Forum » Pomoč in nasveti » problemi pri tiskanju
problemi pri tiskanju
frulz ::
Par mesecev nazaj smo kupili ploter HP DesignJet 110plus nr. Priključen je preko paralelnega (LPT) porta na enem izmed računalnikov v mreži in je v skupni rabi. Kakšen mesec nazaj se je začelo dogajati, da ploter ne natisne risbe ali slike, ko to od njega pričakujemo. Ko pogledam v okno tega tiskalnika, lahko vidim, da so vsi tiskalniški posli sicer pripravljeni, vendar ne grejo na ploter. Poskušali smo z brisanjem tiskalniških poslov in ponovnim printanjem, vendar neuspešno. Naslednja stvar je resetiranje računalnika in ugašanje ter ponovnega prižiganja ploterja, ki ponavadi pomaga, včasih pa tudi ne. In to se zgodi prav takrat, ko se najbolj mudi. Inštaliral sem najnovejše gonilnike, pa ni pomagalo. Zadnja stvar, ki mi je prišla na misel, je bil ponovni zagon print spoolerja v winsih in to je do sedaj vedno pomagalo.
Zanima me, če se je kdo že srečal s takim problemom in kako bi zadevo trajno pošlihtal, ker mi gre že pošteno na živce. Da ne pozabim: OS je XP. Vnaprej hvala za predloge
Zanima me, če se je kdo že srečal s takim problemom in kako bi zadevo trajno pošlihtal, ker mi gre že pošteno na živce. Da ne pozabim: OS je XP. Vnaprej hvala za predloge
Duhec ::
1. Predolg paralelni kabel ali motnje (vpliv drugih kablov itd.).
2. Prestavi LPT mode v cmos nastavitvah biosa na Standard ali SPP in ne na ECP ali EPP.
3. Priklopi ga raje na USB ne daljši kot 3m (lahko seveda testiraš z daljšim), ker tiskanje preko LPT itak zabije mašino v nulo.
2. Prestavi LPT mode v cmos nastavitvah biosa na Standard ali SPP in ne na ECP ali EPP.
3. Priklopi ga raje na USB ne daljši kot 3m (lahko seveda testiraš z daljšim), ker tiskanje preko LPT itak zabije mašino v nulo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | konverter za paralelno povezavoOddelek: Strojna oprema | 823 (610) | Baja |
» | HP DesignJet 1050C + win7 problemOddelek: Strojna oprema | 1019 (908) | Vanadium |
» | print fileOddelek: Operacijski sistemi | 1043 (978) | gumby |
» | LINUX+WIN2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 2035 (1600) | tec |
» | SERVER za FULL DENARJAOddelek: Kaj kupiti | 2192 (1526) | Brane2 |