» »

Slika windowsov XP?

Slika windowsov XP?

ta_pravi ::

Pozdravljeni

Kaj morda obstaja kak program, ki ti ustvari kopijo oziroma nekakšno sliko tvojih trenutnih nastavitev v windowsih? Da imaš potem manj dela pri ponovni namestitvi windowsev??

LP
ta_pravi

Samson ::

Acronis true image ti naredi sliko trenutnega diska/particije. Isto dela se malo morje programov, naprimer norton ghost...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

ta_pravi ::

tnx
ta_pravi

ta_pravi ::

...aja kako pa kej pol ta stvar deluje recimo da se mi sesuje windows pa mam sliko narjeno z nortonom ghost na drugi particiji, kjer mam podatke...?? Kakšen je postopek, da obnovim oziroma naštimam windowse kot so bli prej ??

LP
ta_pravi

solatko ::

Za norton ti bo kdo drug odgovoru, pri acronisu je postopek tak: ko ga instaliraš, te vpraša, če hočeš narediti boot disk in če odgovoriš pritrdilno, vstavi cd in ti posname gor komplet boot sektorje in cel program acronis true image (če narediš to, ti programa sploh ni potrebno imet instaliran na disku in ga lahko zbrišeš). Ko si instaliral na novo vse kar rabiš, enostavno daš ponovni zagon, greš v bios, nastaviš boot iz CD, vstaviš disk od acronisa in dobiš na namizje delovno površino acronisa. Izbereš backup in označiš disk C, potem te vpraša na kateri disk oz. particijo ali DVD boš to izvedel in v nekaj minutah ti naredi sliko vsega kar imaš na sistemskem (C) disku. Ko se ti računalnik sesuje, enostavno v bios-u nastaviš boot iz CD, vstaviš ta isti disk v enoto, dobiš acronis in namesto backup izbereš recovery. Po parih minutah (40GB particijo cca 12 minut) imaš na novo postavljen sistem, nadgradiš AV in ostalo kar se obnavlja, si ponovno zapečeš sliko (lahko dodaš kar k prejšnji) in tako imaš stalno na razpolago na frišno naložen sistem, tako, da če fašeš kakšnega trojanca ali kaj podobnega, sploh ne čistiš, ampak enostavno naložiš sistem na novo, saj traja dosti manj časa, kot pa skeniranje in odstranjevanje nepotrebne svinjarije.

imagodei ::

Clonezilla je free, dela pa krasno. Zadeva teče pod linux live CD-jem, zna pa delat z množico file sistemov, naredi ti image celega diska ali zgolj particije, sliko lahko shranjuje na drugo particijo ali drug disk, zna delati z USB napravami, torej shranjuješ lahko na zunanji USB disk, na SAMBA omrežje...

Res pa je, da se dela bolj v tekstovnem načinu in da moraš za določitev pravega diska/particije za backup vedeti vsaj, kako linux označuje diske (stvar 5 minut googlanja).
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kloniranje diska

Oddelek: Programska oprema
192031 (1664) solatko
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354551 (3681) solatko
»

Svež sistem skopiran na DVD?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121451 (1155) solatko
»

Windows xp kako in s cem ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181943 (1492) solatko
»

kater program?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71287 (1072) solatko

Več podobnih tem