Forum » Zvok in slika » XviD
XviD
Galaxy ::
Pozdravljeni!
Najprej se opravičujem, če postam brezzveze, saj nisem našel tega, kar želim. Glejte, jaz bi rad naredo tak, da si film z 2 CD-jev združim na 1 CD (The Golden Compass, American Gangster). Sicer sem to že poskušal z Windows Movie Maker še enim programom, ampak mi je uspelo samo to, da sem dobil neko ultra-bedno sliko. Tako, da vas prosim za pomoč oz. program, ki bi to naredil.
P.S.: Ne me prebičat, če je že odgovor nekje tukaj, saj nisem vedel niti napisatin kaj želim prav..
Najprej se opravičujem, če postam brezzveze, saj nisem našel tega, kar želim. Glejte, jaz bi rad naredo tak, da si film z 2 CD-jev združim na 1 CD (The Golden Compass, American Gangster). Sicer sem to že poskušal z Windows Movie Maker še enim programom, ampak mi je uspelo samo to, da sem dobil neko ultra-bedno sliko. Tako, da vas prosim za pomoč oz. program, ki bi to naredil.
P.S.: Ne me prebičat, če je že odgovor nekje tukaj, saj nisem vedel niti napisatin kaj želim prav..
Kak pa delam s tem? Mislim, pregledau sem možnosti in nikjer ne vidim da bi bodau še en film.
michel ::
Če razumem bi ti 2CDja velikosti datoteke 700 Mb zapekel na en CD 700 Mb. Pa res misliš da bi šlo brez izgube kvalitete?
edit: Logika?!?!
edit: Logika?!?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: michel ()
kixs ::
VirtualDub..... vcasih je lahko problem z zvokom.
Za samo zdruzevanje delov pa je najboljsi Nandub.
lp
Za samo zdruzevanje delov pa je najboljsi Nandub.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Ni logike.. mene pač zanima, kako so potem DVDRip-i, ki shrinkajo z 4,3GB na 700MB.. Jaz bi pač rad združil 2CD v 700MB, z najmanjšo izgubo kvalitete. Ampak sedaj ne vem, kje določiti velikost AVI (Save as AVI) saj mi določi 1,4GB
kixs ::
Malo se moras s kodeki poigrat. Zdaj ima verjetno okoli 1300kbit rate. Zmanjsaj v Xvid-u na cca 600. Kvaliteta bo seveda slabsa.
lp
lp
Ni ravno koristno, ampak zakaj ne pečeš na Dvdje. Komot naložiš 6 Cdjev (700MB) na en DVD. Drugače pa se ti bo zelo poznalo na kvaliteti. American Gangster na primer ti traja 160 min in če je 700 Mb ti je že sedaj verjetno 700-800 kbit rate, ko pa bo 350-400 bo skoraj nerazpoznavno.
Pečem na CD-je, ker jih imam ogromno praznih in mi je DVD-jev preprosto škoda, saj mi jih takoj zmanjka. V programu je ena napaka: ni določanja odhodne velikosti datoteke. A obstaja kakšn bol simpl program?
Mateo ::
Moj problemček pa je sledeč;
kjerkoli predvajam (BSplayer, VLC media player, CyberLink PowerDVD,...) film in bodisi v katerem koli release formatu je slika zelo svetla (čeprav monitor ni tako nastvljen, pri PC igrah ter drugje je slika normalna), medla se pravi niti najmanj ni ostra.
Pri predvajanju filma se zelo opazijo packe v filmu, ter nekakšni
fleki, največkrat zeleni.
kodeke imam;
ffdshow_rev1805_20080122_clsid, prej sem še imel ffdshow-rev1579_20071026_xxl, preden sem jih na novo naložil, ko sem mislil, da je to problerm, ko sem opazil, da ni nič boljše s tem sem probal enako z dvema različicama BSplayer-a, če je še v tem problem, pa niti to ne pomago!
Komponente;
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
NIDIA GeForce 7600 GS
767 Ram
Lepo prosim za kakšne uporabne nasvete kako problem rešit.
L.p.
Matej
kjerkoli predvajam (BSplayer, VLC media player, CyberLink PowerDVD,...) film in bodisi v katerem koli release formatu je slika zelo svetla (čeprav monitor ni tako nastvljen, pri PC igrah ter drugje je slika normalna), medla se pravi niti najmanj ni ostra.
Pri predvajanju filma se zelo opazijo packe v filmu, ter nekakšni
fleki, največkrat zeleni.
kodeke imam;
ffdshow_rev1805_20080122_clsid, prej sem še imel ffdshow-rev1579_20071026_xxl, preden sem jih na novo naložil, ko sem mislil, da je to problerm, ko sem opazil, da ni nič boljše s tem sem probal enako z dvema različicama BSplayer-a, če je še v tem problem, pa niti to ne pomago!
Komponente;
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
NIDIA GeForce 7600 GS
767 Ram
Lepo prosim za kakšne uporabne nasvete kako problem rešit.
L.p.
Matej
Na nVidiine driverje se sicer ne spoznam, ampak malce pobrskaj pod nastavitvah, najverjetneje imaš nastavljeno tako, da kadar predvajaš video se slika osvetli. Vem, da lahko pri Catalyst to nastaviš nekje..
Glede mojih XviD problemov pa sem rešil. Združil sem z VirtualDub, pol pa z Auto GK še spremenil v 700MB in moram povedati, da v sliki je komaj opazna razlika.
Glede mojih XviD problemov pa sem rešil. Združil sem z VirtualDub, pol pa z Auto GK še spremenil v 700MB in moram povedati, da v sliki je komaj opazna razlika.
T-h-o-r ::
AH dejte ne tolk jokat nad dvdji, ki so danes res že čisto poceni.... pa maš kvaliteto pa vse
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?
in moram povedati, da v sliki je komaj opazna razlika.
He, vesel sem da si zadevo rešil, čeprav priznam da ti zelo težko verjamem da je razlika komaj opazna .
Mateo ::
Galaxy, hvala za nasvet!
Smo zrihtal, je bilo tisto kar si ti napisal, pod nastavitvami grafične sem imel nastavljjen tako, da mi je v video obliki kazal tako svetlo, bledo sliko....
L.p.
Smo zrihtal, je bilo tisto kar si ti napisal, pod nastavitvami grafične sem imel nastavljjen tako, da mi je v video obliki kazal tako svetlo, bledo sliko....
L.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mateo ()
Alexius Heristalski ::
Pečem na CD-je, ker jih imam ogromno praznih in mi je DVD-jev preprosto škoda
Če gledaš razmerje med ceno in kapaciteto, je DVD močno cenejši od CD-jev. Zdaj, če imaš doma veliko zalogo CD-jev, ki bi jo rad porabil, ti predlagam tole: filme peci na DVD-je, glasbo in ostale stvari pa na CD-je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 28401 (7837) | LexLuthor |
⊘ | kako odrezati reklameOddelek: Zvok in slika | 1297 (1170) | CaqKa |
» | Kako convertirat DivX v VCD??Oddelek: Zvok in slika | 4551 (3187) | jabe |
» | avi --> aviOddelek: Programska oprema | 842 (708) | karafeka |
» | DivX film na 2-eh CD-jih spravit na 1 CD ???Oddelek: Zvok in slika | 1475 (1223) | modelizer |