torej problem je v tem, da je default opcija nastavljena na AutoPlay in ne na Browse.
Res pa da gre tu za statičen medij, torej disk in ne removeable, lahko da je dinamično vpet preko Remove Hardware opcije ...
Slednje nastavitve so default Windows Content Opcije pri prebiranju diska ali direktorijev.
V večini preimerov za tiste, ki vedo kako se dela z registrom so nastavitve za ta vzrok v
HKEY_CLASSES_ROOT\Drive
HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell
Zadna dva registerska ključa spremniš vrednosti v none za default Explore/Browse opcijo
Več o tem
Za tiste, ki se nebi spuščali v omenjene vode je pa zelo enostavno
Večino stvari se da spremeniti z ponovno registracijo shell32.dll
Torej :
regsvr32 /i shell32
Ostalo:
Fix Autoplay funkcije
Disable AutoPlay
Veliko ljudi ima podobne zaplete, pa tudi na ST je kar veliko odgovorov, le pravilno moraš izoblikovati iskalni niz, no če posplošim :
Hja, ali so se uporabniki malo igrali z registrom ali pa je na delu bila kakšna koda, ki je nastavitve malce spremenila.
Možno je več načinov.
Imaš naštiman AutoPlay ?
Na disku ( Izbereš torej C:\ ) klikneš z desno miškino tipko, izbereš Properties izbereš Tab AutoPlay ter si izbereš nastavitve pri vstavitvi določenih tipov (ker ne gre za izmenjalni medij - torej gre za disk) povrni osnovne nastavitve - Restore Defaults.
Druga možnost je, da je na disku (lahko tudi skrita sistemska ) datoteka autorun.inf, lahko jo zbrišeš oziroma za dodatne informacije pregledaš autorun.inf.
Dostop oz. pregled če obstaja pregledaš v konzoli na rootu diska z ukazom attrib
Če obstaja lahko atribute spremeniš z attrib -h -r -s autorun.inf
Datoteko lahko potem spremeniš in nastaviš po lastnih željah ali zbrišeš.
Torej problem je v tem, da je default opcija nastavljena na AutoPlay in ne na Browse.
Res pa da gre tu za statičen medij, torej disk in ne removeable, lahko da je dinamično vpet preko Remove Hardware opcije ...
Slednje nastavitve so default Windows Content Opcije pri prebiranju diska ali direktorijev.
V večini preimerov za tiste, ki vedo kako se dela z registrom so nastavitve za ta vzrok v
HKEY_CLASSES_ROOT\Drive
HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell
Zadna dva registerska ključa spremniš vrednosti v none za default Explore/Browse opcijo
Več o tem
Za tiste, ki se nebi spuščali v omenjene vode je pa zelo enostavno
Večino stvari se da spremeniti z ponovno registracijo shell32.dll
Torej :
regsvr32 /i shell32
Ostalo:
Fix Autoplay funkcije
Disable AutoPlay
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Mgreg ::
Preizkusil sem vse možnosti.
Glede prve možnosti , autoplay opcije sploh nimam pri lastnostih C-ja. Imam jo recimo pri USB ključu, ne pa pri C-ju. V bistvu niti ne napiše AutoPlay pri odpiranju, ampak samo Auto.
Glede druge možnosti, nisem našel datoteke autorun.inf. No, eno sem našel, sam je v mapi Drivers\Mouse, tako da ne vem če ima kaj veze. Noter pa piše samo open=setup.exe.
Glede tretje možnosti, sem šel gledat v register, in pri obeh opcijah je že vrednost none vpisana.
Glede četrte možnosti, sem ponovno registriral shell32.dll, sam ni pomagalo. Ikone zraven mi popravi (tam se mi je tudi pojavila napaka, da je bila prva opcija Iskanje, sedaj je normalno Odpri), pri C: pa se še vedno ne morem znebiti opcije Auto.
Sem šel tudi v Orodja\Možnosti mape\Vrsta datotek, kliknil na tip Drive in šel pod dodatno. Tam je opcija find. Pri tipu Folder pa imam opciji open in explore. Sem poskusil tudi tam malo spreminjat, a brez uspeha, še vedno je Auto na prvem mestu.
Glede prve možnosti , autoplay opcije sploh nimam pri lastnostih C-ja. Imam jo recimo pri USB ključu, ne pa pri C-ju. V bistvu niti ne napiše AutoPlay pri odpiranju, ampak samo Auto.
Glede druge možnosti, nisem našel datoteke autorun.inf. No, eno sem našel, sam je v mapi Drivers\Mouse, tako da ne vem če ima kaj veze. Noter pa piše samo open=setup.exe.
Glede tretje možnosti, sem šel gledat v register, in pri obeh opcijah je že vrednost none vpisana.
Glede četrte možnosti, sem ponovno registriral shell32.dll, sam ni pomagalo. Ikone zraven mi popravi (tam se mi je tudi pojavila napaka, da je bila prva opcija Iskanje, sedaj je normalno Odpri), pri C: pa se še vedno ne morem znebiti opcije Auto.
Sem šel tudi v Orodja\Možnosti mape\Vrsta datotek, kliknil na tip Drive in šel pod dodatno. Tam je opcija find. Pri tipu Folder pa imam opciji open in explore. Sem poskusil tudi tam malo spreminjat, a brez uspeha, še vedno je Auto na prvem mestu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva izmed treh USB-ključev okužena, pazite na osebne podatke!Oddelek: Novice / Varnost | 13521 (10452) | fosil |
» | ne morem odpreti diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3694 (3076) | rockrose |
» | Auto run !!!!Oddelek: Programska oprema | 1371 (1164) | KraP |
» | Kako?????????????????????????????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1157 (1034) | bastadu |
» | autorun.inf --> KAKO ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1569 (1486) | tejo |