» »

HP DesignJet 1050C + win7 problem

HP DesignJet 1050C + win7 problem

Vanadium ::

Torej problem je sledeči. Na enem računalniku (win7 x64) imamo stari gonilnik verzija 4.82 za omenjeni ploter in deluje rezanje papira normalno (inked area) tudi če imaš določen, da je list dolg 3m bo ploter odrezal kjer se konča inked area (konec sprintane grafike). Na ostalih kiblah je pa zadnji javno dosegljiv iz HP strani gonilnik in sicer verzija 4.84. Na temu gonilniku inked area ne deluje in ploter odreže list dolg kolikor imaš naštimanga. Torej odreže na recimo 3m od tega je pa 1m sprintane grafike. Ker gre veliko papirja v nič in autocad ponuja samo 5 listov, da si sam naštimaš je omenjena zadeva zelo moteča, če se kulturno izrazim. Torej kje bi lahko iz kakega HP ftp serverja cuknil to verzijo 4.82 oziroma kje bi dobil ali nekako izločil ven tole *.inf datoteko na tej kibli kjer je stari gonilnik inštaliran, da bi na ostale namestil še.

L.P.

EDIT: Aja vse kible so windows 7 64bit
  • spremenilo: Vanadium ()

5er--> ::

Poskusi pisat na HP-jev support.

Vanadium ::

sem pisal na njihov support forum. Kakor čitam hp nič ne praska več ker je printer za njihove pojme zastarel. Saj na eni kibli kjer imamo ta stari driver gor dela bp, sam ko nevem kako bi driver ven dobil da bi še na ostale gor kible dal... kakšne ideje mogoče?

Vanadium ::

zgleda da sem jih našel. Bom v ponedeljek probal pa bomo videli če bo deloval :D

Šimpanz ::

Vpraši na HP slovenija, meni so podoben problem že rešili tako da so mi poslali stari firmware.

Vanadium ::

Bom vprasal ce nebo deloval ta gonilnik ki sem ga nasel. Jutri probam na sihtu z tem gonilnikom ce bo odrezal ob koncu inked area.

Vanadium ::

No gonilnik je pravi, vendar windows 7 vedno prevzame novejšega v4.84. Največji problem je, ker je to mrežni printer in nikakor nemorem odstranit stari gonilnik, ker tudi naprave v device managerju ne vidiš. Torej any idea kako novejši driver nekako fizično čisto odstranit iz kible? Sem pa probal na eni firšno inštalirani kibli za foro in driver dela b.p. in odreže liste na ploterju tako kot je treba in windows lepo sprejme ta starejšei gonilnik v4.82. Sedaj pa, da grem podirat 6 delovnih postaj in nameščat windowse, autocad in ostalo šaro na novo mi sploh ne pade na pamet, da grem to delat :D

Torej vsaka pomoč je zaželjena :)

Vanadium ::

Tema se lahko zaklene. Sem zrihtal vse in sedaj ploter veselo reže papir tako kakor mora.:D

5er--> ::

Kako ti je torej uspelo prisiliti windowse, da so pozabili na stare gonilnike?

ender ::

Tiskalniške gonilnike najlažje brišeš s Kyocerinim orodjem Printer Deleter (dobiš ga med gonilniki za Kyocera-Mita tiskalnike).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Vanadium ::

V Microsoft Management Console sem jih pobrisal fizično, sam je potrebno prvo odstranit printer iz naprav, nato resetiraš kiblo, in pobrišeš gonilnik v tej konzoli. Gonilnik sem iskal cca 20 dni najmanj (banalno je pa kje sem ga našal: windows catalog), preden sem tu pisal, potem 5 dni iskanja rešitve za brisanje gonilnika in na koncu 5 minut dela da porihtaš :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV 2000 XP na window 7

Oddelek: Strojna oprema
173075 (1524) Oldi
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
375964 (5569) solatko
»

nov printer (A3, A4, barvno, obojestransko)

Oddelek: Kaj kupiti
162229 (1854) Evgen
»

Ploter v mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
5634 (567) xCore
»

LINUX+WIN2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
361957 (1522) tec

Več podobnih tem