» »

FTTH

FTTH

saule ::

Živjo!

Malo konfuznosti glede optike... Če imam 50/125 kabl, ki je dolg 580m in stem pač SX ne nese, in imam SX/LX konverter ki ga priklopm preko multimode patch cord kabla - ali bo stvar nesla kaj dlje?

Kolikor sem se uspel pozanimat preko 50/125 kabla ni nobene variante tut če dam LH opremo gor stvar zaradi omejitve kabla ne nese dlje kot 500-550m? Opcija z singlemode optiko pa žal ne pride v poštev, ker so kabli že postvaljeni - fantje so malo pozabl oment da so šli čez 500m :)

Mogoče še to: Ker je kabl predolg sem dal pač vmes 2 gigabit konverterja ki se sedaj nekako obnašata kot nek extender. Lahko zaradi tega prčakujem kakšne izgube/probleme?

PaJo ::

Jaz sem imel v firmi podoben blem, za SX modul je bil predolg kable, LX pa je rešil zadevo, ker koliko je meni znano znajo LX modulu delat tudi tja do 2km preko mm optike, dlje pa res ne moreš prit in rabiš pač sm optična vlakna.
Glede na tvojo trenutno rešitev bi morala delovat ok, odvisno samo od konverterjev, ki si jih uporabil. Eni znajo delat ok, nekateri pa tudi zezajo. Tako da, če ti za 1x deluje je super.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

saule ::

Stvar z 2 konverterji vmes sicer dela, se pa s tem pojavi drug problem - zdej rabm za delujočo linijo 4 konverterje kar prnese svoje probleme pr zagotavljanju delujoče linije (še ena stvar vmes ki gre lahko narobe).

Torej mislš da bi z mm patch cord kablom (da bi potem konverterji delal na LX namest SX) stvar morala delat? Bom probal...

shock ::

Raje ne poskušaj. Kajti ni problem v vmesnikih (LX ali SX) ampak je problem v sami optiki. Problem boš imel v mnogorodovnih disperzijah ne občutljivosti sprejemnika.

saule ::

Sem sam isto prepričan da stvar ne bo delala (vsaj ne tko kot bi mogla). Morm zdej to še dokazat tistim k mene pa mojga šefa prepričujejo da nej kupmo LH opremo pa da bo rešen :\

shock ::

saule:
Ma jim zabrusi nazaj da naj se ne zajebavajo. LH opremo na multimode?!?! Lahko samo rečem KATASTROFA. Rad bi videl kdo je tak biser od človeka, ki ti je to predlagal. Ponavadi take zadevce niso poceni (reda 400-1000€ na vmesnik). Priporočam (seveda če ni prevelik strošek), da si daste notri novo vlakno in kakšne poceni vmesnike kot npr. FINISAR (1 Gb 1310 nm (LC ali SC) vmesnik stane max cca 90€).

BlazP ::

LH optika se ti na taksni kratki razdalji sploh ne bi smela postaviti brez atenuatorjev.

shock ::

BlazP: Fora ni v močnem signalu ampak v disperziji.

BlazP ::

Ja to mi je jasno ja, za multimode optiko. Sam tudi, ce bo singlemode potegnu, pa gor obesil LH, ne bo vredu.

saule ::

Hvala za input.

Nekak mi je ratal šefa prepričat da nima smisla dnarja stran metat za LH opremo v sm se pa ne gre ker je predrago (itaq). Dobim pa še 2 konvertrja :D

shock ::

Predrago? Kaj kot sam material ali pihanje optike po ceveh?

saule ::

Kot celotna investicija.

Problem je v tem da so nam nov kabel (50/125) napeljal kkšn mesc nazaj (dobrih 3.000€). Zdej se nam ne splača vložit še enkrat isti znesek zato da se rešmo 2 konverterjev...

Pa drugič :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje več

Oddelek: Omrežja in internet
375185 (4523) ...:TOMI:...
»

Optični kabel

Oddelek: Zvok in slika
155258 (4133) nobodyelse
»

kabel za med bajte

Oddelek: Omrežja in internet
313281 (2574) gumby
»

optični kabli

Oddelek: Omrežja in internet
153672 (3149) Ejsi_Disi
»

CAT7 S/STP kabel

Oddelek: Omrežja in internet
172718 (2493) gumby

Več podobnih tem