» »

Asus eee in UMTS

Asus eee in UMTS

itak37 ::

Pozdravljeni, imam Asus eee pc z original linux-om. Rad bi pri Mobitelu kupil UMTS USB kartico, zato me zanima, ali bi kartice v prodaji pri Instant internet delajo z xandros linuxom.

Zanima me tudi, ali je na splosno bolje namestiti XP-je gor ali naj obdrzim Linux?

Hvala, LP

Galaxy ::

Glede UMTS ne vem, oziroma nisem prepričan, ampak mislim, da bi moralo delovati. Nasplošno bi bilo bolje, če bi obdržal Linux, saj ja XP mnogo zahtevnejši, lahko pa bi ga namestil na USB ključek in ga zaganjal iz njega.

Zheegec ::

Najbrž ni gonilnika za kartico, drugače bi moralo delovat.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Cveto ::

Gonilnika ni (vsaj zraven ne), pa tudi če je, zadeva ne bo delala tako dobro kot na XP-jih, kjer se vse namesti kar iz samega USB ključa in sploh ne rabiš nobenih CD-jev in podobnega. Vtakneš ključek v računalnik, klikneš poveži in zadeva dela.

OmegaBlue ::

Asus eee PC, je tako težko pogledat v obstoječo temo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

itak37 ::

OmegaBlue, po tvojem odgovoru sem drugič prebral celotno temo o Asus eee. In neverjetno, tudi v drugo nisem zasledil nič o UMTS karticah. In ja, težko je pogledat v 11 strani dolgo temo, kjer se po večkrat ponavljajo ista vprašanja in odgovori in ker je funkcija iskanja na slo-techu "še v izdelavi". Če pogledam iz druge perspektive, imam v bistvu še srečo, da ne kupujem LCD-ja, sicer bi se moral prebijat skozi 135 strani dolgo in skoraj 6 let staro temo.

Zanimivo je tudi, da se na tujih bolje urejenih forumih to ponavadi ne dogaja, zato ker imajo frekventne teme ponavadi na prvi strani vsa pogosta vprašanja in odgovore nanje, tako da se osnovna vprašanja ne ponavljajo v nedogled. Se pa strinjam, da je za moderatorja lažje se igrat policaja in pošiljat ljudi iskat odgovore v nepregledne teme in jih še žalit zraven "There are no stupid questions, but there are a LOT of inquisitive idiots.", kot pa napisat en FAQ sticky.

Anyway, OT, ta Asus eee v bistvu ni moj, ampak od kolega, ki v računalništvu ni preveč podkovan. Rabil ga bo v glavnem za dostop do emaila in urejanje office dokumentov, kar vse dela že v original OS-u. Edini problem je UMTS kartica. Alternativa je seveda instalacija XP, vendar vem, da to ne bo tako enostavno, in bo trajalo precej časa, da oklesti XP-je in namesti vse dodatne programe, ki so že nameščeni v original OS-u. Zato mu bom predlagal, naj kupi UMTS kartico in poskuša najprej jo usposobit na Linuxu, sicer pa bo treba namestit XP.

Hvala vsem za odgovore, če pa ima kdo kakšne konkretne izkušnje, se še naprej priporočam...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: itak37 ()

OmegaBlue ::

Zgleda ti ni kapnilo, za vsako vprašanje o eee se ne odpre svoja tema pač pa lepo vpraša v obstoječi.

Xandros temelji na debian sistemu in če je kartica podprta tam potem dela tudi na eee. Večji problem je če mobitel uporablja kak svoj čuden software - boš hitreje rešil če pokličeš na mobitel in vprašaš od katerega proizvajalca je stvar in model potem pa veselo na google.

P.S.
In tisto je moj podpis..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus eee PC (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Strojna oprema
2704226692 (35558) hojnikb
»

USB prosti internet.... ali obstaja?

Oddelek: Loža
135684 (4878) c0dehunter
»

Mobitel-ITAK poceni internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5211328 (8938) bf4ed
»

Mobitel UMTS ali Simobil Vodafone

Oddelek: Mobilne tehnologije
243669 (2978) flipflop
»

kako z pc-jem na internet preko telefona?

Oddelek: Omrežja in internet
242919 (2443) CaqKa

Več podobnih tem