» »

kater program?

kater program?

2004 ::

lep pozdrav...

kupil sem nov računalnik...nalozil xp in ostale programe...baje obstajajo programi s katerim si te nastavitve in programe shranic na dvd ..in potem ko te enkrat računalnik zajebava.dobiš virus...enostavno s tem posnetim dvd-jem postavis sistem nazaj...sem pa pozabil kater program je to..

hvala...
potrebujem pomoc

amigo_no1 ::

Norton ghost, acronis true image ...

2004 ::

pa so to simple programi ? mi lahko kdo mal napise oziroma prlima link kaksen je postopek..?

seveda bi kakšno free verzijo..

LP
potrebujem pomoc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2004 ()

ST-777 ::

Norton Ghost sem kupil pred približno tremi leti, čeprav so že takrat obstajali podobni free programi. Menim, da je arhiviranje cele particije pomembno, saj prihrani kar precej ur novega nameščanja OS in programov, tako da ni pametno eksperimentirati s free verzijami. Na testu so Ghost zelo pohvalili. Kar sem zapisal z njim doslej, je bilo brezhibno.

Uporaba je zelo enostavna in hitra. Celotno particijo C: ki je velika 8,3 GB (z XP-jem in uporabniškimi programi vred) zapiše Ghost v 5 minutah in 40 sekundah v 3,9 GB datoteko na disk, nato pa jo lahko presnameš na DVD.

Obnovitev particije se izvede z Ghostovim recovery CD-jem, ko z njim zaženeš comp. V seznamu izbereš prej zapisano Ghost particijo in ukažeš, da program z njo prepiše staro. Ta obnovitev traja cca 20 min.

Norton Ghost

solatko ::

Acronis true image deluje podobno, vendar je precej hitrejši in uporabniško popolnoma enostaven. Sliko si posnameš na drug disk ali particijo in enostavno poženeš program, daš recover, poiščeš posnetek in start. Lahko pa si narediš boot disk in programa sploh ne rabiš več, vse delaš s tem boot diskom (namestiš sistem z vsem kar rabiš, resetiraš računalnik, boot iz cd in ti postavi acronis true image, narediš backup, ga posnameš na poljuben medij ugasneš true image in sistem teče naprej, ti pa imaš kopijo za reševanje morebitnih težav. 17GB na 40GB particijo z visto in vsem ostalim je obnovil v cca 8min.

jan01 ::

Acronis je res odličen. Poleg že opisanega, zna true image(kar iz boot cdja) narediti backup na svojo particijo diska in narediti boot loader(ko prižgeš računalnik pritisneš f11 in že lahko hitro obnoviš na prej backupirano stanje).
Od brezplačnih je dober cobian backup in clonezilla...

gruntfürmich ::

katerega acronisa se splača kupiti za domač pc - win.xp.32bit?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Acronis true image home 11

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354699 (3829) solatko
»

Svež sistem skopiran na DVD?