Forum » Omrežja in internet » Netgear WGR614v7 omejena hitrost
Netgear WGR614v7 omejena hitrost
wat56 ::
Pozdravljeni!
Imam problem s svojim routerjem. (Netgear WGR614v7)
Ko se priklopim nanj preko kabla (ima vgrajen 4 portni switch) je hitrost prenosa normalna (10mbit)
Če pa se priklopim brezžično pa je max hitrost prenosa nekje okrog 4mbit.
Dejstva:
- hitrost je omejena kjerkoli v hiši.
- na katerikoli brezžični kartici ( za svojo vem da deluje brez problema na 20mbit(eduroam))
- preko kabla deluje s polno hitrostjo 10Mbit
- testiral sem brez enkripcije etc.. torej cista linija (plug & play :) )
Router sem kupil v Comtronu. Vrnil sem ga nazaj in so ga poslali na servis. Šel sem ponj in mi je odrpl novo škatlo, ter mi dal isti model.
Problem je tudi z novim routerjem popolnoma isti, s tem da je prejšnji spustil čez do 410kbp/s, tale pa samo okrog 350.
Kaj lahko storim drugega, kot to da grem spet tja težit ?
Hvala za vaše nasvete
Imam problem s svojim routerjem. (Netgear WGR614v7)
Ko se priklopim nanj preko kabla (ima vgrajen 4 portni switch) je hitrost prenosa normalna (10mbit)
Če pa se priklopim brezžično pa je max hitrost prenosa nekje okrog 4mbit.
Dejstva:
- hitrost je omejena kjerkoli v hiši.
- na katerikoli brezžični kartici ( za svojo vem da deluje brez problema na 20mbit(eduroam))
- preko kabla deluje s polno hitrostjo 10Mbit
- testiral sem brez enkripcije etc.. torej cista linija (plug & play :) )
Router sem kupil v Comtronu. Vrnil sem ga nazaj in so ga poslali na servis. Šel sem ponj in mi je odrpl novo škatlo, ter mi dal isti model.
Problem je tudi z novim routerjem popolnoma isti, s tem da je prejšnji spustil čez do 410kbp/s, tale pa samo okrog 350.
Kaj lahko storim drugega, kot to da grem spet tja težit ?
Hvala za vaše nasvete
jan01 ::
Kaj se sploh silite z smotanimi routerji. Kot že v vsaki temi: priporočam buffalo whr-hp-g54 (le 50-55e) ali pa nekaj dražji linksys wrt54gL-60-65€(v poštev ppride še par routerjev, ki so na linuxu...). Nanj pa odličen tomato firmware oz kaj drugega(dd-wrt, xwrt, ...)
Nesi nazaj in zahtevaj denar nazaj! (comtron ima zgoraj omenjene primerne zamenjave precej dražje od drugih trgovin...)
(Se temu reče stvarno napako? Sploh lahko zahteva,ker je že uveljavljal garancijo?)
Nesi nazaj in zahtevaj denar nazaj! (comtron ima zgoraj omenjene primerne zamenjave precej dražje od drugih trgovin...)
(Se temu reče stvarno napako? Sploh lahko zahteva,ker je že uveljavljal garancijo?)
Frgazor ::
Meni je WGR614v5 delal odlično, prenosi čez steno okrog 3MB/s. Različne verzije imajo lahko različne čipsete, tako da lahko tudi to nekaj vpliva. Nikjer nisi omenil, da si nadgradil firmware, poskusi še s tem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je router še dovolj dober?Oddelek: Omrežja in internet | 1002 (828) | Bakunin |
» | WiFi ruter-pozabljeno gesloOddelek: Omrežja in internet | 10526 (9670) | lali12 |
» | Kateri usmerjevalnik(router)?Oddelek: Kaj kupiti | 5599 (4396) | KandazaR |
» | problem z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 894 (737) | Tilen |
» | RouterOddelek: Strojna oprema | 2572 (1649) | wooted |