Forum » Strojna oprema » Prenosnik-problem z napajanjem
Prenosnik-problem z napajanjem
Pirat9690 ::
Živjo!
Imam problem in sicer z napajanjem prenosnika. Težava je v tem, da se na vsake nekaj časa (včasih nekaj ur, včasih do 2 dnevov) napajanje prenosnika iz vtičnice prekine, začne se porabljati baterija in ko se porabi, prenosnik ugasne. Ko se napajanje prekine (lučki na prenosniku začneta utripati) in če izklopim in vklopim napajalni kabel, je za kakšno minuto spet dobro, potem se pa napajanje spet prekine.
Sem že poskusil odstraniti baterijo, tukaj je samo razlika, da ko se napajanje prekine, seveda prenosnik takoj ugasne.
Tudi formatiranje se ni obneslo, s tem da je bilo 2 dneva dobro.
Recimo da se napajanje prekine in pri 90% baterije računalnik ugasnem, se pa normalno napaja in ko ga vžgem, normalno dela nekaj ur oziroma dni. Ima kdo idejo?
Imam problem in sicer z napajanjem prenosnika. Težava je v tem, da se na vsake nekaj časa (včasih nekaj ur, včasih do 2 dnevov) napajanje prenosnika iz vtičnice prekine, začne se porabljati baterija in ko se porabi, prenosnik ugasne. Ko se napajanje prekine (lučki na prenosniku začneta utripati) in če izklopim in vklopim napajalni kabel, je za kakšno minuto spet dobro, potem se pa napajanje spet prekine.
Sem že poskusil odstraniti baterijo, tukaj je samo razlika, da ko se napajanje prekine, seveda prenosnik takoj ugasne.
Tudi formatiranje se ni obneslo, s tem da je bilo 2 dneva dobro.
Recimo da se napajanje prekine in pri 90% baterije računalnik ugasnem, se pa normalno napaja in ko ga vžgem, normalno dela nekaj ur oziroma dni. Ima kdo idejo?
zcetrt ::
Mogoče je napaka v napajalniku ali pa v krmilnem vezju v prenosniku.
Morda se napajanje prekine, ko se poraba prenosnika poveča (obremenitev procesorja, napajanje zunanjih naprav preku USB, polnjenje baterije...). Če je prenosnik v garanciji, nesi na servis. Če ni, poskusi dobiti kje ustrezen napajalnik in poskusi z njim. V primeru, da je tudi z drugim napajalnikom isto, si ga pa bolj kot ne oplel. Vseeno se je sicer vredno pozanimati na servisu, če je to znana napaka in kaj storijo, da jo odpravijo. Menjava matične plošče pa je žal zelo draga.
edit: No, kabel si verjetno preveril, da ni kje "precvikan" ob vtiču.
Le moje laično mnenje.
Morda se napajanje prekine, ko se poraba prenosnika poveča (obremenitev procesorja, napajanje zunanjih naprav preku USB, polnjenje baterije...). Če je prenosnik v garanciji, nesi na servis. Če ni, poskusi dobiti kje ustrezen napajalnik in poskusi z njim. V primeru, da je tudi z drugim napajalnikom isto, si ga pa bolj kot ne oplel. Vseeno se je sicer vredno pozanimati na servisu, če je to znana napaka in kaj storijo, da jo odpravijo. Menjava matične plošče pa je žal zelo draga.
edit: No, kabel si verjetno preveril, da ni kje "precvikan" ob vtiču.
Le moje laično mnenje.
4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zcetrt ()
Na kaj pa moram paziti, ko si izposodim napajalnik? Ni nujno da je ravno identintičen, ne? Ker ne poznam nikogar s takšnim prenosnikom.
To bi moralo imeti še garancijo. Nesi na servis.
Sicer pa poglej podatke na napajalniku. Poskusi dobiti kakšnega človeka s temi Hel prenosniki (saj se kar prodajajo, če se ne motim) in primerjaj napajalnika. Vsak model običajno nima svojstvenega napajalnika. Ali pa poslikaj napajalnik in se ti morda celo tu ponudi kakšna dobra duša.
Sicer pa poglej podatke na napajalniku. Poskusi dobiti kakšnega človeka s temi Hel prenosniki (saj se kar prodajajo, če se ne motim) in primerjaj napajalnika. Vsak model običajno nima svojstvenega napajalnika. Ali pa poslikaj napajalnik in se ti morda celo tu ponudi kakšna dobra duša.
4.
bate ::
Za napajalnik se ne sekirat, sam da vtič paše, karkoli od kakega drugega prenosnika bo vrede, eno oko vrzi na napetost, drgač je pa računalnik računalnik, ni tko da bi eni delali na 2kV.
Garancija je bila samo eno leto, ker je bil računalnik kupljen poslovno. Bom sprobal to z napajalnikom, pa bom videl.
@Bate... Mu garantiraš, da bo vse v redu, če bo le vtič pasal? Jaz mu ne. Morda je polariteta drugačna, lahko je napetost nižja, lahko je napajalnik prešibak... V nobenem primeru pa to ni ravno aroma terapija za prenosnik. Če pa že ima takšno srečo, da ne bo nič tragično narobe, bo pa diagnostika problema sila nezanesljiva.
Morda preveč paniciram. Ampak je crknilo že preveč stvari, ki bi morale delati. Kolega je iz svojega prenosnika audio out peljal v drug prenosnik v avdio in in je šla zvočna v trenutku rakom žvižgat. Pa bi moralo delati. Res predlagam, da dobiš identičen napajalnik.
Morda preveč paniciram. Ampak je crknilo že preveč stvari, ki bi morale delati. Kolega je iz svojega prenosnika audio out peljal v drug prenosnik v avdio in in je šla zvočna v trenutku rakom žvižgat. Pa bi moralo delati. Res predlagam, da dobiš identičen napajalnik.
4.
Tomas 33 ::
Sem imel podoben problem na Asus 4L4 prenosniku. V bistvu je bil slabo prispajkan priključek za napajanje na osnovno ploščo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6453 (4138) | care20 |
» | HP Probook 4730sOddelek: Pomoč in nasveti | 4041 (2833) | maestroarte |
» | V pripravi enotni standard za polnilce prenosnih računalnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 27835 (24933) | Limit-sky |
» | crknu laptop - matična ali procesor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2158 (1891) | JayKay |
» | Dell Latitude d510 umrlOddelek: Strojna oprema | 1336 (1115) | Pyr0Beast |